Atendre les emocions de l'alumnat

Data de publicació: May 28, 2020 10:31:57 AM

Sempre hem de tenir present i en compte les emocions del nostre alumnat. Però és ara, en la situació de pandèmia que vivim, quan la necessitat es fa urgència.

Us compartim les següents propostes:

- El Departament d'Educació ha endreçat i recollit unes Orientacions per atendre les emocions de l'alumnat

- La Nati Berguedà fa un recull interessantíssim de diferents propostes per treballar les Emocions i també 25 contes per parlar de la mort amb els nens.

- També un grup de mestres han creat un Joc Virtual per a treballar les emocions en els nostres infants i adolescents en aquests moments de tanta incertesa per a ells/es.

Us adjuntem dos documents: La Fitxa Pedagògica i el Dossier Complementari (per a realizar a l'aula seguint tot el protocol sanitari).

EL JOC VIRTUAL. S'ha de realitzar previament. Cada alumne des de casa seva i preferiblement en FAMÍLIA.

EL JOC: "LA CAIXA MISTERIOSA". El podeu trobar dins la Plataforma d'aprenentatge Gamificat OLUNEED que es troba al portal XTEC.

Accediu clicant el següent enllaç: www.oluneed.cat

- Monografic. Educació emocional a l'aula d'educació Física. Publicacions Rosa Sensat

- Descofinament progressiu dels nens: què podem esperar i en què els podem acompanyar?. Faros HSJBCN

- Sobre la incertesa. Materials per treballar a la manera de Filosofia 3/18. Aquest dossier aplega una selecció d'activitats per reflexionar sobre la incertesa. Molts d'ells es troben als Manuals de Filosofia 2/18, altres són propostes de cançons, poesia i cinema.

- XTEC. Benestar emocional: equilibri emocional. XTEC: Pla Salut Escola i Comunitat, ofereix recursos relacionats amb l'expressió i gestió de les emocions, l'autoconeixement, l'autoestima, l'autoregulació, etc, ...

- GENCAT. Famílies. Nou espai web que "ofereix eines amb la voluntat de facilitar la participació de les famílies en la vida escolar dels fills i filles i guiar-les en l'acompanyament de la seva educació, i promoure'n, com a conseqüència, l'èxit educatiu".