La ciència en primera persona 2015-16

XII edició del Dia de la Ciència a Santa Coloma de Farners

Amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès dels més joves vers la ciència i la tecnologia, el Departament d’Ensenyament conjuntament amb la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (FICSR), promou en el marc de la Setmana de la Ciència, l’activitat "La ciència en primera persona” que consisteix en una xerrada-col•loqui a càrrec de persones dedicades a la investigació, amb l’objectiu de poder-nos-hi aproximar tant des del vessant científic com des de l’humà.

Complementa les activitats Experimenta la ciència! adreçada a alumnes d'ed. primària i dissabte de ciència adreçada a professorat.

Adreçada a: alumnes de 2n cicle d'ESO de la zona.

Acte central: dimecres, 18 de novembre de 2015, 10.45 a 12.15h., Auditori de Santa Coloma

Inscripció alumnes Fins el 4 de novembre

Reviseu (Restringit)

El ponent

Daniel Closa (Barcelona,1961) és doctor en biologia i investigador del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB).

És autor de diverses obres de divulgació científica com ara Blocs de Ciència (Publicacions URV,2007),100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt (Cossetània,2008) o Tots som parents (La Campana,1994),que va ser guardonada amb el Premi de Novel·la Científica.

També manté el blog «Centpeus»,que va ser premiat el 2011 com el millor blog en l’àmbit d’universitats,recerca i ciència pels Premis Blogs Catalunya. 

Actualment,dirigeix un grup de recerca sobre malalties pancreàtiques a l’IIBB-CSIC.

La conferència

No és cert que fem servir únicament el 10% del cervell, que en lluna plena neixin més criatures, que els estruços amaguin el cap sota terra o que l’aigua de la pica giri al revés a l’hemisferi sud.

Totes aquestes afirmacions són mites guarnits amb aparença de veritats científiques. 

Com tots els mites, poden tenir gràcia i resultar estimulants per a la imaginació.

Però sempre és important saber distingir entre mite i realitat.