La ciència en primera persona 2013-14

Amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès dels més joves vers la ciència i la tecnologia, el Departament d’Ensenyament conjuntament amb la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (FICSR), promou en el marc de la Setmana de la Ciència, l’activitat "La ciència en primera persona” que consisteix en una xerrada-col•loqui a càrrec de persones dedicades a la investigació, amb l’objectiu de poder-nos-hi aproximar tant des del vessant científic com des de l’humà.Data: 20 de novembre de 2013

Lloc: Auditori de Santa Coloma de Farners

Hora: 11.30h.

Adreçada a: Alumnes de batxillerat científic (preferentment) i 4t d'ESO.

Inscripcions: fins el divendres, 8 de novembre. Places limitades.

Dades de la inscripció

Centres participants: INS Castell d'Estela (Amer), INS Rafael Campalans (Anglès), INS Anton Busquets i Punset (Sant Hilari), COL La Salle (Santa Coloma), INS de Santa Coloma.

Nombre de participants: 260. 12 grups d'alumnes, 145 alumnes de batxillerat, 100 alumnes de 2n cicle d'ESO, 15 professors.

Inscripció alumnes

Reviseu (Restringit)

El ponent

Ramon Brugada i Terradellas (Banyoles, 1966) és metge, investigador i docent, dedicant la seva professió a l’estudi de les malalties associades a la mort sobtada.

Va estudiar al col•legi Mossèn Baldiri Reixac i a l’institut Pere Alsius de Banyoles. El 1990 es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va marxar als Estats Units el 1992, on es va especialitzar en Medicina Interna a la Universitat d'Emory (Atlanta, Geòrgia) i en Cardiologia a Baylor College of Medicine (Houston, Texas). 

Després de 16 anys als Estats Units i Canadà, el 2008 va decidir tornar a Catalunya atret pel repte de liderar la nova Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, on és professor titular de cardiologia. És cardiòleg de l’Hospital Josep Trueta de Girona i director del Centre de Recerca Cardiovascular de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona.

La conferència

El cor, el sistema circulatori i les malaltiesEn aquesta xerrada es parla del cor, de les malalties que el poden malmetre, i de la prevenció d’aquestes malalties mitjançant la millora dels hàbits de salut. Es parla també dels desfibril•ladors, aquestes eines que estan a disposició per tornar el cor a un ritme normal quan hi ha hagut una mort sobtada.

Eines de suport

Material presentació (versió pdf)

Proposta de treball sobre la conferència

Amb el suport de