ontwerp

Dit is de officiële indelingstekening:

Buitenkant van het ontwerp. De donkere delen zijn afgeplakte ramen. Rechtsvoor gaapt nog een gat; dat maak ik een andere keer af. Of niet. ;-) Klik voor grotere afbeeldingen.

Dit is het voorlopige ontwerp zoals het nu in Sketchup zit. Niet letten op kleuren, en ook de afmetingen kloppen niet helemaal, het gaat er meer om dat je een idee krijgt hoe de indeling er uit moet komen te zien. We beginnen boven:

Van achter naar voren: een tweepersoons bed met een werkplek, dan links en rechts inloopkasten bij de trap naar beneden, deur naar de badkamer (wc, wastafel, bad), deur naar de slaapkamer met het stapelbed links en de vier stoelen voor het voorraam.

Hier is een detailtekening van het bed:

Ziet er inmiddels zo uit:

Voor de slaapkamer zitten twee kasten, een rechts naast de trap, en een links.

Hier is het ontwerp voor de rechter:

... en hier hoe hij is geworden:

Dit is het ontwerp van de linker kast:

Uiteindelijk heb ik het idee van drie deurtjes laten varen, en heb er twee van gemaakt. Het zijn wel schuifdeuren gebleven:

En hier is een detailtekening van het ontwerp van de badkamer:

Die is voor het grootste gedeelte ook klaar:

Hier is het ontwerp van het stapelbed:

Het stapelbed is helemaal af en ziet er zo uit (matrassen moeten er nog wel in):

En dit was het ontwerp van de kast er tegenover:

Die is zo geworden:

Dan beginnen we beneden achteraan:

Tussen de achterwielen zit de ruimte die ik de 'garage' noem; een plek voor apparatuur. Wat moet hier komen: een watertank met een hydrofoorpomp, een gastank, de airco's, een stofzuiger, grijswatertank(s), warmwatervoorziening (geiser), compressor. Helemaal achterin de bus, op het plaatje hierboven uiterst links, zit boven de motor nog een ruimte van ongeveer 70 cm diep, 80 hoog, over de volle breedte van de bus; de 'buitengarage'. Hier had ik gedacht; de zwartwatertank, de generator en het ventilatiesysteem.

Verder naar voren ziet de keuken er zo uit:

Naast de trap een gootsteen met daarboven de binnenunit van de airco. Dan 'om de hoek' een kookplaat, nog verder naar rechts een magnetron met eronder een vaatwasser en dan de koelkast. Voor het plaatje hierboven had ik even de kast aan de andere kant van de ruimte weggehaald, die ziet er zo uit:

Direct naast de deur van de bus zit er een garderobe in, en dan om de hoek op de lange kant drie smalle deurtjes. In het onderste deel bevinden zich vier accu's.

Een en ander is inmiddels ook af, en ziet er zo uit: