Bijna klaar voor een nieuw seizoen

Post date: May 11, 2017 9:17:00 AM

Nou, dat was me het avontuur wel. Op 11 april zette ik de video van de bus op YouTube, en hierboven kun je ongeveer zien wat er daarna gebeurde. In vijf dagen tijd was de video een miljoen keer bekeken en daarna vlakte de piek wat uit. Die horizontale streep ziet er door die enorme piek (250.000 views in één dag) wat laag uit, maar die is nog altijd goed voor zo'n 25.000 views per dag. En dat maakt dat we een dezer dagen gaan meemaken dat de video 2 miljoen keer is bekeken. (Voor alle duidelijkheid: bovenstaande gegevens zijn van mijn kanaal, en daar staan nog twee video's die op dit moment bij elkaar goed zijn voor ongeveer 150.000 views.) Ja, je ziet het, dat levert nog wat op ook.

Maarr... wat gebeurde er intussen met de bus?

Nou de radiator werd gereviseerd. Een dubbeldekker op poten ziet er wat eng uit, maar dat is het niet, zo werd mij verzekerd. De wielen van de sleepas kregen gelijk nieuwe banden, want de oude werden te gevaarlijk (droogtescheuren). Dit gebeurde begin april al weer.

Eenmaal weer terug van de garage heb ik nog wat kleine klussen gedaan. Eén daarvan was het weer gangbaar maken van de badkamerdeurtjes. Ik heb geen idee wat er in de winter is gebeurd, maar beide deuren wilden niet meer dicht; ze liepen tegen het slotplaatje aan. Nu heb ik dat slotplaatje veranderd, door een plaatje tegen het kozijn te schroeven, in plaats van in het kozijn. Nu draaien de deurtjes weer soepel in het slot. Kijk, dit was de oude oplossing:

En dit is zoals het nu is:

Dan heb ik een beetje wat gedaan aan het dashboard, een klusje dat lang is blijven liggen (en nog steeds niet helemaal klaar is). Er zit nu een grijs plaatje over het gat waar vroeger de radio's in zaten:

En ook aan de linkerkant van het dashboard heb ik een klein plaatje geplakt. Daar zat een groot gat van een oude telefoonstandaard. Helemaal links op de foto hieronder zie je net de onderkant van de microfoon, en ik heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om die weg te halen. Nou zitten daar dus weer gaten, dus ik moet nog een keer wat plaatjes plakken

En ik heb nog meer gedaan, want ik heb de 'uit de winterstalling'-checklist afgewerkt. Het meeste werk was de waterpomp weer terugzetten (die stond 'antivries' bij ons in de kelder) en de geiser weer aansluiten. Nu nog water tanken en we kunnen weer.

Planning

De bus is er klaar voor om weer wat weekendjes op pad te gaan. De wetenschap dat 230.000 Nederlanders de video hebben gezien, zal er waarschijnlijk voor zorgen dat we een ietsje anders op weg gaan... Hopelijk worden we niet al te vaak herkend... een zonnebril opzetten zal niet veel nut hebben, denk ik ;-). We willen in zo'n weekend de gelegenheid grijpen om nieuwe video-opnames te maken van het interieur van de bus. Dat is iets waar veel om wordt gevraagd, de eerste video was inderdaad meer een overzicht en roept vragen op over de details van het interieur. En ik moet bekennen dat ik denk dat een tweede video opnieuw goed zal zijn voor veel views. Ik heb dus al een klein scenario geschreven voor een reeks opnames, waarbij de bus in al zijn aspecten tot zijn recht moet komen.

Dan willen we in juni naar het bustreffen in Duitsland, daarvoor hebben zich inmiddels meer dan 40 bussen opgegeven, dus dat kan gezellig worden.

Tussendoor moet de bus nog voor de APK, en daarvoor moeten er nog wel kleine dingen gerepareerd, en ik moet nog wat hamers ophangen. Dus het houdt ons van de straat.