Pacea ne-a adus război!

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/pacea-ne-a-adus-razboi

maginați-vă că Donald Trump ar fi câștigat ultimele alegeri (fraudate, zice el) și că azi ar fi la al doilea mandat președinte al S.U.A. Și cred că din această ipostază el a declarat recent că Putin e un geniu, după felul cum a administrat criza ucrainiană. În aceste condiții, nu este greu să ne imaginăm azi o alianță SUA-Rusia. S-ar fi răsturnat multe calcule. Țările occidentale, dar și China, și Japonia au aderat la sancțiunile contra Rusiei. China aderă, dar respinge ideea că este vorba despre o „invazie” a Rusiei în Ucraina. Să nu uităm că Trump a fost primul om de stat care a acuzat China de pacostea pandemică. De la Wuhan a izbucnit virusul, din laboratoarele lui!, a afirmat el categoric. Și cum rămâne Trump în istorie? Cu Zidul Mexican, ridicat pentru a „apăra” un ținut (California) pe care americanii l-au jecmănit de la mexicani în mod barbar! Să n-o facă nici o putere pe moralista, fiindcă găsim repede în istoria ei acte barbare!

Pe de altă parte, să ne imaginăm că România ar fi fost condusă și azi de Nicolae Ceaușescu, nu de marionetele post-decembriste. Și, după afirmațiile lui Putin cum că Ucraina are sub ocupație părți din România, precum Ținutul Herța și nordul Bucovinei, Ceaușescu s-ar fi aliat cu Federația Rusă. Putin a mai adăugat „și Basarabia”, care înseamnă Republica Moldova, dar părțile din sud (Bugeacul - n.r.), precum Cetatea Albă, ținuturi care au aparținut lui Ștefan cel Mare, au fost dăruite Ucrainei. Spre diferență de șefii de stat postdecembriști ai României, Ceaușescu (patriotul - n.r.) ar fi revendicat aceste teritorii, iar Trump ar fi fost de acord să îl susțină. La fel și Putin.

Sigur, s-ar scrie altfel istoria contemporană, dar cu respectarea unor drepturi istorice, așa cum și le revendică și Serbia, care este de partea Rusiei, a poziției lui Putin.

Occidentul a negat puternic (falsificând realitatea istorică - n.r.) justificarea lui Putin prin care consideră că Ucraina este o creație a U.R.S.S., acuzându-l de o politică revizionistă, inacceptabilă pentru Npoa Ordine Mondială. Sigur că revizionismul este inacceptabil, cum nici noi nu acceptăm pretențiile Ungariei, care cere insistent, de peste 30 de ani, federalizarea României, smulgerea din trupul țării a unui ținut ce a aparținut dintotdeauna dacilor liberi, României.

Evident, nu este greu să ne imaginăm diverse scenarii, unele aberante, dar posibile practic, într-o lume ieșită din normalitate, care și-a pierdut uzul rațiunii. Semnificativ este faptul că multe voci lucide ale lumii libere cer Rusiei (și S.U.A. care, după Yalta și după Malta se află în permanente conflicte militare: Coreea, Vietnam, Irak, Siria, Iugoslavia, Egipt, Libia… mai nou un posibil război cu China, pentru Taiwan - n.r.) să oprească războiul. El nu poate aduce nimic bun, pentru nimeni. Numai pacea ne dă șansa de a fi oameni și a ne bucura de realizările noastre.

Desigur, realitatea este că alianțele actuale fac să simțim cum pământul românesc duduie sub șenilele blindatelor N.A.T.O. Oriunde merg tancuri, ceea ce demonstrază căeste că ne aflăm sub ocupație militară. Indirect, România se află în pregătire de un război (care nu este al românilor și din care va ieși pustiită - n.r.). Acesta este prețul libertății (cu suveranitatea națională abandonată de nemernicii care s-au așezat fraudulos la butoanele tastaturii de comandă – n.r.)! Și toate se întâmplă dincolo de orice ipoteze și în afară de orice logică, fiindcă, în timp ce conducerea României este total de partea Ucrainei, președintele acestei țări susține că „Bucovina de Nord a fost ocupată de români” (în 1918), când, istoric, teritoriul Bucovinei a aparținut de Principatul Moldovei!

Încă din copilăria mea, am văzut cum șenilele tancurilor curgeau pe Calea Prutului ca să ajungă în Cehoslovacia, iar Ucraina, încă din epoca de aur a Kievului rusesc, este o țară care face parte din Rusia, care este chiar Rusia. Oricum, ne este greu să ne imaginăm o Ucraina fără Rusia, așa cum cel mai mare cineast ucrainean, Alexandr Dovjenko, a fost rus, a fost asimilat de cultura rusă și pus alături de Eisenstein și Pudovkin, deși Dovjenko a făcut filme inspirate din mitologia ucraineană (vezi Zvenigora), cu un specific aparte, criticat de Stalin, dar premiat de el când a făcut filmele „Miciurin” și „Basarabia, pământ ucrainean”!

De asemenea, mult timp, în epoca sovietică, am trăit această nebunie miciuriană, în care tot ce era valoros în lume provenea din Rusia. Marii artiști sau savanți, toți erau făcuți ruși. Însuși Emil Loteanu a făcut la „Mosfilm” un film, „Luceafărul”, în care Eminescu a fost îmbrăcat în rubașcă și transformat în rus, fără să se specifice nici un moment unde s-a născut și în ce orașe românești a trăit! România era exclusă din subiect, iar Eminescu vorbea limba rusă! Asta-i Ucraina (în fața căreia Emil Constantinescu s-a făcut preș de șters botinele, și covor de bombe pentru sârbi, în 1997 - n.r.)!

Ce semn mai clar al acestei atitudini agresive poate fi decât rusificarea țărilor pe care Rusia le înglobase în acel U.R.S.S.? Ce luptă a fost cu conștiința noastră să facem demarcația dintre politica, literatura și arta rusă, să nu-i confundăm pe eroii sovietici cu Dostoievski, Gogol, Cehov sau Ceaikovski?!

Occidentul face acum un pas înapoi, nu vrea să aibă de-a face cu cel ce a declarat că oricine se amestecă în acest conflict ucrainean va avea de suferit pierderi grele cum nici nu-și închipuie! România nu trebuia să se amestece în acest conflict! Sper ca marionetele de la putere să admiistreze această criză majoră măcar în al treisprezecelea ceas! E posibil ca refacerea fantomei lui Rasputin să arate o față a monstruozității agresive, tare asemănătoare cu cea a Unkle Sam.

Ca să uităm de pandemie, era necesară această diversiune politică. Categoric, Putin le-a dat de muncă hulpavilor acestei lumi, care se vor lupta să-și vândă armamentul, pentru a se „apăra”! În loc de vaccinuri, bombe! Alde Pfizer trebuie să fie tare supărați.

Aveau dreptate țăranii din Piața Matache când îmi spuneau : „Pacea ne-a adus război!”.