Moodle-Webropol linkitysvinkki

Mihin käyttöön?

Webropol-kyselytyökalulla voit tehdä monipuolisia kyselyjä ja kartoituksia. Webropol sisältää työkalut monikielisiin kyselihin sekä monipuolisten raporttien tekoon.

Lisätietoja itse Webropol-palvelusta löydät esim. Patiosta: https://www.oulu.fi/th/node/25241

Tämä Digipedavinkki kertoo siitä, kuinka saat linkitettyä Webropol-kyselyn Moodlesta niin, että Moodle käyttäjän yhteystiedot siirtyvät suoraan Webropol-lomakkeelle.

Käyttäjän yhteystiedot (kysymyksen / kentät) voi piilottaa, jolloin käyttäjän tietoihin jäävät varmasti Moodlesta siirtyneet tiedot.

A1. Tee Webropol kysely ja lisää ensimmäiseksi kysymykseksi "Yhteystietolomake". Se löytyy normaalisti valittavista kysymystyypeistä (ks. kuva alla).

A2. Voit poistaa Yhteystietolomake-kysymyksestä tarpeettomat kentät. Esimerkissä jätin kentät; Etunimi, Sukunimi ja Sähköposti. (Huom: Webropol saattaa sekoilla, jos muutat erikoiskentän tyyppiä kesken kyselyn. Käytä oletusarvoja.)

A3. "Avaa kysely" kohdasta "Kerää vastauksia" -> "Nettilinkki" - "Julkinen linkki". Saat kopioitavaksi kyselyyn johtavan web-linkin.


B4. Siirry Moodleen kurssillesi, jossa olet opettajana ja laita muokkaustila päälle.

B5. Avaa Moodlen "Lisää aktiviteetti tai aineisto" ja lisää "Verkko-osoite" ja kirjoita sille sopiva nimi, esim. "Siirry tästä webropol kyselyyn" ja Liitä webropolista kopioimasi kyselyn linkki URL kohtaan "Ulkoinen verkko-osoite". Osoite näyttää esim. suunnilleen tältä:

https://link.webropolsurveys.com/S/0231398C23312238

B6. Muokkaa kurssin verkko-osoite resurssin asetuksia kohdasta "Verkko-osoitteen muuttujat".

Kirjoita ennsimmäiseen "&parametri=muuttuja" asetus kohtaan "q1o1" ja valitse alsvetovalikosta "Etunimi". Toiselle "&parametri=muuttuja"-riville" "q1o2" ja valinnoista "Sukunimi" ja kolmanneksi pari "q1o3" ja "Sähköpostiosoite".

Webropl manuaalista: "... Dynamic URLin eli dynaamisen verkko-osoitteen avulla on mahdollista tuoda dataa kyselyyn linkin parametreina. Kyselyyn voidaan siis tuoda tietoa, joka näkyy kyselyyn vastaajalle tai on piilossa (piilotetut kysymykset) samaan tapaan kuin taustatietojen avulla..."

Vinkki helpottaa käyttäjän lomakkeen täyttöä ja vähentää virheitä yhteystiedoissa.

P.S. Lyhyen Webropol-kyselyn voi hyvin myös upottaa Moodleen linkin "Upotettu"-ulkoasuasetuksilla.


Miten käyttöön?

Sekä Webropol-kyselytyökalu että Moodle ovat Oulun yliopiston opettajien ja opiskelijoiden käytössä.

Mihin itse käytin?

Osaamiskartoituksen linkittämiseen Moodlesta. Moodlesta siirrettiin suoraan vinkin mukaiset käyttäjätiedot.

Vinkin jakaja

Antti Peltonen, ICT-palvelut