Digipedagogiikan polulla

Digipedagogiikan polku varhaiskasvatuksesta esiopetukseen

Espoon varhaiskasvatuksen digipedagogiikan polun visualisointi. Kolme kolmiota, joiden takana kulkee jalanjälkiä. Alapuolella yhteinen toimintakulttuuri kuvattu suorakulmiona. Sisältö tekstissä.

Digitaalisuus on osa yhteiskuntaa, jossa elämme. Digitaitojen vaatimus ja pedagogiikan toteuttaminen digivälineitä hyödyntäen myös haastaa meitä opettajia ja kasvattajia. Digipedagogiikan polku on koottu varhaiskasvatuksen henkilöstön työn tueksi ohjaamaan askeliamme.

Polulta löytyvät digitaalista osaamista, medialukutaitoa ja ohjelmointiosaamista edistävän hyvän pedagogisen toiminnan periaatteet. Pedagogista toimintaa on kuvattu sekä yhteisen maaperän eli toimintakulttuurin näkökulmasta että ikäryhmäkohtaisten sisältöjen kautta.


Toiminta digipedagogiikan polulla rakentuu alle kolmevuotiaista esiopetukseen saakka niin, että nuorempien lasten osuudet kulkevat mukana myös 3-5 -vuotiaiden ja eskarilaisten pedagogiikassa. Jatkumo etenee varhaiskasvatuksen jälkeen koulupolulla perusopetuksessa.


Tavoitteena on, että lapsen digitaalisen osaamisen polku rakentuu eheäksi ja yhdenvertaiseksi varhaiskasvatuksesta alkaen perusopetuksen loppuun saakka. Varhaiskasvatuksessa luomme tärkeän pohjan sille, että kaikki lapset saavat harjoitella taitoja, joita yhteiskunnassamme tarvitaan digitaalisissa ympäristöissä toimimiseen, oppimiseen ja itsensä ilmaisemiseen.

Tutustu kuvioita klikkaamalla tarkemmin digipedagogiikan polun eri osioihin

Kolmio, jossa teksti: Alle 3-vuotiaat.
Kolmio, jossa teksti: Alle 3–5-vuotiaat.
Kolmio, jossa teksti: esiopetus
Suorakulmio, jonka sisältönä digipedagogiikan yhteinen toimintakulttuuri: Leikillisyys, luova tuottaminen, vuorovaikutus, osallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus