Digisankareiden materiaalipaketti

Digisankareiden materiaalipankki esiopetukseen 

Pilottiyksiköiden esiopettajat yhdessä ideoivat ensiaskeleet digisankareiden materiaalipaketille. Materiaalipaketti on tarkoitettu arjen apu- ja työvälineeksi jokaiseen esiopetusryhmään. Materiaalipaketti koostuu kolmesta osasta. 

Digisankareiden materiaalipankin varsinaisen suunnittelun ja ulkoasun loi esiopettaja Orkidea Somppi Lähderannan päiväkodista.

Opettajan opas.pdf

Opettajan opas  

Tästä saat ideoita lapsiryhmän kanssa toimintaan koko esiopetusvuodelle! Materiaali toimii myös keskusteluapuna lapsiryhmässä.

Digisankareiden kokemuksia- koontilomake.pdf

Ikonit

Ryhmäkohtainen koonti ensimmäisen luokan opettajalle 


Ikoni keskustelun tueksi ja lasten tuntemusten kerääminen näkyväksi

Pääsette helposti kokoamaan lasten kokemukset yhdelle paperille.

Mitä ryhmänne on tehnyt medialukutaidon, ohjelmointiosaamisen ja digitaalisen osaamisen osalta esiopetusvuoden aikana?

Analoginen blogi .pdf

Analoginen blogipohja  

Valmiit helposti täydennettävät pohjat ilmoitustaululle, jolla voitte tehdä toimintaa näkyväksi vanhemmille.


Espoon esiopetussuunnitelmasta 2022 poimittua:

"Espoossa esiopetusta kehitetään osana yhtenäistä oppimispolkua varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Yhtenäisen toimintakulttuurin kehittäminen edellyttää jatkuvaa yhteistyötä oppimispolun muiden toimijoiden kanssa."

"Yhteistyön tavoitteena on, että esiopetus, muu varhaiskasvatus ja perusopetus muodostavat johdonmukaisen, lapsen kasvua ja oppimista tukevan jatkumon." 

"Yhteistyön tulee olla suunnitelmallista. Yhteistyötä kehitetään ja arvioidaan yhdessä opetuksen järjestäjän johdolla"

"Esiopetuksen, muun varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstön yhteistyöllä opetussuunnitelmien laatimisessa ja kehittämisessä edistetään varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen laatua. On tärkeää, että varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alkuopetuksen henkilöstöllä on myös mahdollisuus tutustua toistensa toimintaan ja oppimisympäristöihin käytännössä."

"Kasvatusyhteistyön jatkumo toteutuu varhaiskasvatuksesta esiopetukseen ja kouluun. Yhteistyö on arvoistavaa, monipuolista ja aktiivista. Esiopetuksen henkilöstö rakentaa aloitteellisesti yhteistyötä ja kehittää sen edellytyksiä."

"Siirtymävaiheiden käytäntöjen tulee olla suunnitelmallisia. On tärkeää, että paikallisessa varhaiskasvatusta ja perusopetusta koskevissa koskevissa suunnitelmissa on yhtenäinen linja siirtymävaiheisiin liittyvistä käytännöistä. Käytäntöjä arvioidaan ja kehitetään henkilöstön yhteistyössä."

"Opetuksen järjestäjä luo yhteistyön ja tiedon siirron käytänteet, joiden avulla lasten siirtyminen kotoa tai aiemmasta varhaiskasvatuksesta esiopetukseen ja sieltä perusopetukseen tapahtuu mahdollisimman joustavasti lasten kasvua ja oppimista tukevalla tavalla."