Saupstad lokale sentrum

Saupstad lokale sentrum er ett av tolv lokale bydelssentra i Trondheim. Det ligger i bydelen Saupstad-Kolstad, sør i Trondheim – nord for Heimdal sentrum og vest for Bjørndalen. Bydelen ble bygget ut fra midten av 1970-tallet, og det lokale sentrumet har torg, butikker, bibliotek og helsehus – pluss en stor parkeringsplass for biler. Saupstadsenteret sto ferdig i 1974. Om lag 7500 personer som har Saupstad som sitt lokale sentrum i dag.

Dronefoto: VinnVinn reklame, øvrige foto og Illustrasjoner: Trondheim kommune

Saupstad sentrum i dag:

I Saupstad lokale sentrum finner du i dag både butikker, treningssenter, pop-up butikk for Heimdal videregående skole lege og tannlege. Det er bibliotek, helsehus, bydelskafe, familietjeneste og ungdomsklubb her. Det er kort vei til barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skole.

I sentrum er det også kort vei til Husebybadet som har besøkende fra hele byen og flere attraktive arenaer: Kolstad arena, Husebyhallen og fotballbaner – i tillegg til kirke og bydelspark /gravlund.

Saupstad sentrum er det stedet flest besøker i bydelen, og innbyggerne har et stort hjerte for torget sitt.

Folk i bydelen ønsket seg endringer: trygge og gode steder å være, og et koselig torg. Det må være enkelt og å gå og sykle, og å komme dit med metrobuss.

Sentrum har fått et løft

Innbyggerne i bydelen, næringslivet og Trondheim kommune satser sammen for å få til endringer. Biblioteket er bygget om, og et nytt familiesenter med helsestasjon for Trondheim sør har flyttet inn i det gamle Saupstadsenteret. Helsehusets første etasje er bygget om slik at det kan åpnes opp for flere aktiviteter og aktører. Frivillighetssentralen har fått lokaler i helsehuset.

Byrommene er forbedret og er åpnet mer opp de siste årene. Det er plantet flere bytrær, buske og stauder som sammen gjør stedet mer frodig og attraktivt.

Sammen jobber vi for å endre uterommene skritt for skritt med små og store tiltak – som skal gjøre det triveligere å være i sentrum.

Oversiktskart

Innenfor en radius på 10 minutters gange, finner du i Saupstad sentrum om lag...

 • 1750 arbeidsplasser

 • 7300 innbyggere:

   • 1400 barn og unge (0-16 år)

   • 4900 voksne (16-66 år)

   • 1000 eldre (67+ år)

 • Befolkningstetthet: 3,4 personer pr. dekar

 • Utnyttelsesgrad: 11 %

Tall per 15.01.2018

Sammen finner vi de gode løsningene:

fortell oss hva du mener om Saupstad sentrum

Hvordan kan Saupstad sentrum bli – og hva kan skje der? Her finner du info om planer og ideer: