ארכיון תחרות לאומית לרובוטיקה והנדסה

להלן כתבה על תחרות הרובוטיקה הלאומית של מינהל מדע וטכנולוגיה תשע"ו.

תחרות רובונר 2016

בתאריך 24.02.2015 התקיימה תחרות הרובוטיקה הלאומית שמינהל מדע וטכנולוגיה מפעיל כבר מאז שנת 1999.

השנה השתתפו בתחרות מעל 700 תלמידי תיכון שהביאו לתחרות 177 רובוטים שהוכנו על-ידי צוותי תלמידים של זוג עד 5 תלמידים בכל צוות. בתחרות התקיימות הקטגוריות הבאות:

רובונר, רובוט-מלצר, רובוטיקה בשירות האדם והחברה, הצגת פוסטר הנדסי בפני צוות שופטים, ואולימפידע (מבחן ידע).

לתמונות מטקס חלוקת הפרסים ומתצוגת הפוסטרים

רשימת הזוכים:

 

האירוע הגיע לשיאים חדשים מבחינת ארגון מופתי בזכות עופר בן יוסף וצביה גדניר ומנחה התחרות איל הרשקו וכן בזכות צוות השופטים המסור שהורכב רובו ממדריכי המגמה ומסטודנטים בטכניון בוגרי המגמות שלנו. תודה לעירית רעננה על האירוח והתמיכה.


תחרות רובונר 2015

עוד אירוע ססגוני של מנהל מדע וטכנולוגיה שהתקיים בתאריך 24.02.2015 באולם הספורט העירוני רעננה, בהשתתפות ד"ר עופר רימון מנהל מינהל תקשוב טכנולוגיה ומערכות מידע, ראש עיריית רעננה מר זאב ביאלסקי, חבר השופטים המכובד, תלמידים, מורים, מנהלים, אנשי חינוך, אורחים ונוספים.

אליפות העולם ברובוטיקה 2012

תלמידי תיכון עירוני ה' מחיפה זכו בקטגוריית רובוט-מלצר, בתחרות בין-לאומית שנערכה בקונטיקט שבארה"ב!> לכתבה המלאה

התלמידים פיתחו רובוט שיכול לגשת למקרר, לשלוף מוצרים מהמדפים, להתגבר על מכשולים בדרך ולבסוף להגיש את האוכל - הכול על ידי חיישנים המופעלים באמצעות הוראות קוליות. הרובוט זכה בתואר "הרובוט הרגלי הטוב ביותר" בקטגוריית רובוט-מלצר, בתחרות בין-לאומית שנערכה בקונטיקט שבארה"ב.

לדברי ירון: "תלמידי משגב עקפו את כל הצוותים הסיניים, האינדונזיים והאמריקאים!!! והביאו כבוד גדול לבית הספר משגב ולמדינת ישראל". 

תחרות מכטרוניקה בשירות האדם והחברה הראשונה בטכניון

כתבה שפוסמה בבטאון הטכניון - תחרות מכטרוניקה הארצית בטכניון - תשס"ג

מארצון, מערכת מסלול ריצה מבוקרת מחשב לאימון רצי מרתון, פרי תכנונן ומעשה ידיהן של תלמידות כיתה יב' ממגמת מכטרוניקה של בי"ס תיכון קרית חיים, היא הזוכה המאושרת במקום הראשון בתחרות מכטרוניקה הארצית שנערכה בטכניון ביום ג', 08.04.2003.

 התחרות, שמטרותיה הן ליצור מפגש בין צוותי תלמידים ומורים, העוסקים במכטרוניקה, ולעודד את העיסוק במקצועות ההנדסיים, היא פרי יוזמתם של היחידה לנוער שוחר מדע וטכנולוגיה, הפקולטה להנדסת מכונות והמחלקה להוראת הטכנולוגיה והמדעים ובתמיכת משרד החינוך. על כל צוות הוטל להציג מודל תכנוני של מערכת מכטרונית בשירות הספורט.

הפרוייקטים שכללו דגם פועל מבוקר מחשב, תוכנית בקרה, חוברת תיעוד ומצגת המתארת את שלבי ביצוע הפרויקט, הוצגו בפני וועדת השיפוט. ועדה זו, שהורכבה מחוקרי הטכניון, נציגי משרד החינוך והמורים המנחים, התרשמה מהרמה הגבוהה של הדגמים המוצגים, ממקוריות המחשבה ומהיצירתיות, השופטים התלבטו בקביעת שלושת המודלים שעלו לשלב הגמר.

מגרש משולב מבוקר מחשב המאפשר בלחיצת כפתור לשנות את פניו ממגרש קטרגל, למגרש כדורסל או למגרש טניס הוא חלומם של מרכזי מועדוני ספורט ברחבי העולם.  דגם של מגרש כזה, שתוכנן ובוצע על-ידי תלמידי תיכון ג'ת, זכה במקום הראשון ביצירתיות בתחרות המכטרוניקה של הטכניון. 

 המארצון, הנעזר בחיישני זוית ומגע, מאפשר לקבוע מסלולי אימון שונים תוך בקרה בזמן אמת של ביצועי הריצה.  במקום השני והשלישי זכו תלמידי כרמיאל מאורט מגדים ואורט כרמים על: מערכת הדמיה לרכיבת אופניים ומערכת להגנת מרים משקולות.

דר' חגית מאיר ממנהל מדע וטכנולוגיה שברכה את התלמידים, המנחים, השופטים ואורחי התחרות, ניצבת בין המגרש המשולב היצירתי מבי"ס ג'ת, לבין המערכת לאימון שחקני פינג-פונג בעלת תוכנית בקרה יחודית מבי"ס עמק חרוד.

בין המודלים, שהציגו בתחרות תלמידי מגמות מכטרוניקה מרחבי הארץ, היו גם: מערכת להחלפת גלגלים למכוניות מרוץ, מערכת לגילוי ופירוק מטעני חבלה, מאמן איגרוף, מערכת מכטרונית למשחק שחמט, מערכת חיפוש כדורי טניס, מערכת להשמעת תקליטורים והחלפת דיסקים ורובוט מאמן שחקן טניס.

המכטרוניקה היא מקצוע בין-תחומי חדש במערכת החינוך, המאחד את מקצועות המכונות, אלקטרוניקה, בקרה ומחשבים, ונלמד כהתמחות במגמת מכונות בבתי-ספר תיכוניים. התכנים, הנלמדים בתכנית הלימודים החדשה, מבוססים על ידע ושימוש במתמטיקה ובעקרונות מדעיים ועל התנסות במערכות מתוחכמות. מקצוע המכטרוניקה נכלל ברשימת המקצועות המועדפים לבונוס על-ידי הטכניון.

הפרסים הוענקו לזוכים באדיבות החברות רובוטק טכנולוגיות וישקר.

מקום ראשון באליפות העולם ברובוטיקה לתלמידי משגב

תלמידי בית הספר העל יסודי משגב השתתפו באופן מכובד מאוד באליפות העולם ברובוטיקה וזכו במקומות הראשון (איל דופלט, איתי רובינשטיין, ערן רונן, תומר שוורץ) והשלישי (יותם געש, דור דניאל וליאור ויסמן). מלבד זאת, הם זכו במקומות השני (שתי הקבוצות הקודמות) והשלישי (זיו בן ציון, עופרי וייס, טל ורדי, וגל ניסים) באולימפידע.


   

מאז שנת 2005, תלמידי בית הספר משגב זוכים במקומות הראשונים בתחרויות הארציות ומובילים את ישראל בקדמת לימודי המדע והטכנולוגיה.

מדי שנה יוצאת משלחת מבית הספר המורכבת מתלמידים שזכו במקומות הראשונים בישראל, לייצג את מדינתנו בתחרות הבין-לאומית המתקיימת מאז 1995 ב- Trinity College ב- Hartford שבמדינת קונטיקט בארה"ב.

בשבע השנים האחרונות, הצליחה קבוצת תלמידי בית הספר משגב לזכות חמש פעמים בפרס הראשון בתחרות הבין-לאומית, ובכך לשמש דוגמה לתלמידים ולמארחים כמובילה בחינוך המדעי והטכנולוגי.בתחרות גם נכח ד"ר ירון דופלט שליווה את בנו איל, החבר בקבוצה שזכתה במקום הראשון.


לדברי ירון: "תלמידי משגב עקפו את כל הצוותים הסיניים, האינדונזיים והאמריקאים!!! והביאו כבוד גדול לבית הספר משגב ולמדינת ישראל". 

זוכים בתחרות הארצית "רובונר" לשנת 2012

בתחרות "רובונר" לשנת 2012 שהתקיימה ביום ב', 27.02 השתתפו כ –17 בתי ספר  על-יסודיים מרחבי הארץ

הרובוטים הזוכים ישתתפו בתחרות הבינלאומית אשר תתקיים בחודש אפריל 2012 בעיר הרדפורד שבמדינת קונטיקט ארה"ב

לזכיות בקטגוריות נוספות

  הרובוט המנצח

מינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, קיים השנה תחרות ארצית ברובוטיקה, "רובונר 2012", בה לקחו חלק תלמידי כיתות יא' – יב', הלומדים רובוטיקה

מתוך התחרות: תלמידי מקיף יהוד מספרים על התחרות

במסגרת התחרות נדרשו התלמידים לבנות רובוט ולתכננו כך שיוכל לכבות נר בתוך מבוך המדמה דירת ארבע חדרים, כולל העמדת מכשולים, כאשר הוא מסוגל לחזור לנקודת ההתחלה.  זאת, על פי תקנות התחרות שהוגדרו ע"י מארגני התחרות בארצות הברית.

תחרות הרובוטיקה מביאה לידי ביטוי את ההשקעה הלימודית והחינוכית הממושכת של התלמידים במגמות הטכנולוגיה - בהתמחות בנושא הרובוטיקה במגמות האלקטרוניקה והמכונות שאורכת שלוש שנים. בניית הרובוט דורשת תכנון, יישום הידע ועבודת צוות. לתחרות הארצית יש חשיבות חינוכית מאחר והיא מפגישה תלמידים מרחבי הארץ כאשר המשותף לכולם הוא יישום לימודי הטכנולוגיה ובתוך כך, בניית רובוט שהוא תהליך מורכב.

התחרות מגלמת את שיא התהליך הלימודי אשר בסופו מגישים התלמידים עבודות גמר ברמת חמש יחידות לימוד לבגרות (בנוסף על מקצוע מדעים מורחב). הדגש בתהליך הלימודי הוא על עבודת צוות ועל התמודדות עם בעיות אמיתיות בזמן ובסביבה אמיתית, המדמים או מהווים למעשה סביבת היי-טק.

תודות למארגני התחרות: עופר בן יוסף, צביה גדניר ועירית רעננה. כמו כן על מתן החסות של עמותת קדימה מדע וחברת רובוטק טכנולוגיות.


זכיות בקטגוריות נוספות:

 

תמונות מתחרות רובונר הארצית 2012


 הרקדן האוטומטי בתחרות הארצית רובונר 2013


הקדמה והזמנה לתחרות רובונר 2013

מזה תריסר שנים, מקיים המינהל למדע ולטכנולוגיה, בשיתוף גופים נוספים, תחרות רובוטיקה ארצית.

כבעבר, ברובונר על הצוותים המתחרים לבנות רובוט עצמאי שיוכל לנוע במבוך דמוי דירה, לאתר מקור אש (נר) ולכבות אותו. יש גם אפשרויות נוספות לדרגות קושי גבוהות יותר המזכות בבונוסים.

גם השנה מעודדים ומבקשים מארגני התחרות בארצות הברית בניית רובוט-מלצר – ROBOWAITER. זהו רובוט בגודל דומה לרובוט כיבוי אש, אבל מטרתו היא להעביר כלי עם מזון ממטבח המצוי בזירה אל שולחן לידו יושב אדם נכה. פרטים באתר התחרות הבינלאומית.

כללי התחרות זהים לכללי התחרות הבינלאומית "Fire Fighting"המתקיימת בטריניטי קולג' שבהרטפורד, קונטיקט, ארה"ב. עדכונים לשנה זו נמצאים באתר: http://www.trincoll.edu/events/robot.

אנו קוראים לבתי הספר, בהם נלמד תחום הרובוטיקה, לקחת השנה חלק בתחרות הרובוטיקה "רובונר 2013".

צוותים רבים שהתחרו בשנים הקודמות השתתפו גם בתחרות הבינלאומית, שמתקיימת כל שנה בטריניטי קולג', בארה"ב. השנה כמו בשנה הקודמת יתאפשר לעשרה צוותי רובוטים מישראל להשתתף בתחרות הבינלאומית (עדיפות ל- 10 מקומות ראשונים בתחרות רובונר).

לזוכים במקום הראשון בתחרות הבינלאומית תוענק מלגה בגובה שכ"ל עבור שנת לימודים בטכניון. לזוכים במקום השני תוענק מלגה בגובה שכ"ל עבור חצי שנת לימודים בטכניון.

לוח זמנים:

26.02.2013 - תחרות ארצית שתתקיים בהיכל הספורט רעננה.

06-07.04.2013 - תחרות בינלאומית "Fire Fighting" בטריניטי קולג', הרטפורד קונטיקט, ארה"ב.

דרישות מהמשתתפים:

הפיקוח בכל מגמה ילווה את תהליך הלימודים ובניית הרובוטים.

התלמידים יידרשו להראות בקיאות בתחומים הבאים:

תחרות פוסטרים:

מומלץ להכין פוסטר על פעילות הצוות הקשורה בתהליך התכן, הבנייה והתכנות של מערכות הרובוט. השנה, הגשת הפוסטרים תתבצע באימייל אל roboner2013@gmail.com. תאריך אחרון להגשת הפוסטרים שבוע לפני מועד התחרות. בנוסף למשלוח הפוסטר בפורמט של PDF שלא יעלה על 1M יש לשלוח טופס אישור הורים הנוגע לכך שהתחרות מצולמת ותמונות של המשתתפים וגם הפוסטרים יועלו לאתרי משרה"ח.

בפוסטר יש להדגיש לפחות את שני הנושאים הבאים:

סקירת תת צוות תכן הנדסי ו/או סקירת תת צוות תכן אלקטרוניקה.

סקירת תת צוות תוכנה ומערכות בקרה.

מנהלי בתי הספר המעוניינים להשתתף בתחרויות מתבקשים לשלוח אישור השתתפות באמצעות מילוי (טופס ההרשמה המקוון (בקישור), ולחתום על אמנת התחרות (מצורפת בקישור ולמסור אותה למורה המלווה את התלמידים לתחרות.



תחרות הרובונר הארצית ה-14 תשע"ג

 

 

** שלושת המקומות הראשונים לתלמידי ביה"ס משגב בתחרות הארצית ה-14 "רובונר" 2013

דברי ברכה, מאת מר שמואל כהן מרכז פדגוגי של קדימה

סיכום תחרות רובונר תשע"ג, מאת מר שמואל כהן מרכז פדגוגי של קדימה

ניקוד סופי של התחרות רובונר 2013 

 תגובתו של ד"ר ירון דופלט, מפמ"ר מגמת הנדסת מכונות  לתחרות רובונר 

2013: "אכן הייתה תחרות מדהימה !  אולי הטובה ביותר שהייתה בשנים האחרונות, רמת הפוסטרים מבחינת תיעוד תהליכי החשיבה, התכנון, הבניה, האלקטרוניקה, הבקרה והתכנות, הגיעה לשיאים חדשים ורמת הידע באולימפי דע (מבחן הידע) גם היא עלתה על השנים האחרונות (במבחן קשה מתמיד)". להמשך קריאה הקליקו.

אכן הייתה תחרות מדהימה ! אולי הטובה ביותר שהייתה בשנים האחרונות, רמת הפוסטרים מבחינת תיעוד תהליכי החשיבה, התכנון, הבניה, האלקטרוניקה, הבקרה והתכנות, הגיעה לשיאים חדשים ורמת הידע באולימפי דע )מבחן הידע( גם היא עלתה על השנים האחרונות )במבחן קשה מתמיד(. במיוחד ראוי לציון מופע הרובוטים של תלמידי בית הספר דרור דשנים שתוך חצי שנה הגיעו לרמה מדהימה. תלמידים שנזרקו מכל בתי הספר האחרים בסביבה, ושבאים ממשפחות הרוסות או משפחות במצוקה. אחד התלמידים נשאל: "מה הרובוטיקה עשתה לו" ובתשובה הוא אמר לבוחנים שבחנו את הפוסטרים: "הרובוטיקה החזירה לי את הביטחון העצמי, הבנתי שבעצם אני יכול להצליח!". המשפט הזה כמעט הביא לי דמעות לעיניים - וזה בעיני שווה "מיליון דולר". תלמיד אחר אמר לי בעת קבלת תעודת ההשתתפות: "בשנה הבאה אנחנו מביאים לתחרות רובוט מלצר וגם רובונר"... מי צריך יותר מזה בחודש אדר - שמחה אמיתית