FramtidsTrondheim

Trondheim har cirka 62 000 flere innbyggere i 2050 enn i dag, ifølge befolkningsprognoser. Kan denne befolkningsveksten bidra til å dreie byutviklingen i en enda mer klimavennlig og attraktiv retning? Hva må eventuelt til? For å finne noen av svarene har Byplankontoret i Trondheim kommune flere strategiske planer under arbeid. De skal danne nye rammer for byutviklingen i Trondheim fram mot 2050. På disse nettsidene får du mer informasjon om dette strategiarbeidet.

Oppdateringer

04.02.19

Informasjon om arbeidet med kortsiktig gatebruksplan ligger her:


25.01.19

Vi fikk gode innspill på verkstedet med elevråd om barn og unges oppvekstvilkår 10. januar. Elevrådene fra sentrumsskolene Bispehaugen, Singsaker og Ila skoler var representert. Resultatet fra verkstedet skal brukes videre i det pågående planarbeidet i Kjøpmannsgata.

17.01.19

Vi hadde en helt fantastisk dag under midtveisseminaret for parallelloppdraget Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050. På denne siden finner du programmet, presentasjoner, video, bilder og oppsummering av gruppearbeidet under midtveisseminaret.

14.01.19

15. januar er det klart for midtveisseminar for parallelloppdraget Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050, og vi er innmari spente på hva team Pir II, Asplan Viak, Rodeo arkitekter og Lala Tøyen har å vise oss! Hele seminaret blir streamet på Facebook-siden vår fra kl. 09.30.

11.01.19

Kan en klimavennlig by også være en attraktiv by? Ja, sier forskerne. Men hva slags areal- og transportutvikling er det som bidrar til dette? Les mer her.

20.12.18

Rekkefølge på boligutbyggingen. Det er et stort boligpotensiale i kommunens planer, og spørsmålet om mulighetene for å etablere en bestemmelse om rekkefølge på utviklingen av dette potensialet er stilt. Formannskapet har bedt rådmannen belyse mulige alternativer for en rekkefølge i det pågående arbeidet med byutviklingsstrategien. Les mer her.

19.12.18

Rundt 100 byutviklingsinteresserte innbyggere møtte på julemøte om byutvikling 18. desember. Presentasjoner fra møtet er nå tilgjengelig.

14.12.18

I januar ønsker vi å få flere innspill om byutvikling i sentrum gjennom gjestebud. Da er det spesielt tre tema vi ønsker innspill på: Barn i Midtbyen, Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050 og Trondheim bycampus Elgeseter. Meld interesse for å arrangere gjestebud ved å registrere deg i dette skjemaet.

13.12.18

Vi hadde verksted om barn i Kjøpmannsgata med representanter fra ungdommens bystyre, kommunens fagfolk som jobber med barn og unge, og noen av de som jobber med bolig i kommunen 6. desember. På denne siden kan du se programmet, bilder og en oppsummering av verkstedet.

06.12.18

Vi ønsker velkommen til julemøte om byutvikling i Trondheim. Formålet er å orientere om noen av de pågående arbeidene som har betydning for hvordan Trondheim bør utvikles fram mot 2050.

21.11.18

Hurra - en stor milepæl er nådd: I dag hadde vi oppstartsseminar for parallelloppdraget Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050. På denne siden kan du se hele programmet, video-opptak, bilder av teamene, deltakerne i forskningsprosjektet "Samskaping av fremtidens byer" og evalueringskomiteen, og presentasjonene som ble holdt.

20.11.18

Oppstartsseminar for kortisiktig gatebruksplan ble arrangert på Rådhuset i dag. Her ligger presentasjon og rapport fra verkstedet.

20.11.18

Byantikvaren i Trondheim har hjulpet oss med å lage en finfin oversikt over kulturminner og kulturmiljøer i Trondheim sentrum. Dette er et viktig kunnskapgrunnlag for parallelloppdraget Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050 (som har oppstartsseminar 21.11.18), men er også en nyttig oversikt for de som er interessert i Trondheims historie!

12.11.18

Snart braker det løs! 21. november blir det oppstartsseminar for parallelloppdraget Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050. Da blir blant annet programmet, viktige tema for oppdraget, de fire teamene, deltakerne i forskningsprosjektet "Samskaping av fremtidens byer" og evalueringskomiteen presentert. Oppstartsseminaret blir streamet på Facebook-siden vår.

12.11.18

Vi hadde informasjonsmøte og verksted om Kjøpmannsgata med 50 engasjerte mennesker 5. november 2018. På denne siden finner du en informativ presentasjon om prosessen i Kjøpmannsgata og en oppsummering av idéverkstedet.

25.09.18

Hurra! Vi mottok 24 gode tilbud til den åpne anbudskonkurransen om deltakelse i parallelloppdraget Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050.

24.08.18

Kom og møt oss på standen Barn og unge i sentrum – bli med og lag byen under Maker Faire i Kongens gate 24. og 25. august. Se mer informasjon på facebook-siden vår.
Ta gjerne kontakt med prosjektlederne Grete Kristin Hennissen (sentrumsutvikling), Tove Hellem (byutviklingsstrategi), Merete Wist (lokale sentrum) og Marte Nordhus (gatebruksplan) om planarbeidene.

Vi ønsker å komme i kontakt med innbyggere som er engasjert i byutvikling. Ønsker du å være med å bidra gjennom å ha gjestebud hjemme hos deg eller å sitte i et innbyggerpanel? La oss få vite om deg – registrer deg i dette skjemaet. Les om hvordan vi ønsker å komme i kontakt med folk i denne artikkelen i Trondheim2030.no.