FramtidsTrondheim

Trondheim har cirka 62 000 flere innbyggere i 2050 enn i dag, ifølge befolkningsprognoser. Kan denne befolkningsveksten bidra til å dreie byutviklingen i en enda mer klimavennlig og attraktiv retning? Hva må eventuelt til? For å finne noen av svarene har Byplankontoret i Trondheim kommune flere strategiske planer under arbeid. De skal danne nye rammer for byutviklingen i Trondheim fram mot 2050. På disse nettsidene får du mer informasjon om dette strategiarbeidet.

Oppdateringer

28.06.18

Elgeseter gate skal bygges om og bli trasé for Metrobuss. Dette er ett av fire store gateprosjekt i Trondheim sentrum. Les om gateprosjektet på miljopakken.no/prosjekter/elgeseter-gate.

26.06.18

Nysgjerrig på hva som kom ut av gjestebudene og innbyggerpanel om byutvikling i mai? Trykk her for å bla i rapportene som er laget ut fra de 103 svarene på spørreundersøkelsen til innbyggerpanelet og de 19 gjestebudene for til sammen 125 innbyggere.

08.06.18

Velkommen til verksted om byliv og gatebruk i Midtbyen 26. juni kl. 09.00-15.00 i Storsalen i Rådhuset. Meld deg på i dette skjemaet: https://goo.gl/forms/j4YUoigXcHL0BOyg1

22.05.18

Velkommen til verksted om eksisterende verdier i Trondheim sentrum 20. juni kl. 08.30-11.30 i Fylkestingssal A og B. Verkstedet arrangeres som ledd i kommunens arbeid med plan for sentrumsutvikling og byutviklingsstrategi. Mer informasjon om program finner du på facebook-sidene våre. Meld deg på innen 15. juni i dette skjemaet: https://goo.gl/forms/JrNQZoWj1uEwdYd32

02.05.18

I dag begynte den nye prosjektlederen for gatebruksplan i Midtbyen, Marte Nordhus, å jobbe i Trondheim kommune. Hurra og velkommen!

24.04.18

Tusen takk for alle gode innspill til plan- og strategiarbeidene! Tirsdag 24. april ble prosessplanene for Byutviklingsstrategi, Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050 med sentrumsstrategi og Gatebruksplan for Midtbyen fastsatt i formannskapet, og planprogram for områdeplan for nordøstre kvadrant i Midtbyen fastsatt i bygningsrådet.

20.04.18

Vi har nå sendt ut spørreskjema til de drøyt 125 deltakerne i innbyggerpanelet om byutvikling. Ønsker du også å delta i det digitale innbyggerpanelet? Da kan du komme med innspill til plan- og strategiarbeidene om byutvikling! Meld deg på i dette skjemaet.

12.04.18

Vi har laget et lite kunnskapshefte om byutvikling. "Byutvikling for alle" har blitt sendt på mail til de rundt 50 vertene for gjestebudene som skal arrangeres nå i april. Vi forventer at vi skal få mange spennende innspill til byutvikling, sentrumsutvikling og utvikling av lokale sentra gjennom disse gjestebudene.


Vi vil ha innspill fra deg!

Fristen for høringsinnspill til prosessplanene har gått ut, men vi vil fortsatt ha innspill til arbeidet.

Gi innspill og kommentarer ved å sende en epost til byplan.postmottak@trondheim.kommune.no.


Ta gjerne kontakt med prosjektlederne Grete Kristin Hennissen (sentrumsutvikling), Tove Hellem (byutviklingsstrategi), Merete Wist (lokale sentrum) og Marte Nordhus (gatebruksplan) om planarbeidene.

Vi ønsker å komme i kontakt med innbyggere som er engasjert i byutvikling. Ønsker du å være med å bidra gjennom å ha gjestebud hjemme hos deg eller å sitte i et innbyggerpanel? La oss få vite om deg – registrer deg i dette skjemaet. Les om hvordan vi ønsker å komme i kontakt med folk i denne artikkelen i Trondheim2030.no.