χημεια skoool.gr

Η Χημεία είναι η επιστήμη που μελετά από τι συστατικά αποτελείται ο κόσμος γύρω μας, τι επίδραση έχει το ένα συστατικό στο άλλο και τι αλλαγές προκαλούνται αν έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Για τον λόγο αυτό πρόσθεσε μερικά από αυτά τα στοιχεία στην εκπαίδευσή σου και η Χημεία που θα αναπτυχθεί μεταξύ του skoool™ και των Τεχνολογιών Μάθησης και Εκπαίδευσης θα σου ξεδιπλώσουν νέες προοπτικές.

1. Αλλαγή Φυσικών Καταστάσεων - Νερό

Να γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει κατά την αλλαγή φυσικής κατάστασης μιας ουσίας.

2. Μοριακές Δομές και Χημικοί Δεσμοί

Να μάθεις ότι τα χημικά στοιχεία ενώνονται μέσω χημικών αντιδράσεων και σχηματίζουν χημικές ενώσεις οι οποίες περιέχουν αυτά τα χημικά στοιχεία ενωμένα μεταξύ τους με χημικούς δεσμούς σε συγκεκριμένη αναλογία.

3. Ιδιότητες των Στερεών, Υγρών και Αερίων

Να μάθεις τις ιδιότητες των τριων καταστάσεων της ύλης.

4. Αντιδράσεις Οξέων - Βάσεων

Μάθε πως οι βάσεις αντιδρούν με οξέα και πως να γράφεις χημικές εξισώσεις. Μάθε πως να ελέγχεις την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα από μία χημική αντίδραση.

5. Οξέα, Βάσεις και Δείκτες

Να μάθεις με ποιόν τρόπο μπορείς να χρησιμοποιείς τους δείκτες προκειμένου να ταξινομήσεις τα διαλύματα σε όξινα, αλκαλικά ή ουδέτερα.

6. Αντιδράσεις Απλής Αντικατάστασης

Να καταλάβεις γιατί τα πιο δραστικά μέταλλα αντικαθιστούν τα λιγότερο δραστικά από τις ενώσεις τους.

7. Αντιδράσεις Εξουδετέρωσης στην καθημερινή ζωή

Να μάθεις για τις αντιδράσεις εξουδετέρωσης στην καθημερινή ζωή.

8. Παρασκευή Αλατιού από ένα Οξύ και μια Βαση

Να μάθεις πως να παρασκευάζεις ένα ουδέτερο αλάτι χρησιμοποιώντας οξύ και βάση.

9. Παρασκευή Άλατος χρησιμοποιώντας δυσδιάλυτη Βάση

Να μάθεις πως να παρασκευάζεις ένα ουδέτερο αλάτι από μια δυσδιάλυτη βάση.

10. Μέταλλα

Να μάθεις πως να παρασκευάζεις ένα ουδέτερο αλάτι από μια δυσδιάλυτη βάση.

11. Αμέταλλα

Να καταλάβεις ότι υπάρχει διαφορετικότητα όσον αφορά τις φυσικές ιδιότητες των στοιχείων καθώς επίσης και ότι στηριζόμενος σε αυτές μπορείς να τα κατατάξεις σε αμέταλλα.

12. Αντιδράσεις μετάλλων με οξέα

Να μάθετε ότι τα μέταλλα αντιδρούν με οξέα και παράγουν αλάτι και υδρογόνο καθώς επίσης και πως να ελέγχετε αν εκλύεται αέριο υδρογόνο.

13. Αντιδράσεις Μετάλλων με το οξυγόνο και με το νερό

Να μάθετε πως τα διάφορα μέταλλα αντιδρούν με το οξυγόνο και με το νερό, τι παράγουν, καθώς επίσης να μάθετε να ονομάζετε τα προϊόντα αυτών των αντιδράσεων.

14. Κλίμακα pH

Να μάθετε ότι το pH είναι μια κλίμακα μέτρησης της οξύτητας ή της βασικότητας ενός διαλύματος και με ποιόν τρόπο να ερμηνεύετε τα χρώματα που παίρνει το διάλυμα του Παγκόσμιου δείκτη.

15. Σειρά Δραστικότητας των Μετάλλων

Να κατανοήσουμε πως μπορούμε να καθορίσουμε την σειρά δραστικότητας των μετάλλων λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αντιδράσεις τους με το οξυγόνο του αέρα, το νερό και τα διαλύματα οξέων, καθώς επίσης και πως η χρήση της σειράς δραστικότητας θα μας βοηθήσει να προβλέψουμε την δράση τους σε άλλες αντιδράσεις τους.

16. Χρήσεις των Αλάτων

Να μάθεις τις χρήσεις διαφόρων αλατιών.

17. Χρήσεις ορισμένων στοιχείων

Να κατανοήσεις πως οι ιδιότητες ορισμένων στοιχείων σχετίζονται με τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται.

18. Σημείο Τήξεως και Σημείο Βρασμού

Μάθε πως οι βάσεις αντιδρούν με οξέα και πως να γράφεις χημικές εξισώσεις. Μάθε πως να ελέγχεις την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα από μία χημική αντίδραση.

1. Η θεωρία των Δομικών Σωματιδίων

Να χρησιμοποιήσουμε την θεωρία των Δομικών Σωματιδίων προκειμένου να επεξηγήσουμε τις ιδιότητες των στερεών, υγρών και αερίων σωμάτων.