ENRIC SOLER UBETS
Esmentat com a mort a la guerra al llibre Història de Viladecavalls al Padró del 1931 ens informen que nasqué al 5-5-1920 a Viladecavalls, vivia al carrer Nueva amb tres germans : Pere del 1913, Esteve del 1910 i la Maria del 1916. També en aquells moments a la casa es trobaven els pares Miquel Soler Perramont, també de Viladecavalls i la mare de Castellar del Vallès : Francisca Ubets Torras. Pagesos. ELABORACIÓ PRÒPIA. Unitat militar: 32 Divisió 38 Brigada 3 Batalló Filiació militar: Soldat Altres dades: Va morir el 17 d'agost de 1938 segons consta. MD.
Una família de Viladecavalls ha trobat al web "Els morts per la Guerra Civil a la Segarra" un avantpassat desaparegut. Es tracta del combatent Enric Soler i Ubets, la defunció del qual (17 d'agost del 1938) consta al Registre Civil de Cervera, al costat d'altres companys abatuts del bàndol republicà. Soler, que figura en el número 163 d'una llista de morts de l'etapa republicana (entre el 6 de maig del 1938 i el 8 de gener del 1939) va lluitar al 32è destacament de la 38è Brigada del tercer batalló.
De l'Enric tenim l'enorme fortuna de l'existència del llibre Paquita Buron i d'altres. Desenterrar l' oblit. Fonoll. Juneda, 2020 on de les pàgines 95 a 97 el seu descendent Enric Soler Raspall explica un munt de records. Així sabem que era el fill petit de Miquel Soler Perramon i de Francisca Ubets Torras que treballaven a Can Turu de pagesos. Quan anà a la guerra mai va tornar i ningú sabia on t'era. Van moure's els pares , però mai saberen on era enterrat.
"Al pis de la casa de Cal Quelus hi vivia l'administrador de la masia de Can Turu, Miquel Soler. Era fill dels masovers de Can Margarit, casat amb Francisca Aubets, van tenir quatre fills: Esteve, Pere, Enric i Maria. L'Esteve es va casar amb Laieta Pi de Cal Pi, ara viuen a Terrassa i tenen un fill. Enric va ser un dels joves de la lleva del biberó, el van matar a la guerra. La Maria, casada amb Ramon Margarit de Cal Martí Nuet, tenen dos fills, Paquita i Miquel. Actualment la casa a què ens referim està enderrocada i al seu lloc, hi ha una bonica plaça i una font que subministra aigua del cabal de la mina de Can Turu" https://www.viladecavalls.cat/coneix-viladecavalls/publicacions/quaderns-dhistoria-de-viladecavalls-volum-v-motius-i-etimologia-de-les-cases-de-viladecavalls/quadern-n-5.pdf 9-2-2024.