Noi apariţii editoriale

· Sera de Brian Aldiss – Din seria „Pentru casă şi grădină” vă prezentăm un volum care vă învaţă cum să construiţi o seră, cum s-o întreţineţi şi ce plante să cultivaţi în ea. Recomandată grădinarilor.

· Fundaţia de Isaac Asimov – Lucrare destinată inginerilor constructori specializaţi în construcţiile civile, volumul tratează despre metodele prin care se pot construi şi consolida temelii pentru imobile. Conţine şi tabele despre caracteristicile diferitelor tipuri de beon folosite în construcţii. În aceeaşi serie urmează să apară şi lucrările Structura de rezistenţă, Zidurile, Plafoanele şi Acoperişul.

· Soarele gol de Isaac Asimov – Un vast studiu dedicat dispariţiei stratului de ozon şi efectelor nocive ale radiaţiilor solare asupra biosferei. De citit în concediu, pe plajă.

· Muzica sîngelui de Greg Bear – Volum care li se adresează medicilor specialişti în boli circulatorii, însoţit de un CD cu înregistrări făcute prin stetoscop.

· Darwin’s Radio de Greg Bear – Pe baza unor dovezi istorice inedite, autorul demonstrează că cel dintîi care a pus la punct telegrafia fără fir nu a fost Marconi.

· Omul demolat de Alfred Bester – Cutremurător studiu social despre efectele acţiunilor de sistematizare urbană din Bucureştiul anilor ’80 asupra indivizilor şi comunităţilor.

· 451 Fahrenheit de Ray Bradbury – Amplul studiu al chimistului Ray Bradbury trece în revistă comportamentul unei largi game de substanţe şi materiale la temperatura care dă titlul lucrării.

· Oile privesc în sus de John Brunner – Psihologul John Brunner ne relatează în acest studiu experimentele sale inspirate de cercetările lui Pavlov, în care, în loc de cîini, a utilizat oi, însă cu mult mai puţin succes.

· Febra de Serge Brussolo – În seria „Medicina pe înţelesul tuturor” vă prezentăm o lucrare despre creşterea temperaturii corpului uman în caz de boală, cauzele cele mai frecvente ale acestui fenomen, precum şi remedii recomandate de medici specialişti.

· Speaker for the Dead de Orson Scott Card – Întrucît toate persoanele decedate, fără excepţie, suferă de mari dificultăţi cu auzul, autorul acestei cărţi propune ca soluţie utilizarea unui difuzor de mare putere.

· Alice în Ţara Minunilor de Lewis Carroll – Monografie dedicată impactului asupra faunei pe care l-a avut introducerea în India a armelor de foc de calibru mic, cu alice.

· Sfîrşitul copilăriei de Arthur C. Clarke – Continuarea apocrifă a nemuritoarei opere literare Amintiri din copilărie de Ion Creangă.

· Labirintul morţii de Philip K. Dick – Lucrare ştiinţifică despre experimentele cu şoareci de laborator în condiţii extreme.

· Carantina de Greg Egan – Ghid practic privitor la măsurile care trebuie luate în caz de epidemie.

· Burning Chrome de William Gibson – Minuţios documentată, monografia cercetătorului William Gibson ne demonstrează în cifre şi fapte modul iresponsabil în care resurse rare şi preţioase precum minereul de crom sînt irosite fără noimă, ducînd la degradarea mediului şi deteriorarea condiţiilor de viaţă din ţările în curs de dezvoltare.

· Străin în ţară străină de Robert Heinlein – Un studiu sobru, convingător, asupra şocului cultural şi dificultăţilor lingvistice avute de Cristofor Columb cînd a constatat, în 1492, că, în ciuda intenţiilor sale, nu ajunsese chiar în China.

· Dune de Frank Herbert – Carte destinată măsuţei de cafea, volumul Dune este o minunată colecţie de fotografii color, format mare, realizate în excelente condiţii grafice. Fotograful Frank Herbert a petrecut mulţi ani în deşerturile lumii, surprinzînd cu obiectivul frumuseţea şi poezia dunelor de nisip, iar această carte reprezintă mărturia dăruirii sale de artist.

· Seniorii războiului de Gerard Klein – O serie de schiţe biografice ale marilor conducători militari de ieri şi de azi, de la Alexandru Macedon la Norman Schwartzkopf.

· Oraşul ascuns de Ana-Maria Negrilă – Tratat de istorie referitor la metodele de camuflare a zonelor urbane în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

· Firul de praf din ochiul lui Dumnezeu – de Larry Niven şi Jerry Pournelle – După ample studii ale manuscriselor de la Marea Moartă şi ale arhivelor Vaticanului, cei doi autori formulează o teorie inovatoare privind cauzele Potopului biblic.

· An/Organic de Florin Pîtea – Compendiu de chimie destinat candidaţilor la examenul de bacalaureat.

· Poarta de Frederick Pohl – Manual tehnic destinat celor ce doresc să practice diverse sporturi de performanţă ca portari.

· Lords and Ladies de Terry Pratchett – Un exhaustiv Whos Who al aristocraţiei din Marea Britanie.

· Spre Ierusalim de Liviu Radu – Ghid ilustrat pentru uzul turiştilor care doresc să viziteze Israelul.

· Halta de Clifford Simak – Lucrare destinată funcţionarilor de la căile ferate. În aceeaşi serie au mai apărut Gara şi Triajul.

· Chimie sexuală de Brian Stableford – Mai popular decît Kama Sutra, volumul oferă metode de intensificare a senzaţiilor din viaţa intimă cu ajutorul a diferite substanţe. Conţine planşe cu fotografii color.

· Făuritorul de stele de Olaf Stapledon – O fascinantă frescă a societăţii japoneze medievale. Dacă lucrări precum Shogun sau Musashi prezintă această lume exotică din perspectiva castei samurailor şi a codului Bushido, autorul Olaf Stapledon ne surprinde cu un punct de vedere neobişnuit, descriind cîteva evenimente epocale din istoria Japoniei aşa cum le percepe un umil meşteşugar, făuritor de stele pentru asasinii ninja.

· Zodiac de Neal Stephenson – Destinată amatorilor de astrologie, cartea lui Neal Stephenson prezintă semnele zodiacale, precum şi influenţa astrelor asupra destinului nostru.

· Scriitorul a ieşit la vînătoare de Jean Lorin Sterian – Thriller a cărui acţiune de o extremă violenţă urmăreşte drama unui autor adus la exasperare de critici.

· Oceanul involuţiei de Bruce Sterling – O privire nostalgică asupra supei primordiale şi a epocii coacervatelor, un lung şir de regrete în legătură cu apariţia organismelor pluricelulare, vertebratelor, mamiferelor şi inteligenţei, văzute aici ca o coborîre pe scara evoluţiei.

· Luni începe sîmbătă de Arkadi şi Boris Ştrugaţki – O carte care prezintă o teorie absolut revoluţionară referitoare la utilizarea eficientă şi productivă a timpului la birou. Lectură obligatorie pentru managerii din corporaţiile nemiloase.

· Stăpînul inelelor de J.R.R. Tolkien – Lucrare biografică minuţios documentată, dedicată multiplului campion olimpic şi reputatului antrenor Dan Grecu.

· Marilyn Monroe pe o curbă închisă de Dănuţ Ungureanu – Amplă lucrare de critică ce analizează portretele lui Marilyn Monroe realizate de artistul pop Andy Warhol. Conţine planşe cu ilustraţii color.

· Insula doctorului Moreau de H.G. Wells – Pliant turistic ce oferă vacanţe exotice într-una din insulele Fiji, aflată acum în proprietate particulară. Condiţii deosebite. Reduceri de preţ pentru grupuri mai mari de zece persoane.

· Supercablat de Walter Jon Williams – Carte de specialitate destinată electricienilor.

· Umbra torţionarului de Gene Wolfe (ediţia a doua) – Lucrare destinată amuzamentului celor mici, cartea ne introduce în universul fascinant al umbrelor chinezeşti cu ajutorul a numeroase schiţe şi planşe. Prima ediţie a fost distribuită tinerilor pacienţi ai doctorului Mengele.

· Domn al luminii de Roger Zelazny – Roman ce se încadrează în categoria biografiei romanţate, Domn al luminii ne prezintă aspecte din viaţa inventatorului Thomas Alva Edison din perioada cînd a creat becul electric.

<SCHIŢA PRECEDENTĂ INDEX FICŢIUNI 20:00 SCHIŢA URMĂTOARE>