Videoteca

Música i educació

ARTransforma és una associació, sense ànim de lucre, creada l'any 2009 per professionals de la cultura, l'art i l'àmbit social, amb l'objectiu de fomentar la igualtat d'oportunitats en l'art.

A ARTransforma treballem per fer realitat la resolució 48/96 de l'ONU: "El dret a la cultura és un dret inalienable a la persona. La igualtat d'oportunitats pel que fa a l'accés a la cultura, a les obres d'art, al patrimoni i a les pràctiques artístiques és un dels valors de la identitat".

L'art per a la transformació social, i l'accés de tothom a l'art per a la transformació artística i cultural.

Trobat a: http://artransforma.wix.com/artransforma

"Hi surten micos, però parla d'actituds humanes. Monkey Symphony és un curtmetratge francès molt interessant per a aquells que es dediquen a la docència. El curt, produït per l'École Supérieure des Métiers Artistiques, narra la història de dos micos que fan classes de piano des de ben petits. La música ens va guiant i ens endinsa en una reflexió sobre l'aprenentatge, l'exigència i la creativitat.!"

Trobat a: http://www.catorze.cat/noticia/2423/torna-la/tocar/sam/video

En esta animación se intenta recrear, de una forma aproximada, la experiencia sensorial de la "realidad" que experimenta una persona con autismo desde el punto de vista auditivo y en la percepción del entorno geométrico visual. - See more at: http://www.autismomadrid.es/autismo/l...

Selecció d'aplicacions d'Apple Store per a l'educació musical. Visita el web iMúsica: https://sites.google.com/site/educaci...

El proper 20 de novembre de 2008 vam fer el tradicional concert de Santa Cecília a Blanquerna en un format de "concert vermut" a l'entrada de la facultat. Aquí deixo aquest magnífic vídeo (amb un espectacular final) de Santa Cecília 2008-2009.

Col·lecció de 20 Documentals sobre la teoria de la música

Gènere : Documental - Teoria de la Música

En : Channel 4 ( Regne Unit )

Directors : Francis Hanly , David Jeffcock

Data de llançament : 2006

El primer documental parla de la melodia.

Per què melodia ens afecta tan profundament , des del moment en què naixem ? Les melodies toquen les nostres emocions més profundes , i poden inspirar amor, la tristesa , la fe i l'esperança . Però, com funciona una melodia realment ?

En aquest vídeo, el compositor de cinema Howard Goodall examina els elements bàsics de la melodia . Per què trobem formes melòdiques comuns a totes les cultures d'arreu del món ? Poden melodies reeixides escriure's a l'atzar ? Si no és així , quins són els patrons melòdics més familiars, que trobem en compositors de tots els tipus de música , i per què funcionen ?

Partint en un viatge que es mou a través dels segles , Howard analitza la curiosa relació entre l'Anglaterra dels Tudor i el delta del Mississippi , i descobreix formes melòdiques comuns a totes les cultures d'arreu del món . Seguint un rastre de diverses fonts musicals de Gustav Mahler a Paul Simon , himnes de la coctelera de cançons populars búlgares , la música coral medieval fins als motius per desistir de Broadway que revela els trucs provats de comerç del compositor .

Escoltar... amb humor :-)

Youtubers