AKTIVITETER I Elgeseter park

Elgeseter park er et naturlig møtepunkt mellom byen og universitetet, en grønn oase som kan brukes mer.

Men hva slags bruk skal det tilrettelegges for - og i hvilken grad skal man tilrettelegge for noe spesielt?

I sommer har alle brukere av parken fått en ny paviljong - kanskje kan vi gjennom den se muligheter for noen nye bruksformer?


AKTIVITETSPLAN FOR ELGESETER PARK OG PAVILJONGEN ASTERISK

Trondheim kommune og samarbeidspartnere planlegger, og vil legge inn aktiviteter, fortløpende for Elgeseter park og paviljongen Asterisk. Ønsker du å benytte paviljongen for parkvennlig og åpne arrangementer er det åpent for å legge seg inn i kalenderen. Ta i så fall kontakt med oss.

Alle brukere av parken er velkommen til å ta paviljongen i bruk. Ta bilder, tag de med #Asteriskelgeseter #Elgeseterpark og del de på Instagram eller Twitter. Legg gjerne inn en kommentar om hva dere synes, hva dere gjør osv.

ASTERIKS

Paviljongen er skapt for opphold og aktivitet. Den ble bygget sommeren 2019 og vil stå i to år.

Trondheim kommune utlyste konkurranse om midlertidig installasjon som Rintala Eggertsson Arkitekter vant. Byggingen er finansiert gjennom Trebyen Trondheim.

På en åpen workshop i vår deltok flere aktuelle brukere av parken. Det kom fram flere gode ideer og ønsker til paviljongen:

 • Godt med sitteplasser
 • Grillsted
 • Aktiviteter for trening; slakk line – diverse styrkeøvelser mm
 • Lesekrok med minibibliotek
 • Mulighet for dans/tango
 • Tilgjengelighet for funksjonshemmede

Paviljongen har fått navnet Asterisk – som betyr stjerne.

I vestlig kultur er en femarmet stjerne eller pentagram symbol for mennesket og dets fem sanser. I antikken ble det brukt som et element i forklaringen av menneskets harmoniske proporsjoner. Hensikten var å plassere mennesket i et overordnet geometrisk, matematisk bilde av omgivelsene. Vi kjenner det best fra Leonardo da Vincis kjente tegning av den Vitruvianske mannen.

Les mer om prosjektet her.

Inspirasjonen til et testprosjekt i Elgeseter park kom fra oppgaver i forbindelse med NTNUs tverrfaglige kurs “Eksperter i Team” innen temaet “Gjør byen din bedre”. Elgeseter park ble valgt på bakgrunn av det studentgruppen så som et byrom med gode forbedringsmuligheter.

AKTIVITETER VI KJENNER:

OKTOBER 2019:

UKA '19: Under festivalen vil det settes opp midlertidig møblering i Elgeseter park. Asterisk kan bli scene for installasjoner... følg med!

AKTIVITETER VI HÅPER PÅ:

 • konserter, skuespill, dans, poesi eller appeller; har du eller noen du kjenner lyst på en scene å fremføre det du brenner for? Ta scenen i bruk, fortell oss gjerne om det, særlig om du trenger strøm eller annen tilrettelegging.
 • Skjelsettende opplevelser i parken? Krim-aften i det fri med opplesning og annet.
 • Dormatorium; hvor mange hengekøyer går det i en Asterisk?
 • Tango; lokale eller internasjonale , dansegrupper oppfordres til å ta paviljongen i bruk. Gi oss beskjed om du trenger strøm eller annen tilrettelegging.
 • Barnas Asterisk; verksted for impulsiv og uplanlagt bruk av paviljongen - hva er mulig?
 • har du en ide ? gjør det - prøv det - gjennomfør det - eller gi oss et tips om det.Bycampus.no er utviklet av Byplankontoret i Trondheim kommune, som også har redaktøransvar. Har du innspill eller spørsmål, ta kontakt med oss byplan.postmottak@ trondheim.kommune.no