De toiletjuffrouw

Een onderwijsmetafoor!

Er was eens een toiletjuffrouw die alle dagen trouw haar werk deed. Ze was vriendelijk tegen haar klanten, de toiletten waren netjes en het rook er fris. Dikwijls kreeg ze stank voor dank maar dat deerde haar niet.

Op een dag kwam de baas op bezoek om de boel eens te controleren. Alles was, zoals gezegd, proper en net maar de man was niet echt tevreden. “Toegegeven,” zei hij, “er zijn weinig toiletten die zo netjes zijn als die van jou. Zelfs in de ons omringende landen zijn er zo geen. Maar daar blijft het dan ook bij. Eigenlijk had ik meer initiatief en creativiteit verwacht. Binnen enkele dagen is het Kerstmis maar daar merk ik hier niks van.”

De juffrouw had de wenk begrepen en ze sleepte een grote kerstboom binnen. Ze hing er lichtjes in en zorgde voor een luchtverfrisser met dennengeur. Daar was ze een hele tijd zoet mee en intussen had ze geen tijd om de toiletten te poetsen. Waar de boom stond, kon ze trouwens de vloer niet schrobben maar ja, het had wel iets. Met carnaval hing ze maskers op en zat ze verkleed aan haar tafeltje. Met Pasen lagen er eieren en speelde ze paashaas. Koningsdag, Halloween, Sinterklaas, opendeurdag (niet alle deuren natuurlijk …) , ze deed het allemaal en maakte er een verslagje van.

De baas vond het prima maar toch meende hij dat de klanten inspraak moesten hebben in de keuze van de toiletgeuren. Er werd een enquête gehouden maar de meningen liepen zodanig uiteen dat er moeilijk rekening mee te houden viel. Daarna maakte hij zich zorgen over de opleiding van zijn personeel. Dus moest de juffrouw op bijscholing. Een collega van daar in de buurt zou de zaak wel in het oog houden. Zo volgde de toiletjuffrouw met succes de modules “Uw toilet, onze zorg” en “Omgaan met vreemde geuren”.

De toiletten lagen er intussen groezelig bij maar de baas was zeer tevreden, temeer omdat de juffrouw alles wat ze deed netjes noteerde. Hij dacht er zelfs aan een gokautomaat te plaatsen in de toiletten en eventueel triviaalliteratuur te verkopen zodat de klanten zich niet zouden vervelen. Of waarom geen internet ‘hotspot” geïnstalleerd, zodat de mensen gratis konden surfen terwijl ze …

Hij was dan ook zeer verbaasd toen hij een brief ontving van een ontevreden toiletgebruiker, die heimwee had naar de tijd toen hij nog eens simpel en proper zijn gevoeg kon doen. De baas schudde het hoofd om zoveel onbegrip.

J. V.