MA1

1ste master. Je hebt de bachelorjaren en de Paasshow overleefd.

1ste master. Het jaar van de halftime.

1ste master. Het jaar van "Help, ik begin een thesis"

1ste semester

In het 1ste semester worden de lessen van "Problemen van hart en bloedvaten" en "Problemen van hart, bloedvormende organen en nieren" door elkaar gegeven en onderbroken door 3 weken thesistijd. Je hebt maar 2 examens, dus deze examenperiode wordt veel rustiger ervaren dan de hel die we in 3de bachelor hebben doorgemaakt.

2de semester

In het 2de semester beginnen we met "Problemen van borst en urogenitaal stelsel", nadien "Problemen van het Bewegingsstelsel" en nog 2 weken "Problemen van de oudere" met een vervroegde examenperiode die al begin mei start. Na deze examenperiode krijg je nog 2 weken om aan je thesis te werken.

Observatiestages

In 1ste master moet je 12 halve dagen observatiestage doen in de voormiddag. Deze worden je toegewezen at random door een lijst op Minerva. Contacteer tijdig je dokters, want sommige specialisaties (bvb. radiotherapie) zijn al volgeboekt tot in het 2de semester.

ECG

In het 2de semester kan je op maandagavond de lessen "ECG" volgen. Als je voor dit examen slaagt, krijg je een certificaat dat je ECG's mag afnemen. De meeste studenten volgen dit al in 1ste master, zeker omdat in 2de master je in het 2de semester al stages hebt.

De prof geeft les aan de hand van slides die hij op Minerva zet. Om dit vak te leren is het internet zeer handig: http://www.ecg-quiz.com/ecg-quiz, http://www.practicalclinicalskills.com/ekg, http://highered.mheducation.com/sites/0073520713/student_view0/ecg_exercises.html, http://www.emedici.com/voltaire/cases.php, ...