פיתוח המושבה

המועצה המשיכה לפתח את הישוב. בראש ובראשונה היא התקינה מדרכות וגישה מרוצפת אל החנויות שבשדרות הגעתון. וכן התקינה תאורת רחוב בעיקר בשדרות הגעתון והדרכים הראשיות .

לפיתוח חוף הים נמצא פתרון ע"י הקמת חברה נפרדת שכל תפקידה הוא לגייס כסף מאותם תושבים היכולים לרכוש מניה ב"קואופרטיב החוף" ולהשקיע בבניית בריכת שחייה, מלתחות, סככות, כניסה רשמית וכו'.

מתוך כתבה על נהריה בעיתון " על המשמר" מתאריך 21.4.1950

מאת ירמיהו שמואלי

חברת מניות בלי רווחים

זר כי יבוא לנהריה ויראה את כל הסידורים על שפת הים יחשוב לתומו כי איזה יהודי בעל הון הולך ומתעשר הודות לברכת " היוזמה הפרטית". ולא כן הדבר : בנהריה הוקם מה שקוראים "קואופרטיב החוף ". זאת היא חברת מניות שלא ככל חברות המניות בעולם , בתקנון האגודה מפורש בצורה ברורה כי אין לבעל המניות כל אפשרות של רווח . כל פרוטה נכנסת בתור רווח מושקעת שוב לשיפור החוף וסידורים להנאתם של האורחים.

"אם כן," שאלתי את אחד החברים של הקואופרטיב " מה זכויותיך ויתרונותיך לגבי אלו שאינם הקואופרטיב , מה אתה מקבל תמורת 10 לי"ש שהכנסת דמי מניה ?"

"זכותי היא" ענני הלה " כי פעם אחת בשנה הנני בא לאספה השנתית של הקואופרטיב ויש לי זכות הצבעה בבחירת ההנהלה. זאת זכות לא מבוטלת כי הנני יכול להשתתף בהכרעה על ענינו הפיתוח של החוף במושבה בה אני חי ".

שימו לב לכותרת : אגודה שיתופית לפיתוח חוף נהריה