Lanfeust

bestaat uit 3 Reeksen namelijk

Lanfeust van de Sterren - Lanfeust van Troy -

Lanfeust Odyssey

Ook zijn er nog 5 serie's over Troy ontstaan zie , Cici van Troy - Trollen van Troy - Amazones van Troy - Legende van Troy - Veroveraars van Troy

De koopmansprinsen van Meirrion hebben grote belangstelling voor het eindresultaat van een experiment dat duizenden jaren geleden is ingezet. En dat eindresultaat is ... Lanfeust, die over bijzondere psikracht beschikt. Opeens in het middelpunt van de belangstelling van de koopmansprinsen, en met name die van prins Dheluu, de eigenaar van Troy, ziet Lanfeust zich genoodzaakt zijn geliefde planeet te verlaten en de vrije ruimte te kiezen. Gelukkig is hij niet alleen, ook de beeldschone Cixi en de oersterke trol Hebus gaan mee, het onbekende tegemoet ...

Via een van de immens grote recycleschepen van de Bweers worden onze vrienden als menselijk schroot verkocht aan de geheime meesters der portalen - de dolfanten, zo blijkt algauw. En die weten meer, heel veel meer over de afkomst van Lanfeust. Maar Lanfeust wil slechts één ding: zijn zoon Glin bevrijden, die door aartsvijand Thanos gevangen wordt gehouden. Of dat zal lukken ..

over de reeks zelf voor al diegenen die nog niet zouden gehoord hebben van Lanfeust van Troy.

Alles speelt zich af op de planeet Troy waar een magisch veld hangt dat de inwoners specifieke magische krachten geeft. Deze kunnen zeer gevaarlijk zijn of uiterst belachelijk. Deze magie, afkomstig van het legendarische wezen de Magohamoth, wordt gekanaliseerd door de wijzen van Eckmul en zo over de planeet verdeeld. Lanfeust kan met zijn blik metaal smelten en is daardoor ook smid geworden. Wanneer hij in aanraking komt met een stuk ivoor afkomstig van het legendarische dier voelt hij hoe een totaal andere totalitaire toverkracht zijn huidige kracht overneemt. De wijze van het dorp neemt, samen met zijn dochters Cian en C’ixi, Lanfeust mee naar Eckmul om dit te tonen aan de slimmere wijzen aldaar. Onderweg betoveren ze nog de trol Hebus die hen zal helpen zich uit vele netelige situaties te redden.

Na een afwezigheid van 16 jaar, waarbij Lanfeust amper 1 jaar ouder is geworden (een van de voordelen van door de kosmos te reizen), keert onze held terug naar zijn geliefde Troy. Daar blijkt het een en ander serieus veranderd. Vrouwen worden toegelaten in het conservatorium van Eckmül - wat vanzelfsprekend een behoorlijke omwenteling in de sfeer teweeg heeft gebracht - en door de afwezigheid van Nicoledes, die in kasteel Goudazuur vertoeft om er een raar fenomeen te onderzoeken, is er een nieuwe despoot aan de macht in Eckmül.