De avonturen van Nero en Co

Marc Sleen DE AVONTUREN VAN

NERO

In 1947 introduceerde Marc Sleen het personage Nero in zijn stripreeks rond detective Van Zwam.

Al snel veroverde deze sympathieke nieuwkomer de hoofdrol in de serie.

Samen met kleurrijke neven-personages zoals Madam Pheip, Tuizentfloot, Jan Spier, Petoetje en Petatje en vooral de meer dan geniale Adhemar, groeide Nero in korte tijd uit tot Vlaanderens populairste dagbladverschijnsel.

Marc Sleen tekende intussen al meer dan 200 Nero-verhalen. Standaard Uitgeverij startte in 1998 met de serie De Klassieke Avonturen van Nero, waarin de Nero-verhalen die tussen 1947 en 1965 in de krant verschenen, worden gebundeld. Deze albums worden zoals vroeger in zwart-wit gedrukt. Daarnaast worden de nieuwe Nero-verhalen sinds 1965 uitgegeven in de bekende vierkleurenreeks.

Een schitterende reeks, goed voor het record van grootste serie in het Guinness Book of Records. Marc Sleen is niet alleen actief als tekenaar en schilder. Met zijn safari's en natuurreportages heeft hij een reputatie als Afrika-kenner opgebouwd. Afrika vormt dan ook het decor voor menig Nero-avontuur.

Als beheerder van het Wereld Natuur Fonds ijvert hij samen met zijn creatie Nero voor het behoud van de Afrikaanse flora en fauna.

In augustus 1998 werd Marc Sleen door koning Albert II in de adelstand verheven.