Khena en de Katamarom

Hoofdpersonen in deze strip zijn de katamarom, een buitenaardse hybride, Khena de beschermeling van de katamarom en Oom Dirk de adoptievader van Khena.

Over de loop van verschillende albums blijkt dat Khena afkomstig is van het continent der twee manen, gelegen op de planeet Aktarka.(In album 24 Het kristal van de Atlantiers leren we dat het schrift van Atlantis lijkt op het oude schrift van het continent der 2 manen, wat doet vermoeden dat de planeet een van de bestemmingen was van de Atlantisch exodus.)

Terwijl zijn ouders op ontdekkingsreis zijn op de Aarde, loopt er iets mis met de motor van hun schip. Om zijn leven niet te riskeren lieten ze hem achter op Aarde terwijl zij probeerden de motor te herstellen.

Echter de plaats waar hij werd achtergelaten wordt getroffen door de aardbeving en Khena wordt meegenomen door de plaatselijke bevolking voordat het reddingsteam van zijn wereld arriveert. Oom Dirk, een Europese archeoloog, ontfermt zich later over Khena, en neemt hem mee naar Europa.

Als door een toeval de Katamarom en Khena elkaar tegen komen, begint een serie avonturen.