Kookaburra

bestaat uit 3 Reeksen namelijk

Kookaburra - Kookaburra Universe - Kookaburra K.

‘Er zullen vijf godenkinderen geboren worden. Als ze bij elkaar komen, zijn ze in staat hele universums te scheppen. Vier ervan zullen goed zijn, maar de vijfde niet. In hen zal de geest van de kookaburra ontwaken, die hen op zal roepen.’

Zo luidt de voorspelling, die 20.000 jaar geleden vanuit Australië op de oude planeet Aarde de ruimte in is gezonden. De aardse alliantie, de Amazones en de gevaarlijke Dakoïds, die al sinds mensenheugenis in een machtsstrijd om de Melkweg verwikkeld zijn, willen stuk voor stuk de kinderen en de daarmee gepaard gaande macht in handen krijgen.

het opzet van Kookaburra Universe is dat het allemaal aparte verhalen zijn in het uitdijende universum van Kookaburra, met aandacht voor de jeugdjaren of de voorgeschiedenis van Kookaburra's hoofdpersonages. Ook de tekenaar zal bij elk deel verschillen, al blijven ze wel trouw aan de gekende Crisse-stijl. Paty, tekenaar van De Vraatkevers, de jammerlijk onderschatte trilogie Littekens en deze Taman Kha, slaagt in dit opzet. Meer nog: Paty’s personages zijn preciezer op papier gezet en komen geloofwaardiger over dan bij Crisse.

De verhalen van Kookaburra Universe zijn dus apart te lezen, maar enige voorkennis van de hoofdreeks is, om alle verwijzingen te begrijpen, toch aan te raden.

Voor nieuwe lezers is Kookaburra K dus zeer instapklaar. Temeer omdat het eerste deel op te splitsen is in twee makkelijke helften. In de eerste helft breidt een onmetelijke rode golf zich uit over het universum en vernietigt of slorpt alles op wat het tegenkomt. Hele planeten en beschavingen houden op te bestaan, inclusief de aarde. Een ruimtevloot probeert aan de rode dreiging te ontkomen door in de hyperruimte te snellen. Maar zelfs op die absolute maximumsnelheid haalt de rode dreiging hen in. Alleen het schip K beschikt over een aandrijving die een verplaatsing mogelijk maakt naar een zone ver weg van het gevaar. In het tweede gedeelte maken we kennis met de laatste overlevenden op het schip K. Een ervan is een schepsel dat lijkt op Hellboy, een ander is een Wolverine-achtige dude die zijn lichaam kan transformeren in een stekelige massa, er is ook de slanke amazone Ash Ka met meterslange benen in een skimpy little outfit,... in totaal zowat een dozijn jongeren die de ultieme ramp misschien kunnen terugdraaien...