De Werelden van Aldebaran

Bestaat uit 5 reeksen genaamd

Aldebaran - Betelgeuze - Antaris - Overlevende - Terug naar Aldebaran

Aldebaran :

De planeet Aldebaran is ooit gekoloniseerd door de mens, maar door enkele mysterieuze rampen met ruimteschepen is de communicatie met de aarde verloren gegaan. Het leven op AldebaraAldebarann ging door en in 100 jaar wordt er een autoritaire regering geïnstalleerd. Deze blijkt jacht te maken op enkele biologen die meer schijnen te weten over een geheimzinnig en ongrijpbaar waterwezen, de Mantrisse. Als op een dag het dorp van hoofdpersonages Marc en Kim verwoest wordt komen zij in contact met Driss, een van de biologen, en een avontuur begint.


Betelgeuze

Betelgeuze is één van die planeten die men onderzoekt om eventueel te koloniseren. De aarde is zo vervuild en overbevolkt dat de mensheid uitwegen moet zoeken. Dus na Aldebaran is Betelgeuze aan de beurt. De voornaamste voorwaarde om een planeet te kunnen bevolken is dat er op die planeet geen levend wezen mag zijn met hetzelfde intellect als de mens.

Een ruimteschip is vertrokken naar deze bol maar ondervind onderweg problemen. Een virus, sinds jaren een totaal ongekend iets, zorgt ervoor dat de computer volledig flipt. Enkele mensen kunnen het ruimBetelgeuzeteschip verlaten, de anderen, in hibernatie gebracht voor de reis, zijn, op twee na, verloren voor de kolonisatie.

Degenen die op tijd konden vertrekken van het moederschip landen op Betelgeuze en ontmoeten daar de Iums. Een diersoort die volgens de ene een hoge intelligentie heeft en volgens de andere een minderwaardig wezen is. De groep valt uiteen in twee rivaliserende kampen.

Tot Kim Keller op de proppen komt.


Antaris

Kim keert terug naar de Aarde, naar Parijs, waar ze probeert te rusten. Maar daar komt niet veel van. Ze is nu bekend als de leidster van de groep van de Mantrisse en haar geheim ligt op ieders lip. KimAntaris wordt benaderd door een onderneming die van plan...


Overlevenden

Wanneer een groep van twaalf mensen uit een kunstmatige slaap ontwaakt, bevinden ze zich in een ruimtesloep in plaats van aan boord van het interstellaire schip de ‘Tycho Brahe’. Ze leren dat hun ruimteschip is vergaan door kwantumanomalieën en iedereen behalve zijzelf dood zijn. Hier start het avontuur voor deze totaal onvoOverlevendeorbereide groep mensen op een nog nooit verkende bewoonbare wereld, waar ze niet meer weg zullen geraken.

Terug naar Aldebaran

De werelden van Aldebaran vormen samen zonder twijfel een van de meest interessante sciencefictionreeksen van de voorbije jaren. De bedenker ervan , Leo , neemt ons mee naar de verre planeten Aldebaran , Betelgeuze en Antares waar de twee hoofdrolspeelsters , Kim en Manon , tal van uitdagingen en avonturen het hoofd bieden. Onderweg ontdek je als lezer soms angstaanjagende wezens , prachtige landschappen , onbekende flora , een fascinerende en geheimzinnige mantrisse , buitenaardse beschavingen en - helaas al te vaak - de schade die de mens toebrengt door zijn onstuitbare drang om het heelal te koloniseren. Een fantastich epos op mensenmaat dat bestaat uit 5 cycli.