Storm

bestaat uit 4 Reeksen namelijk

Storm -

Storm Kronieken van de Tussentijd -

Storm Kronieken van de Buitenring -

Storm Kronieken van Roodhaar


Storm is een sciencefictionstrip, maar voldoet niet aan alle SF-stereotypen. Hoewel de strip zich afspeelt in de toekomst valt dit uit sommige verhalen niet af te leiden, zo bevatten veel verhalen een duidelijke fantasy-component.

Storm is een astronaut die begin 21ste eeuw een reis maakt naar de Rode Vlek van Jupiter. Daar aangekomen wordt hij meegesleurd. Als hij er weer uit weet te komen en terug komt op de aarde blijkt dat hij een reis in de tijd heeft gemaakt. Alles op aarde is veranderd. De continenten zijn veranderd in ijzige bergen en de zeebodem wordt bewoond. Een kleine inconsequentie is dat Storm miljoenen jaren vooruit zou zijn gereisd, maar dat hij de mensen op aarde toch verstaat en dat de mensen bovendien nog "normaal" zijn. De beschavingen op aarde zijn ingestort en glijden af naar barbarisme, maar er zijn nog wel restanten van de hoogstaande beschavingen. Later blijkt dat de Aarde al duizenden jaren gecontroleerd wordt door de buitenaardse Azuriërs die de menselijke beschaving barbaars houden zodat ze geen gevaar voor hen opleveren. Storm en Roodhaar binden de strijd met de Azuriërs aan, en al gauw leven de aardlingen en Azuriërs vredig naast elkaar op aarde.

Later probeert Storm terug te reizen naar zijn eigen tijd via de Rode Vlek, maar hij komt nog verder terecht in de toekomst. Daar ontdekt hij dat kort nadat hij in de tijd vooruit reisde, in zijn eigen tijd de menselijke beschaving instortte door een neutronenramp, en dat terugkeer dus onmogelijk blijkt.

Deze verhalen spelen tussen het zesde en zevende deel van de Kronieken van de Diepe Wereld. De tekeningen zijn van de hand van Dick Matena, die dit bij de eerste twee delen onder de naam John Kelly deed. De eerste twee verhalen hebben te maken met de Voyager, waar een communist in de 20e eeuw stiekem een virus met communistische bestanden in stopte, waardoor op de planeet Zialtab, duizenden jaren later, alle robots met dit virus besmet zijn en hun planeet naar het model van de U.S.S.R modelleren. Er had nog een vierde verhaal moeten verschijnen als vervolg op het derde: De Ruimte van Klein. Dit verhaal is er echter nooit gekomen.

Deze spin-off was niet zo succesvol als de oorspronkelijke reeks, omdat Matena's tekeningen weliswaar goed zijn, maar hij in geschilderde strips toch minder goed bleek dan Don Lawrence. Ook waren de verhalen minder sterk en vonden veel fans van de oorspronkelijke reeks de spin-off een manier van uitbuiting van de stripreeks.

Vanaf 2008 is er ook een tweede team gevormd om de serie meer continuïteit te geven. Willem Ritstier schrijft het verhaal dat getekend wordt door Minck Oosterveer. Dit duo is onder andere bekend van Zodiak, Nicky Saxx, TRUNK & Jack Pott. Het eerste verhaal van dit duo is in 2011 verschenen en heeft als titel De Banneling van Thoem.

Minck Oosterveer overleed op 17 september 2011 door een motorongeluk. De toekomst van de strip is nog onbekend.

In een barbaarse nederzettingen de Diepe Wereld groeit Roodhaar op als de dochter van het stamhoofd Kiley. Ze kan zich meten met de mannelijke krijgers van de Krills en kan niet wachten tot ze de proeven van bekwaamheid mag afleggen op haar negentiende verjaardag. Zover komt het niet als de nederzetting wordt overvallen door wrede soldaten. Ze zijn op zoek naar de erfgenaam van de koning van Rhagus en ontvoeren alle vrouwen van Krill naar hun eigen stad. Maar Roodhaar laat zich niet zomaar gevangennemen.