Major Arcanum

Een nieuwe strip in het esoterische genre is geboren. De titel, Major Arcanum, Latijn voor Grote Arcana, is een verzamelnaam voor 22 kaarten, die deel uitmaken van het tarotspel. Elke kaart van de Grote Arcana heeft een naam en een nummer van 0 (nul) tot 21. Meestal worden Romeinse cijfers gebruikt.

Het verhaal start tijdens Wereldoorlog II en het opstijgen van de Enola Gay. Een korte flashback om Max voor te stellen, de beschermer van Pandora. Enfin, dat was toch de bedoeling, maar zonder de tiener Pandora gerekend. We bevinden ons nu in de jaren '60, de periode waarin de rest van het verhaal zich afspeelt. Pandora is de bezitster van een krachtig kaartspel. Zij kan van de stichting Vane, een Amerikaans overheidsagentschap, een beurs krijgen om deze kaarten beter onder de knie te krijgen en hun krachten te leren kennen, maar laat Pandora nu haar onafhankelijkheid belangrijker vinden dan de studie hieromtrent.

Zij ontmoet Chance, een ex-marinier en een beroepsgokker (kon ook niet anders met zo'n naam, niet?). Ook hij kent de kracht van de kaarten. Pandora en Chance ontmoeten elkaar in een truckerscafé en Chance neemt Pandora onder zijn hoede. Maar is dit wel zo?

Bovendien zitten duistere krachten en de Zusters van het Eeuwige Lijden ook nog eens achter haar aan.