Robbendoes en Kwabbernoot

bestaat uit 3 Reeksen namelijk

Robbendoes en Kwabbernoot - Nieuwe Robbendoes en Kabbernoot - Robbendoes Special

Robbedoes en Kwabbernoot zijn twee reporters die met hun eekhoorn Spip allerlei avonturen beleven. Ze zijn bevriend met de Graaf van Rommelgem, een uitvinder. Ook krijgen ze in veel avonturen hulp van de marsupilami, een geel-zwart beestje dat uit het regenwoud komt.

Robbedoes

Robbedoes is jong en actief. Hij droeg vroeger een piccolopak. Piccolo is hij echter al lang niet meer want hij werkt als journalist. Tome en Janry lieten bij hun intrede dan ook het piccolopak achterwege en Robbedoes droeg vanaf 'Virus' (nr.33) een gewone rode jas. De broek en het kenmerkend hoedje bleven echter wel. Robbedoes is slim, inventief en erg serieus. Hij is ook een verstokte vrijgezel.

Kwabbernoot

Kwabbernoot is de onafscheidelijke metgezel van Robbedoes. Ze wonen samen met eekhoorn Spip. Hij is wat ouder en voorzichtiger. Maar Kwabbernoot is wel onhandiger en opvliegender dan Robbedoes. Dat zorgt soms voor problemen.

In deze serie van Robbedoes en Kwabbernoot (buiten de reguliere reeks), nemen twee gevestigde waarden het heft in handen om onze ‘piccolo’ heldhaftige avonturen te laten beleven.

"Als kleine jongens waren we allebei verzot op Robbedoes. Onze verbeelding sloeg op hol toen we hoorden dat we speciaal voor de Nederlandstalige lezers aan de slag mochten met onze jeugdheld. Onder de noemer ROBBEDOES SPECIAL verzinnen we de wildste avonturen voor de piccolo en zijn vrienden. Neem het van ons aan: we zijn nog lang niet uitverteld!*