Veroveraars van Troy

Een van de machtigste conglomeraten in het bekende heelal, het Bloemenconsortium, heeft het voorzien op de planeet Troy. En iedereen weet: overal waar deze veroveraars faam en fortuin kunnen vergaren, gaan zij meedogenloos te werk. De reden van deze belangstelling? Een bijzondere bewoner van Troy, de Magohamoth...

Dit boek verhaalt van een tijd waarin het machtige Bloemenconsortium overal vandaan mensen met bijzondere talenten ontvoerde en deze bij wijze van experiment uitzette op Troy. De bedoeling was ze hun talent te laten ontwikkelen tot ware toverkracht. En dit alles onder het wrede toezicht van de Heer van Laack, de gewetenloze vertegenwoordiger van het consortium op Troy.

Dit is ook het verhaal van Witteblad, afkomstig van Stronk, die het talent bezat planten sneller te kunnen laten groeien, en dat van haar gemakzuchtige broertje Zuynn. En dat van Leander van Lyammon, die de lucht kon laten stollen, en dat van al die andere slachtoffers die aanvankelijk maar één doel hadden... overleven.