Ravian

bestaat uit 2 Reeksen namelijk

Ravian de orginele serie en Nieuwe Ravian

Ravian orginele serie

Ravian is een ruimte-tijd agent. Af en toe groeien de problemen hem boven het hoofd. Gelukkig voor hem neemt zijn charmante collega af en toe de touwtjes in handen ... Een SF-meesterwerk gecreëerd door Mézières en Christin.

De stripserie Ravian concentreert zich rond de avonturen van tijd-ruimteagent Ravian en z'n roodharige mede-agente Laureline op hun reizen door het universum. Ravian is een klassieke antiheld, krachtig en onverschrokken, maar met de neiging orders van hogerhand op te volgen, zelfs als dat tegen z'n gevoel indruist. Aan de andere kant, weet zijn vrouwelijke compagnon Laureline seksuele aantrekkingskracht, intelligentie en onafhankelijkheid uit te stralen, wat haar tot een van de opvallende sciencefiction-heldinnen maakt. Beïnvloed door de klassieke sciencefiction-literatuur weet deze serie een combinatie te maken tussen een ruimte-opera en tijdreizen. Christin's scripts zijn opmerkelijk door hun humor en liberaal-politieke stellingname, terwijl Mézières' tekenwerk uitblinkt door de uitbeelding van buitenaardse werelden en wezens, die Ravian en Laureline op hun avonturen kruisen.

Ravian Nieuwe serie

TO INFINITY EN DAN ZIEN WE WEL ........

Een indrukwekkend oeuvre dat zoveel auteurs heeft geïnspireerd, zoveel universums heeft doorkruist, daar kon geen eind aan komen. Trouwens, heeft de intergalactische oneindigheid wel een begin en een einde?

Daarom wilden Pierre Chistin en Jean-Claude Mezieres 'hun' Ravian en Laureline toevertrouwen aan een aantal auteurs die met zorg werden gekozen, niet om een vervolg te bedenken maar voor een vrije interpretatie, een nieuwe lezing van dat universum dat zich daar bij uitstek voor leent.

Wilfrid Lupano en Mathieu Lauffray nemen op hun eigen manier een aflevering uit deze cultreeks onderhanden. Wat je mag verwachten als de scenarist van Krasse Knarren en de tekenaar van Long John Silver de handen in elkaar slaan? Een op zijn minst verrassend album.