Næring og samfunn

Trondheim har i løpet av 2017 styrket sin rolle som teknologi og kunnskapsby. Tidlig i 2018 kom regjeringsbeslutningen om samlet bynær utbygging av NTNUs campus for inntil ni milliarder statlige kroner. Samtidig underskrev Trondheim kommune og NTNU en overordna avtale om universitetskommune, der begge parter bidrar med kunnskap for bedre og mer relevant utdanning og for bedre tjenester for innbyggerne. Klæbu og Trondheim kommuner ble formelt slått sammen gjennom Stortingets vedtak i juni 2017. Arbeidet i fellesnemnda som styrer sammenslåingsprosessen ble samtidig formalisert. Det er fortsatt høy etableringstakt for nye selskaper. Impelloanalysen viser at det i 2017 var 675 teknologiselskaper med 11 800 ansatte i Trondheimsregionen.

Økonomi

Resultat næring og samfunn 2017

Avvik budsjett/regnskap (tall i millioner kroner) 0

Resultat i prosent av nettobudsjett 0,6%

Årsregnskapet 2017 for næring og samfunn viser at det er brukt 0,1 millioner kroner mindre enn budsjettert. Dette utgjør 0,6 prosent av et nettobudsjett på 14 millioner kroner.

Personal

For hele kultur- og næringsområdet var sykefraværet på 6,8 prosent i 2017.

Mål og resultater

Mål for tjenesteområdet

Tjenesteområdet næring og samfunn er organisatorisk tilknyttet virksomhetsområdet Kultur og næring. I kommuneplanens samfunnsdel har virksomhetsområdet hovedansvar for følgende delmål:

1.3: I 2020 er Trondheim Norges mest attraktive by for studenter og forskere

1.4: I 2020 er rammevilkårene for byens utdannings- og forskningsmiljøer styrket

1.5: I 2020 skjer Trondheimsregionens vekst og verdiskaping i et samvirke mellom forskning, kultur, næringsliv og offentlig sektor

3.7: I 2020 er byens ulike arenaer tilrettelagt for mangfoldet i befolkningen

4.6: I 2020 deltar kulturlivet, næringslivet og frivillige organisasjoner sammen med kommunen i utviklingen av bysamfunnet

I tillegg er tjenesteområdet bidragsyter til flere av de øvrige delmålene i kommuneplanens samfunnsdel.

Les mer om mål og resultater for området