Idrett og friluftsliv

2017 var et begivenhetsrikt år for idrettsbyen Trondheim med blant annet Studentlekene, World Cup kombinert, Raw Air, Toppidrettsveka, Skandia cup, Sykkel-NM, NM på skøyter og NM i svømming langbane. Bystyret vedtok i oktober 2017 Plan for friluftsliv og grønne områder. Planen et verktøy for bevaring og videreutvikling av marka og de grønne områdene i kommunen i en periode med stor befolkningsvekst og fortetting. Trondheim kommune åpnet Norges første godkjente kunstgressbane uten innfyll av gummigranulat for breddefotball på Leangen.

Økonomi

Resultat idrett og friluftsliv 2017

Avvik budsjett/regnskap: 7 millioner kroner.

Resultat i prosent av nettobudsjett: 5,1%.

Årsregnskapet 2017 for idrett og friluftsliv viser et mindreforbruk på 7 millioner kroner. Dette utgjør 5,1 prosent av et netto driftsbudsjett på 138 millioner kroner. 4,7 millioner kroner av mindreforbruket er relatert til avsetninger i årsoppgjøret 2016; 4,2 millioner kroner er ubrukte midler til oppgradering av stier i marka og 0,5 millioner kroner til kunstgressløft. Avviket for øvrig skyldes i hovedsak mindre leieutgifter i Trondheim Spektrum som følge av byggeperioden, og at det har ikke vært tilstrekkelig annet areal tilgjengelig å leie i 2017.

Enhet for idrett og friluftsliv yter økonomisk tilskudd til idretten, både i form av anleggsdrift, aktivitet og idrettsstipend. I 2017 fikk 176 lag og foreninger tilskudd på 17 millioner kroner, og det ble brukt om lag 64 millioner kroner til drift av kommunens anlegg for idrett og friluftsliv.

Personal

Ut over enhetsleder hadde enheten sju årsverk med sju ansatte. Høsten 2017 hadde enheten en vikar ansatt i 50 prosent stilling. Enheten hadde tre prosent sykefravær.

Mål og resultater

Mål for tjenesteområdet

Tjenesteområdet idrett og friluftsliv tilhører virksomhetsområdet Kultur og næring. I kommuneplanens samfunnsdel har Kultur og næring hovedansvar for følgende delmål:

  • Delmål 1.3: I 2020 er Trondheim Norges mest attraktive by for studenter og forskere
  • Delmål 1.4: I 2020 er rammevilkårene for byens utdannings- og forskningsmiljøer styrket
  • Delmål 1.5: I 2020 skjer Trondheimsregionens vekst og verdiskaping i et samvirke mellom forskning, kultur, næringsliv og offentlig sektor
  • Delmål 3.7: I 2020 er byens ulike arenaer tilrettelagt for mangfoldet i befolkningen
  • Delmål 4.6: I 2020 deltar kulturlivet, næringslivet og frivillige organisasjoner sammen med kommunen i utviklingen av bysamfunnet

I tillegg er tjenesteområdet bidragsyter til flere av de øvrige delmålene i kommuneplanens samfunnsdel.

Mer om mål og resultat på fagområdet

Nøkkeltall (KOSTRA)