ZiRA Service‎ > ‎

ZiRA LinkedIn Activiteiten


ZiRA Praktijkboek is uit!

Geplaatst 13 feb. 2019 00:11 door G Meijboom   [ 13 feb. 2019 06:06 bijgewerkt ]


ZiRA biedt inzicht in organisatie en IT

Geplaatst 19 dec. 2018 11:35 door Ben van der Stigchel   [ 21 dec. 2018 06:13 bijgewerkt ]

De ziekenhuis referentie architectuur ZiRA (familie van de NORA) biedt inzicht in organisatie en IT voor ziekenhuizen.

Artikel in ICT&Health

VIPP-systeemvereisten, geüpdatet en gekoppeld aan de ZiRA

Geplaatst 8 sep. 2018 08:02 door Ben van der Stigchel   [ 8 sep. 2018 08:04 bijgewerkt ]

In 2013 heeft de NVZ het Uitgangspuntendocument EPD gepubliceerd. Doel van dat document is om ziekenhuizen een leidraad te bieden bij de selectie van een EPD-systeem. In het document zijn de generieke eisen gebundeld die aan een dergelijk systeem gesteld moeten worden. Daardoor kunnen ziekenhuizen zich meer richten op de specifieke eisen. Zo verhoogt de kwaliteit van de selectie en bespaart het tegelijkertijd tijd en geld. Daarnaast is dit document bedoeld voor leveranciers van EPD-systemen. Zij kunnen met dit document zorgen dat hun aanbod voldoet aan de generieke eisen. De EPD-eisen waren gekoppeld aan Referentiedomeinenmodel Ziekenhuizen versie 2. M&I/Partners heeft voor de NVZ de EPD-eisen, inclusief de VIPP-systeemvereisten, geüpdatet en gekoppeld aan ZiRA. Het resultaat is een document, waarin de vereisten vanuit het VIPP-programma zijn beschreven conform de systematiek van het eerder samengestelde EPD-uitgangspuntendocument. In een extra slag is het vereistendocument (voor EVS-en en EPD’s) opgenomen in het EPD-uitgangspuntendocument, zodat er een geïntegreerd beeld ontstaat. De NVZ heeft de Uitgangspuntendocument EPD 2.0 en de VIPP-systeemvereisten inmiddels gepubliceerd.

Alvast in de stemming komen voor je vakantie met de ZiRA

Geplaatst 20 jul. 2018 03:05 door Ben van der Stigchel

Alvast in de stemming komen voor je vakantie met de  Ziekenhuis Referentie Architectuur. Zelfs dat kan! De ZiRA in het Italiaans, Spaans, Hewbreeuws, Indonesisch, Thai of welke andere taal dan ook.

Klik Translate ZiRA onder de banner op de hoofdpagina
25-4-2018 Boeiende interactieve ZiRA klankbord en consultatiedag

Geplaatst 25 apr. 2018 11:42 door Ben van der Stigchel

24-4-2018 Dat was een boeiende interactieve ZiRA klankbord en consultatiedag. Wat mooi dat de ZiRA al zo volop gebruikt wordt en goed ontvangen is.
Bijvoorbeeld als hulpmiddel bijvoorbeeld
          •  Capaciteitsmanagemnt
          •  Procesontwerp 
          •  BIV classificatie
          •  Applicatiemapping 
          • Persona’s definitie 
          • Ontwikkeling enterprise architectuur 
          • Informatiemodelering

Deel je ZiRA toepassing!

Geplaatst 2 apr. 2018 12:33 door Ben van der Stigchel

Deel je ZiRA (Ziekenhuis Referentie Architectuur) toepassing op de ZiRA site! De ZiRA is op zoek naar ZiRA toepassingen Uit vele reacties blijkt dat de ZiRA al flink wordt toegepast. Deze willen we graag delen om elkaar te helpen en te inspireren maar natuurlijk ook om de ZiRA er beter van te maken
ZiRA Tip ZiRA informatiemodel is de doorontwikkeling van het RDZ

Geplaatst 18 feb. 2018 08:51 door Ben van der Stigchel

ZiRA Informatiedomeinen zijn clusters van sterk met elkaar samenhangende bedrijfsactiviteiten en informatieobjecten, en vormen zo een logische groepering voor de informatievoorziening. Het informatiedomeinenmodel komt sterk overeen met het (vernieuwde) RDZZiRA tip: Betrek zib's in je procesontwerp voor meervoudig gebruik van zorginformatie en verlaging registratielast.

Geplaatst 9 feb. 2018 12:05 door Ben van der StigchelZiRA Informatiemodel legt relatie tussen diensten,  proces, informatie en zorginformatiebouwstenen In de ZiRA (Ziekenhuis Referentie Architectuur) zijn diensten uitgewerkt in bedrijfsprocessen. De bedrijfsprocessen bestaan uit werkprocessen. Binnen de zorg zijn de werkprocessen verder uitgewerkt in processtappen inclusief een informatieanalyse door middel van informatieobjecten. Er is een relatie gelegd tussen deze informatieobjecten met de zorginformatiebouwstenen.

ZiRA tip vanwege de eHealth week; Applicatiefuncties voor eHealth en Patiëntparticipatie

Geplaatst 27 jan. 2018 13:13 door Ben van der Stigchel

ZiRA Informatiemodel legt relatie tussen diensten,  proces, informatie en zorginformatiebouwstenen In de ZiRA (Ziekenhuis Referentie Architectuur) zijn diensten uitgewerkt in bedrijfsprocessen. De bedrijfsprocessen bestaan uit werkprocessen. Binnen de zorg zijn de werkprocessen verder uitgewerkt in processtappen inclusief een informatieanalyse door middel van informatieobjecten. Er is een relatie gelegd tussen deze informatieobjecten met de zorginformatiebouwstenen.


1-10 of 14