Leeswijzer

Onder het hoofdmenu Ziekenhuis Referentie Architectuur aan de linkerkant bevinden zich submenu's voor de 7 modellen van de ZiRA en een submenu Wat is de ZiRA met oa. deze Leeswijzer. Daarnaast zijn er de submenu's Architectuur thema's, ZiRA Service en ZiRA beheer. Helemaal onderaan in het hoofdmenu staat het menu-item met contactinformatie.

Het onderdeel Wat is de ZiRA bevat een inleiding, het metamodel en een korte toelichting op het gehele model. Ieder submenu is nog eenmaal uitklapbaar. Voor het betreffende model is daarin een uitgebreidere toelichting met toepassing beschreven en zijn voorbeelden opgenomen.

Het menu Architectuur thema's is bedoeld voor architectuur onderwerpen die wat losser staan van de ZiRA. Het zelf maken van een pagina over een relevant architectuurthema is mogelijk.

Via het ZiRA hoofdmenu zijn onder andere een download pagina (voor downloaden van de modellen in powerpoint en de content van de ZiRA in excel. eap en xml formaat), casussen (ZiRA praktijkboek), de presentaties, release informatie, een overzicht van ZiRA kern- en werkgroepleden en nieuwsberichten beschikbaar.

ZiRA beheer bevat informatie over doorontwikkeling en wijzigingen.