Verslag ZiRA Kraambezoek

Plaatsingsdatum: 18-aug-2017 9:53:25

Op 20 september heeft de NORA ism met de ZiRA een kraambezoek georganiseerd

Een gemêleerde groep mensen vanuit verschillende organisatie's waren aanwezig om de jongste NORA telg te verwelkomen en vooral met elkaar helderheid te krijgen en te discussiëren over de architectuur ontwikkelingen in de zorg.

Na een korte voorstellingsronde gaf Marieke Vos een spoedcursus wegwijs in NORA land. Waarom de NORA, de zorg referentiearchitecturen binnen de NORA en de wens om te komen tot een "moeder" voor de zorgarchitecturen

Kraamvisite ZiRA.pptx

Uiteraard kon een korte introductie van de ZiRA zelf op het kraambezoek niet ontbreken. Wat is de ZIRA, waarom voor wie, waar bestaat het uit? Een introductie vooraf over een discussie over het nut en inhoud van de referentiearchitecturen en een discussie over hoe een referentiearchitectuur levend houdt.

ZIRA NORA Kraambezoek ZiRA Introductie.ppt

Na de pauze met geboorte taart een toelichting van Elise Veltman over het informatieberaad, de architectuurcommunity en de ZIA; de Zorg Informatiestelsel Architectuur. genoeg stof voor boeiende discussie en concretisering voor de uitwerking.

presentatie ZIA bij de ZIRA.ppt

Doel: praktische kennis delen binnen de NORA Familie

Doelgroep: geïnteresseerde architecten, beheerders van architectuurafspraken, ICT-beleidsmedewerkers en projectleiders van binnen en buiten het zorgdomein.

Programma:

Zaal open vanaf 13.30 uur

14.00 – 14.10 welkom vanuit NORA

Welkomstwoord door Marieke Vos, namens NORA Beheer

14.10 – 14.30 introductie ZiRA

Natuurlijk beginnen we met een korte introductie van ZiRA, de ontstaansgeschiedenis en de inhoud.

14.30 – 15.00 vragen, feedback en discussie inhoud architectuur

Vragen en feedback vanuit de zaal plus de gelegenheid je mening te geven over een aantal inhoudelijke vragen waar de ZiRA mee worstelt, zoals tot op welk detailniveau je bepaalde onderdelen het beste kunt beschrijven in een referentiearchitectuur.

Pauze met geboortetaart

15.15 – 15.45 discussie wat er nodig is om een architectuur te laten groeien en levend te houden

Wat werkte in jullie domein goed en wat zou je achteraf anders doen? Welke randvoorwaarden heb je nodig en hoe zorg je dat die er komen? Welke ondersteuning bieden jullie bij het toepassen?

15.45 – 16.00 introductie ontwikkelingen overkoepelende architectuur in de Zorg

Elise Veltman (Zorginstituut Nederland) praat ons bij over het proces om te komen tot overkoepelende architectuurafspraken in de zorgsector als geheel.

16.00 – 16.30 discussie van ZiRA naar ZORA

We worden uitgedaagd om mee te denken hoe we een succes kunnen maken van het zojuist beschreven proces: hoe helpen we ZiRA aan een moeder-architectuur?

16.30 napraten met een drankje