H

Haagdoornlaan (Donk)

Benoemd op 2 juli 1956.

Handboogstraat (Schoonbroek)

Heggemuslaan (Zilverenhoek) (na WO2)

Aangelegd na de verkaveling van de gronden van de familie Grisar (Sterre 2) door de firma Sels uit Antwerpen in 54 percelen voor villabouw. Een verdere uitbreiding van de wijk "De Sterre". De straat kreeg op 30 november 1966 haar naam.

Heiakker (Zilverenhoek) (na WO2)

Deze straat ontstond, samen het Heirust, na de verkaveling van de gronden van "Van Sonsbeeck" in 56 percelen voor open en halfopen bebouwing.  De straten kregen op 23 februari 1966 hun naam.

Heidestraat (Hoogboom)  voorheen Koude heide

Benoemd sinds 1 juni 1954.  In 1629 vermeld als "Couheye".  Reeds bebouwd in 1928.

Heirust (Zilverenhoek) (na WO2)

Deze straat ontstond, samen het Heirust, na de verkaveling van de gronden van "Van Sonsbeeck" in 56 percelen voor open en halfopen bebouwing.  De straten kregen op 23 februari 1966 hun naam.

Heiveldlaan (Leugenberg)

De Hoenderhoflaan kreeg samen met de Heiveldlaan op 26 juni 1968 haar naam.

Helmstraat (Hoogboom) (na WO2)

Het verbindinsstraatje tussen de Heidestraat en Fortsteenweg was gekend als de Pestweg.  Pas in de jaren 60 ontving de straat officieel een naam, de Helmstraat.

Heizoomlaan (Leugenberg) (na WO2)

Deze straat kreeg op 20 september 1967 haar naam.  De verkaveling van de voormalige gronden van de familie Bedeer die in 1964 werd goedgekeurd, zorgde voor een nieuwe straat met 39 percelen voor dubbelwoonsten. De eigenaar op dat moment was niet meer de familie Bedeer maar wel de familie Magnus-Fortin, een apotheker in Kapellen die in 1942 de eigendom van de gronden verwierf.

Helmstraat (Hoogboom) Pestweg

Hendrik Kanorastraat (Centrum)

Henry Van De Veldestraat (Rozemaai)

Herautenlaan (Donk)

Straat die loopt vanaf de Oude Baan en overgaat in een landelijk pad in de richting van de Oude Landen. Grotendeels bebouwd vanaf 1963. Aan het begin van de straat nog enkele woningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op nummer 7 hoeve met mogelijk 17de eeuwse kern. Omstreeks 1850 was reeds een identiek bouwvolume zichtbaar. De hoeve was dan in het bezit van baron Van Ertborn - de Wael, eigenaar van Hof ter Borcht in Donk-Brasschaat.

Herman Vosstraat (Rozemaai)

Hertogenlaan (Donk) :Volledig bebouwd vanaf 1964.

Hindedreef (Zilverenhoek) (Na WO2)

De straat kreeg op 4 maart 1963 haar naam.  Ook hier weer een verkaveling van de voormalige gronden van het Vijverhof in 65 percelen voor open bebouwing.  De straat kreeg geen vogelnaam in tegenstelling tot de andere straten binnen de verkaveling.

Hoeklaan (Donk)

Hoenderhoflaan (Leugenberg)

De Hoenderhoflaan kreeg samen met de Heiveldlaan op 26 juni 1968 haar naam.

De Hoenderhoflaan werd vernoemd naar een taverne-hotel uit de 20-er jaren dat daar in de buurt lag.  Het had een speeltuin, vijver, turnzaal, enz.

 In augustus 1935 was het Hoenderhof nog steeds een populaire bestemming.

Hof Van Delftlaan (Donk)

Centrale as van de in 1956-1970 aangelegde villawijk ten noorden en ten oosten van het kasteel van Delft, nadat daar in 1946 de Sint-Lucaskliniek was opgericht. 

De bebouwing bestaat grotendeels uit kleine villa's en burgerwoningen van de jaren 1950 en later, in kleine beboomde tuinen.

Holle Weg (Hoogboom)

Hoogboomsesteenweg (Hoogboom)

Voornaamste straat van het gehucht Hoogboom, lopend van Antwerpsesteenweg naar gemeente Brasschaat. Kern van de straat is gelegen in het westen bij domein "Oude Gracht".   De kern bestaat uit de parochiekerk Sint-Jozef, waarrond dorpsbebouwing met onder meer school, herberg en winkeltje, pastorie en zo meer. Verder bescheiden bebouwing onder meer villa's vanaf het tweede kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerde kleine dorpswoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.  Het meest opvallend zijn de binnen grote domeinen gelegen landhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, namelijk nummers 7, 57, 77 en 124. Getuigen van de oudere bebouwing vormen de oorspronkelijke hoeven nummers 52-54, 76 en 87-89.

Centraal ten zuiden ligt de kazerne Cdt. Bauwin. Eerst was dit een barakkenkamp van de spoorwegtroepen (sinds 1924). In 1930 werd de kazerne officieel ingehuldigd en gebouwenbestand uitgebreid tijdens Duitse bezetting 1943-44. Kapel gebouwd in 1967.

Hoogpadlaan (Donk)

Hier was reeds in de 18de eeuw een landweg (kaart van Ferraris). Aan het begin van de straat, voor kruising met de 'Landsche Beke' was een hoeve gevestigd. Het huidige hoevegebouw op nummer 15 is hier mogelijk een restant van. De smalle panden op de nummers 3-9 bevatten wellicht een kern van 19de-eeuwse bebouwing. De rest van de landweg was in de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw onbebouwd en vormde de grens tussen de landbouwgronden van de Donk en het beboste domein van het "Hof van Delft". De landweg raakte samen met dit domein verkaveld omstreeks 1956-1970.