Uge 21 - 2019

Forrige nyheder kan læses her

Sæsonen 2018/2019 er ved sin afslutning og vi har deltaget i 2 landsfinaler - læs herunder hvilken og hvem, samt hvordan det gik dem.

Landsfinale Søgaard Cup

Joachim Nielsen

Landsfinalen i Søgaard cup i keglebillard er blevet afviklet med Hjørring BK som arrangør. De 6 bedste fra henholdsvis Region Vest og Region Øst gjorde her hinanden stævne.


Efter lodtrækning blev de 12 deltagende spillere placeret i fire indledende puljer.

Herfra ville nummer 1 og 2 gå videre til de afsluttende placeringskampe. om gode kontante præmier.

Til nummer 1 vil der være kr. 7.500, Til nummer 2, kr 3.500 og nummer 3 og 4 vil begge løbe med kr. 1.500.


Joakim Nielsen havnede i en meget svær pulje. Alligevel gik han frisk til opgaven. Optimismen blev dog hurtigt neutraliseret. Han havde nemlig ikke den nødvendige snert i køen, hvorfor modstanderen resolut tog teten. Da der kun manglede fire point fik han et "wake up call" af de helt store. Han øjnede nu pludselig chancen for succes, og sandelig om ikke det på mirakuløs vis lykkedes at hive en meget smal sejr i land. Gennemsnit blev omkring beskedne 20,


I den sidste indledende kamp stivnede han desværre igen i sit spil. Modstanderen greb taktstokken og styrede herfra begivenhederne. Mod slutningen lykkedes det at score lidt tilsyneladende kosmetiske point. Forhindre et klart nederlag kunne han således ikke. Gennemsnit blev denne gang omkring 22.


Da regnskabet skulle gøres op efter den indledende pulje, havde han det store held at snuppe andenpladsen. Derved smuttede han akkurat gennem nåleøjet til de afsluttende knock out kampe.


Her var det bydende nødvendig, at der kom andre boller på suppen. Frem i skoen kom han. Med en tidlig serie på 194 fik han skabt den fornødne ro, og mandolinfeberen forsvandt som dug for solen. Herfra styrede han begivenhederne med sikker hånd. Med et gennemsnit på 41 kunne han sluttelig veksle en god indsats til en meget sikker sejr.


I semifinalen fortsatte han de glimrende takter. Et par store serier på henholdsvis 154 og 126 fik således optimismen til at blomstre. Uheldet var bare at modstanderen ligeledes havde temmelig travlt. Allerede i elvte indgang blev der nemlig lukket. Et gennemsnit på 39,09 gav således bare et flot punktum på en meget fremgangsrig sæson..


Kampen om tredjepladsen blev nemlig ikke afviklet, idet der ikke var nogen forskel på præmiesummen. Slutfacit blev således en delt tredjeplads samt kr. 1.500 på lommen. Set over hele stævnedagen var dette et meget tilfredsstillende resultat.

Landsfinale i fri carambole for 2-mands hold

Bo Engmann

Casper Caspersen

Blev afviklet i Assens BK´s lokaler.


Der var desværre kommet afbud fra Nexø, så de resterende hold, Rønne, Assens og Sindal, måtte kæmpe om Landsmesterskabet.


Sindal bestående af Bo Engmann og Casper B. Caspersen indledte mod Assens.


Her gjorde Bo (0,80) og Casper (0,90) ikke det forventelige, idet de begge øjensynlig havde købt en aktie i en sommerfuglefarm. Tynget af presset levede de således på ingen måde op til daglig standard. Modstanderne holdt sig hele tiden på det jævne, hvorfor der ofte kom point ind på tavlen. Da de på ingen måde formåede at bryde denne tendens måtte de begge sluttelig indkassere klare men noget unødvendige nederlag. 0-4 var således ikke den bedste indledning på finalepuljen.


Alle blokeringer hos Bo (1,16) og Casper (1,52) blev nu smidt over bord, og ved mødet mod Rønne var de nu som forvandlet. Spillelysten brød fra start ud i fuld flor. Således kunne de begge ganske let levere en fantastisk god indsats. Sluttelig blev det da også til en meget overbevisende holdsejr på 4-0.


I den afsluttende kamp havde Assens desværre intet besvær med at besejre Rønne.


Assens løb således med Landsmesterskabet mens Sindalholdet snuppede sølvmedaljen, Bronzen gik til Rønne.