Nyheder

Turneringsstart

indsendt 13. aug. 2018 01.09 af Karsten Brath   [ opdateret 13. aug. 2018 01.10 ]

Nu er det snart tid for de første kampe i turnering 2018/2019. Holdkortene og skema for kørselafregning er udskrevet og afleveres i klubben i denne uge.

På siden med holdene er linket til puljen og dermed kampene, resultater m.v. opdateret til denne sæson.

I ønskes alle en god sæson.

Persondata

indsendt 22. jul. 2018 02.28 af Karsten Brath

Dette er noget, som virksomhederne bruger megen tid på nu og vi er også underlagt disse regler. Under Dokumenter kan du downloade den til en hver tid nyeste version og læse vores regler og arbejdsgang om personlige oplysninger.

Dokumentet er også vedhæftet her i den nuværende udgave.

Næste sæson

indsendt 22. jul. 2018 02.25 af Karsten Brath

Selv om den danske sommer har vist sig fra den gode side, har der ikke været tid til afslapning i Billardklubben. Forberedelserne til sæsonen 2018/2019 har således været i gang længe. Det hele kulminerede med afholdelse af spillermøde, torsdag den 21. juni.

Her orienterede turneringsleder Poul Erik Thomsen de 17 fremmødte medlemmer, der alle havde sat VM-fodbolden på stand by, på en fyldestgørende måde omkring spilleregler, holdtilmelding og tilmelding til individuelle rækker med mere, herunder sammensætning af hold.  

Til sæsonen 2018/2019 tilmeldes der hele 12 hold til DDBU´s holdturneringer.
I keglebillard drejer det sig om følgende hold: 2. division, serie 3 med to hold, Old boys med tre hold og endelig 3 hold i 2-mands. I fri carambole tilmeldes hele tre hold.

De fem spilleborde har alle fået en tiltrængt ansigtsløftning, idet der er lagt nye klæder på, ligesom der er indkøbt nye baller og kegler.  

Førsteholdet i keglebillard er som bekendt vendt tilbage til 2. division vest, pulje 2.  Efter den foreløbige puljeinddeling skal der dystes mod følgende hold:

Vejen
Viborg
Spjald
Asaa
BK Fluen
Videbæk
Ikast

Umiddelbart en stor mundfuld, men da holdet stiller op i forstærket udgave, må nedrykningsspørgsmålet slet ikke komme på tale. Der er nemlig, efter at Hjørring netop rykkede ned  fra 3. division til serie 1, kommet tilgang af Joakim Friberg Nielsen.

Joakim startede sin billardkarriere omkring 11-12 års alderen. Sammen med nogle venner hyggede de sig med spillet i Tårs Billard Klub. Joakim havde åbenbart flair for spillet, for ret hurtigt stod den unge gut som klubbens førstemand. Efter ca. 8 år i klubben flyttede han i lejlighed i Hjørring, hvorfor det var naturligt at prøve nye kræfter af i Hjørring Billard Klub. Efter 4 sæsoner her, ligeledes som førstemand rykkede Hjørring fra 3. division ned i serie 1. Joakim´s ambition var bestemt ikke til denne udvikling, hvorfor han besluttede sig for at søge nye udfordringer i SBK. Spil på et højere niveau, samt træning og kampe mod bedre modstandere for her igennem at udvikle sit eget spil endnu mere. 

Jesper Holmberg er fortsat holdets førstemand, mens Jens Kallehauge og Michael Fischer rykker et trin ned som henholdsvis tredje- og fjerdemand. Joakim er således ny andenmand på holdet. Vi byder Joakim Friberg Nielsen velkommen i klubben.

Bronze i fri carambole

indsendt 27. maj 2018 06.56 af Karsten Brath

I fri carambole for 2-mands hold blev SBK hold 2 en klar vinder af sæsonens grundspil, hvorved adgangen til Landsfinalen på fornemste vis blev sikret.

I Landsfinalen var modstanderene Nexø fra Bornholm og Svendborg fra Sydfyn samt SBK hold 2 bestående af Erik Brogaard og Michael Fischer.

Bornholmerne havde højeste seedning og dermed fordel af hjemmebane. Af snørklede veje lykkedes det imidlertid SBK´s turneringsleder at få Landsfinalen placeret i Tårs.

Vores naboklub tog hånd om en rigtig god afvikling af Landsfinalen, hvor materiel, afvikling og fortæring var i top. En særlig tak herfor til Bent Mortensen og Esther Andreasen.

Efter morgenkaffe med rundstykker var fortæret kunne stævnet tage sin begyndelse.

Åbningskampen stod mellem Sindal og Sydfyn. 
Erik (0,46) fik her en meget svær start, hvilket betød at han hurtigt blev spillet agterud. Selv om der trods alt blev pyntet lidt på resultatet kunne han på ingen måde forhindre et nederlag. 

Michael (1,64) kom fantastisk godt fra start. Ret hurtigt havde han bragt sig i en særdeles gunstig situation. Selv om de sidste par point var lidt træge at få ind på kontoen var en meget stor sejr aldrig i fare.

Slutfacit for kampen blev dermed uafgjort 2-2.

På grund af størst opnået scoreprocent i kampen vandt Sindalholdet retten som oversidder i næste runde.

Her tørnede Sydfyn og Nexø således sammen. Dette opgør blev samlet set en meget lige affære. Så endnu et uafgjort resultat 2-2 blev en kendsgerning.

Før den afsluttende kamp mod Nexø havde Sindalmandskabet således muligheden for med en sejr at stryge helt til tops. Uafgjort ville give sølvmedalje og måske guldmedaljen, mens et nederlag ville henvise holdet til bronzepladsen.

Erik (0,71) kom meget fint ud af startblokken. I kampens første halvdel var han således toneangivende. Et par dessiner, hvor marginalerne pludselig ikke var med, bragte desværre fornyet balance i opgøret. Lidt stillingskrig opstod. Modstanderen havde desværre heldet til først at komme ud af dødvandet. Selv om håbet svandt blev der stadig kæmpet forbilledligt. Facit blev dog slutteligt et lille nederlag.

Michael (0,57) blev budt meget vanskelige forhold at dyste under. Modstanderen agerede simpelthen som en meget snu ræv. Der blev simpelthen ikke foræret point væk. Små scoringer blev det dog sporatisk til, men der kom desværre aldrig et flow ind i spillet. Usikkerheden bredte sig i takt hermed, og da marginalerne tillige begyndte at drille blev det rigtig svært. Således endte det hele med et meget klart nederlag.

Resultatet 4-0 til Nexø sendte således Bornholmerne op på en meget sikker førsteplads med 3 matchpoints. 
Sydfyn snuppede andenpladsen og dermed sølvmedaljerne med 2 matchpoints.
Sindal fik 1 matchpoints og måtte således se sig henvist til tredjepladsen og dermed bronzemedalje.

Efter præmieoverrækkelsen sluttede Landsfinalen med et måltid mad og en masse hyggesnak.

Senior cup - Regionsfinale

indsendt 3. maj 2018 10.57 af Karsten Brath

Vi var repræsenteret med Michael Fischer og Poul Erik Thomsen. Det blev nogle spændende kampe og kan løfte sløret for, at vi fik en 3. plads med hjem i kufferten.

Læs de nærmere detaljer om opgøret i det vedhæftet dokument.

Landsfinale og mesterskab for seniorer

indsendt 25. apr. 2018 13.49 af Karsten Brath

Førsteholdet i keglebillard har i weekenden 21. - 22. april deltaget i Landsfinalen for 3. divisionshold. Finalen blev afviklet i Greve.

Deltagerne i Landsfinalen var: Greve, Ikast, Friheden og Sindal.

I den første kamp mod Greve blev der kæmpet bravt for sagen fra alle mand. 

Casper Caspersen og Jesper Holmberg var således godt med langt hen af vejen. I slutfasen måtte de dog begge se modstanderen trille forbi, og derved snuppe en lille sejr.

Michael Fischer og Jens Kallehauge tog straks fra start teten. Med god koncentration og fin spilforståelse udbyggede de begge føringen. Sluttelig kunne de således trille meget sikre sejre i hus.

Denne holdmatch sluttede således uafgjort 4-4.

Ikast besejrede efterfølgende Friheden fra Hvidovre med 6-2.

I den følgende kamp mod Ikast havde holdet det anderledes svært. Chancer var der masser af, men da marginalerne drillede en smule, blev det desværre hurtigt op ad bakke. Jens var således ene om at holde fanen højt. Således hjemførte han holdets enlige sejr.

Med dette nederlag på 2-6, hvor Greve samtidig besejrede Friheden med 6-2, var holdets rolle i dansen om guldkalven således udspillet allerede efter lørdagens spillerunder.

Søndag morgen var man således klar til at genoptage Landsfinalen. Her var modstanderen Friheden. Vinderen af dette opgør ville snuppe bronzemedaljerne

Jesper var her rigtig i stødet, og ganske ubesværet trillede han en meget flot sejr i hus. De øvrige kunne dog ikke følge trop, og således blev det til et samlet nederlag på 2-6.

Ikast sluttede af med en sikker sejr på 6-2 mod Greve.

Disse resultater gav følgende slutstilling:
        
               K Snit     P

        1. Ikast         3 26,44 6
        2. Greve         3 23,86 3
        3. Friheden 3 23,23 2
        4. Sindal      3 21,50 1

Efter en rigtig god serie, hvor ikke alt ligefrem gik op i en højere enhed, måtte holdet således se sig henvist til en ærefuld fjerdeplads ved Landsfinalen. 
Ved Nordjysk Mesterskab 2018 for seniorer, med Asaa BK som arrangør, var vi repræsenteret af Thorvald Jørgensen og Poul Erik Thomsen. Ialt 30 spillere fra Nordjylland deltog i stævnet.

Poul Erik tabte sin første kamp efter et meget tæt opgør. I den følgende dyst måtte han kæmpe meget hårdt for pointene. Sluttelig måtte han desværre nøjes med uafgjort. Hermed forspildte han alle muligheder for den videre fremfærd i turneringen.

Thorvald var placeret i en meget svær pulje. På trods af dette havde han undervejs masser af chancer for succes. I begge puljekampe endte det desværre med en billardspillers værste mareridt, nemlig nederlag med mindst mulig margin. Med disse kedelige nederlag fik han således også et tidligt exit. 

Trods de magre resultater havde de dog begge en meget hyggelig dag. 

Spillere fra toppen af Danmark dominerede stævnet, idet Skagboerne snuppede første-, tredje- og fjerdepladsen.

Old-boys cup

indsendt 25. apr. 2018 13.44 af Karsten Brath

42 spillere fra forskellige klubber har deltaget i old boys cup, med Aars som arrangør, For Sindal deltog Hans Chr. Jørgensen, Kaj Kristensen, Thorvald Jørgensen og Poul Erik Thomsen.

Efter fælles morgenkaffe og en god omgang tågesnak kunne det indledende puljespil endelig påbegyndes. 

Kaj og Hans Chr. fik i deres puljer en enkelt sejr og et par nederlag. Trods en hæderlig indsats kom disse to således ikke videre til den afsluttende knock out runde.

Thorvald og Poul Erik måtte virkelig spille på alle tangenter for at holde modstanderne bag sig. Ved hård fight lykkedes det således for dem begge at hive puljesejren i land.

Adgangen til den afsluttende finalerunde kom dermed i hus, men det var desværre tydelig for enhver at det havde tæret hårdt på ressourcerne.

Selv om de begge bød fornuftigt ind i opgøret var koncentrationen lidt dalende. Dette betød således at de begge havde svært ved at holde trit med modstanderne. En sidste kraftanstrengelse blev fundet frem, men dette var desværre ikke nok. Efter små nederlag måtte de således begge kapitulere efter første finalerunde.

På trods af, at spillerne ikke opnåede de placeringer de havde drømt om, blev det på alle måder en dejlig, men meget lang dag. 

Regionsmesterskab og seniorcup

indsendt 25. apr. 2018 13.42 af Karsten Brath

Førsteholdet i keglebillard har været i Ikast for at spille regionsfinale vest mod de andre puljevindere i 3. division. 

Bov måtte dog uheldigvis melde afbud til stævnet, så regionsfinale vest blev et anliggende mellem Ikast, Ørbæk og Sindal.

I den første kamp mod hjemmebanefavoritten Ikast virkede holdet noget fraværende. Casper B. Caspersen  gjorde det dog ganske hæderligt selv om det sluttelig blev til et klart nederlag. Jens Kallehauge var således ene om at holde fanen højt. Efter en god indsats lykkedes det nemlig at hive sejren hjem. Jesper Holmberg og Michael Fischer kiksede spillet i en sådan grad at alt initiativ blev givet til modstanderen. Den flade indsats gav således begge store nederlag. 
Resultatet af første holdkamp blev således et kæmpe stort nederlag på 2-6.

Mod Ørbæk var det således bydende nødvendig hurtigt at komme op på hesten igen. Holdet virkede da også som forvandlet. Ankeret blev resolut hevet ind, og storsejlet blev omgående sat. Ude på det bølgende hav styrede de alle skuden særdeles flot. Casper (15,15), Michael (26,31), Jens (26,31) og Jesper (71,42) udviste stor koncentration, hvilket sluttelig var medvirkende til en storsejr på 7-1.

Resultatet af kampen mellem Ikast og Ørbæk ville nu blive afgørende for den endelige placering. Dette opgør endte uafgjort 4-4.

Ikast tog således regionsmesterskabet med 3 matchpoints, mens Sindal med 2 matchpoints snuppede en ærefuld sølvmedalje. Ørbæk tog bronzen med 1 matchpoint.

Nummer 1 og 2 fra regionsfinale vest har tillige kvalificeret sig til Landsfinalen. Denne finale afvikles i weekenden den 21. og 22. april. 
Ved årets seniorcup i keglebillard, som har været et fast tilbagevendende indslag gennem hele sæsonen, var man nået frem til semifinalen. Her kæmpede de 32 spillere, der havde samlet flest grandprixpoint om 16 finalepladser. 

Michael Fischer var en tur i Arden, hvor fire puljer blev afviklet mens Poul Erik Thomsen havde mødested i Aars, hvor ligeledes fire puljer blev afviklet.

Michael (16,42) åbnede ballet med en meget sikker sejr. Denne blev fulgt op med endnu en sejr. I den afsluttende puljekamp var kræfterne desværre brugt, hvorfor det blev til et mærkbart nederlag. De øvrige resultater magede det dog således, at han beholdt puljens førsteplads. Slutplacering blev en ottendeplads og dermed kom adgangen til årets finale i hus.

Poul Erik (6,48) tog en meget flot sejr i sin første kamp. De gode takter fortsatte på trods af, at det blev til et nederlag i kamp to. I den afsluttende puljekamp blev alle sejl sat til, og med endnu en meget flot sejr snuppede han puljens andenplads. Slutplacering blev en niendeplads og dermed kvalificerede han sig  ligeledes til årets finalestævne 

Finalen i Seniorcuppen afvikles den 28. april i Nyborg.   

Kredsmesterskab i fri carambole

indsendt 25. apr. 2018 13.39 af Karsten Brath

Fri carambole hold 2 har på hjemmebane spillet mod Tårs 1.
Resultatet blev uafgjort 2-2. 

Erik Brogaard (0,65) var på ingen måde prangende i sit spil. Alligevel formåede han at holde sig inde i varmen gennem hele dysten. Da afgørelsen skulle falde var han naturligvis skarp med køen. Således lykkedes det sluttelig at hive en meget smal sejr i land. 

Michael Fischer (0,56) var tiltænkt en meget let dag på kontoret. Sådan gik det dog langt fra. Marginalerne drillede således en hel del, hvorved hele initiativet ufrivilligt blev lagt i modstanderens hænder. De mange tilbud blev groft udnyttet. Sluttelig måtte der således tages til takke med et meget stort nederlag.

Det uafgjorte resultat fik dog ingen betydning for slutstillingen i kredsen, idet mesterskabet allerede var spillet i hus før sidste spillerunde. Forspringet forblev på 3 points, idet nærmeste forfølger, Hjørring 1, ligeledes måtte nøjes med uafgjort. 

Fri carambole hold 1 har på udebane spillet mod Hjørring 2.
Resultatet blev uafgjort 2-2

Casper B. Caspersen (1,23) var virkelig godt spillende. Alligevel måtte han arbejde særdeles hårdt for at holde modstanderen stangen. I slutfasen blev rutinen sandsynligvis en afgørende faktor. Her var han kold som is, hvorved det afgørende point kom sikkert i hus. Altså en smal sejr efter en virkelig god indsats.

Bo Engmann (0,63) havde ikke den fornødne ro over spillet. Marginalerne var absolut ikke med, hvilket bragte endnu mere usikkerhed med i spillet. Modstanderen udnyttede situationen og hurtigt var der etableret en klar føring. Pyntet på resultatet blev der, men forhindre et klart nederlag kunne han dog ikke.

Uge 12 - 2018

indsendt 26. mar. 2018 13.18 af Karsten Brath

Oprykning til 2. division er en realitet - tillykke. Læs mere om den spændende og afgørende kamp, samt opgørelse stillingen i puljen.

Nu er det ikke det eneste, der er sket i ugen. Læs derfor også det tilknyttede dokument for at høre om de andre hold og deres resultaterne.

1-10 of 297