objectius ef

A) Etapa Educació Secundària Obligatòria (durant l' ESO).

L’Educació Física, en l’etapa d’educació secundària obligatòria, té com a objectius generals el desenvolupament de les capacitats i els hàbits següents:

1. Participar, amb independència del nivell d’habilitat assolit, en jocs i esports (convencionals, recreatius i populars), col·laborar en la seva organització i desenvolupament, valorar-ne els aspectes de relació que fomenten i mostrar habilitats i actituds socials de tolerància i d’esportivitat per damunt de la recerca desmesurada del rendiment.

2. Conèixer i valorar els efectes beneficiosos, riscos i contradiccions que l’activitat física té en la salut individual i col·lectiva, i per al desenvolupament personal i la qualitat de vida, mitjançant la pràctica habitual i sistemàtica d’activitats físiques.

3. Augmentar les pròpies possibilitats de rendiment motor mitjançant el condicionament i la millora de les capacitats físiques, i el perfeccionament de les funcions d’ajust, domini i control corporal, així com desenvolupar actituds d’autoexigència i superació.

4. Millorar les capacitats d’adaptació motriu a les exigències de l’entorn i a la variabilitat d’aquest.

5. Planificar activitats que permetin satisfer les necessitats personals, prèvia valoració de l’estat de les capacitats físiques i habilitats específiques pròpies.

6. Dissenyar i realitzar tasques dirigides a la millora de la condició física, mitjançant un tractament diferenciat de les diverses capacitats implicades.

7. Mostrar una actitud crítica davant els models corporals i de salut, així com davant les manifestacions fisicoesportives com a fenòmens socioculturals, i instaurar hàbits saludables.

8. Valorar i utilitzar el cos com a mitjà d’expressió i comunicació, mitjançant el disseny i la pràctica d’activitats expressives, amb i sense una base musical adequada.

9. Reconèixer les possibilitats del medi natural, i en concret el de les Illes Balears, com a espai idoni per a l’activitat física, i discriminar les pràctiques que poden causar-hi qualsevol tipus de deteriorament.

10. Recuperar i comprendre el valor cultural dels jocs i esports populars i recreatius de les Illes Balears, com a elements característics de la nostra cultura que és necessari preservar; practicar-los amb independència del nivell d’habilitat personal i col·laborar en l’organització de campionats i activitats de divulgació.

11. Mostrar habilitats i actituds socials de respecte, treball en equip i esportivitat en la participació en activitats, jocs i esports, independentment de les diferències culturals, socials i d’habilitat.

12. Conèixer les possibilitats que l’entorn ofereix per a la pràctica de l’activitat física esportiva.

13. Conèixer i aplicar tècniques bàsiques de respiració i relaxació com a mitjà per assolir el benestar, reduir desequilibris i alleugerir tensions produïdes durant l’activitat quotidiana i/o en la pràctica d’activitats físiques esportives.

14. Conèixer i practicar modalitats esportives individuals, col·lectives i d’adversari, aplicant els fonaments reglamentaris, tècnics i tàctics en situacions de joc.

15. Utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació, i la lectura com a font de consulta i com recurs de suport per a l’assoliment dels aprenentatges.

B) Etapa de Batxillerat.

L’ensenyament de l’Educació Física en l’etapa de batxillerat tindrà com a objectius el desenvolupament en l’alumnat de les capacitats següents:

1. Conèixer i valorar els efectes positius de la pràctica regular de l’activitat física en el desenvolupament personal i social, facilitant la millora de la salut i la qualitat de vida.

2. Elaborar i posar en pràctica un programa d’activitat física i salut, incrementant les capacitats físiques implicades, a partir de l’avaluació de l’estat inicial.

3. Organitzar i participar en activitats físiques com a recurs per ocupar el lleure i el temps d’oci, valorant els aspectes socials i culturals que duen associades.

4. Resoldre situacions motrius esportives, donant prioritat a la presa de decisions i utilitzant elements tècnics apresos en l’etapa anterior.

5. Realitzar activitats físiques esportives en el medi natural, demostrant actituds que en contribueixin a la conservació.

6. Adoptar una actitud crítica davant les pràctiques socials que tenen efectes negatius per a la salut individual i col·lectiva.

7. Dissenyar i practicar, en petits grups, composicions amb o sense base musical, com a mitjà d’expressió i de comunicació.

8. Utilitzar de forma autònoma l’activitat física i les tècniques de relaxació com a mitjà de coneixement personal i com a recurs per a reduir desequilibris i tensions produïdes en la vida diària.