Handbol 3r eso

_ És un esport col·lectiu, on juguen 2 equips: 7 contra 7 (6 i el porter).

_ Es juga a un camp de 20x40 metres, dividit en dues parts iguals separades per un línia central. A cada meitat trobem:

- 1 porteria (3 m d’ample i 2 d’alt), igual a la de futbol sala

- 1 àrea de porteria, zona restringida a 6 m de la porteria

- 1 línia de 7 metres, des d’on es llancen els penals

- 1 línia de cop (llançament) franc, que es discontínua i està a 9 m de la porteria

_ Un partit té 2 períodes de 30 minuts. L’objectiu del joc és ficar el baló a la porteria contrària. L’equip que més gols fa guanya.

_ Al començar el partit i després de cada gol s’ha de treure des de la línia central. Els jugadors poden jugar el baló sols amb les mans, mentre que el porter pot aturar els llançaments amb tot el cos.

_ Quan tenim el baló a les mans podem:

- passar-lo a un company

- llançar a porteria

- donar 1, 2 o 3 passos sense botar (ja que + de 3 no val, són passos)

- botar el baló amb una mà

_ Si anem botant el baló i l’agafem, ja no el podem tornar a botar (serien dobles).

_ Els 6 jugadors han d’estar sempre fora de les àrees de porteria, però el porter pot estar dins i fora.

_ Per llançar a porteria o per passar a un company ho farem amb una mà i sempre per fora de l’àrea.

_ Si un defensor entra dins de la seva àrea de porteria (i talla una acció clara de gol ) és castigat amb un llançament de 7 metres (penal en contra).

_ No podem espitjar ni agafar violentament els contraris, si no l’àrbitre xiularà cop franc (falta indirecta).

_ Quan el baló surt fora del camp, un de l’altre equip treurà, posant un peu sobre la línia.

_ Si un atacant llança a porteria, el porter toca el baló i surt per darrera, no hi ha còrner (i treurà de fons el mateix porter). Però si al llançar, és un defensa qui desvia el baló a fora, treu l’equip que estava atacant.

_ No es pot colpejar el braç de la persona que té el baló, ja que és molt perillós, sinó que hem de posar-nos davant per molestar o esperar que l’amolli per furtar-li’l .

_ Quan algun jugador comet accions violentes, els àrbitres li poden assenyalar:

- targeta groga: advertència

- exclusió: ha d’estar 2 minuts fora del partit (i el seu equip jugarà amb una persona menys aquest temps)

- targeta vermella: expulsió definitiva del partit (i el seu equip jugarà amb una persona menys 2 minuts)

** 3 exclusions signifiquen la desqualificació del joc, igual com una targeta vermella.

_ A Eivissa, hi ha el Handbol Club Eivissa, que té diferents equips en vàries categories. Saps on entrenen i quins dies ?? Imagina’t que vols jugar, així que investiga quan juga l’equip de la teva categoria:

Per conèixer més a fons el HANDBOL visita:

_ Mira el vídeo demostratiu d'handbol que han fet els del Handbol Club Eivissa.

En gener de 2013 es va disputar al nostre país el 23è Campionat del Món de Handbol, on la Selecció Espanyola va aconseguir un impressionant victòria, davant la totpoderosa Dinamarca.

És la 2a vegada que Espanya queda campiona del món. L'anterior vegada va ser a Tuníssia ("Túnez") l'any 2006.

En gener de 2011 es va celebrar a Suècia el Campionat del Món de Handbol, on Espanya va aconseguir ser 3r (França va ser 1a i Dinamarca 2a).

Si tú també vols jugar de manera espectacular hauràs de practicar molt, però primer fixa't en els millors gols que es van marcar durant aquesta competició. Quines filigranes !!!!