Malabars 1r Bat

***Recorda l'apartat dels Equilibris Malabars que vam fer en 2n d'ESO.

Ja saps que, el més important per aprendre a fer malabars amb diferents instruments, és PRACTICAR MOLT i tenir paciència.

Però, si vols millorar, a part de fer cas del que et diu el teu profe, pots mirar els següents vídeos i fixar-te en els trucs que fan.

Aíxí després, sols hauràs d'imitar aquesta gent i començar a fer coses cada dia més difícils.

Anima't.

BOLES de MALABARS.

Ja saps que el més important per aprendre és:

_ començar llançant dues boles en diagonal (una després de l'altra)

_ recollir les dues boles amb la mà contrària a la que ha llançat.

_ les boles es llancen en diagonal i es recullen baix. És a dir, que les mans no han de pujar a per les boles, sinó que hem d'esperar a que baixin.

***** El truc **********

_ Imagina que tens davant teu un quadre, i les teves mans estan als cantons de baix, i els llançaments han d'anar als cantons de dalt.

Quan ja sabem llançar i recollir bé les 2 boles, tractarem de fer-ho amb 3.

Els malabars amb 3 boles es fan igual que amb 2, però de manera contínua. Per exemple, si tenim 2 boles a la mà dreta i una bola a la mà esquerra, primer llancem una de la dreta, quan està davant dels nostres ulls llancem la de la mà esquerra i recollim la que estava en l'aire. Quan veiem la 2a bola llançada davant la nostra cara, podrem llançar la 3a bola (que tenim a la mà dreta) i recollir la 2a.

Si aconseguim fer aquestos moviments, llançant suau les boles en diagonal, que passin per davant la nostra cara i recollint la bola que estava en l'aire amb la mà contrària, podrem fer moltíssims llançaments sense cap problema.

Aquesta manera de llançar les boles se li diu fer la " FONT " (perquè sembla una font d'aigua, que puja pel mig i cau pels costats).

Quan ja tens controlada la font, pots fer els llançaments per darrere l'esquena, o per baix les cames, o rebotant en alguna part del teu cos.

Si ja dominam aquesta tècnica, podem provar a fer la tècnica de " CASCADA ", on les boles pugen per fora i cauen pel mig.

Si vols fer un altre truc, pots combinar les 2 tècniques, llançant algunes boles per fora (cascada) i altres per dins (font).

Una altra manera de fer malabars són les " Zarpas de León ", on simplement has de llançar i recollir les boles amb les mans per dalt d'elles.

També pots intentar llançar 2 boles amb una mà, i l'altra bola amb l'altra mà fent moviments de "despiste".

Una variant de les boles de malabars, són les CAPSES (las cajas). Mira el vídeo i prova-ho a ca teva:

Si ets un alumne molt aplicat, pots provar amb les MACES (las mazas). Els llançaments són similars a les boles, però les recepcions són bastant més difícils. Mira el vídeo i practica:

Altre instrument que treballam a classe és el DIÀBOLO, el qual has de fer rodar molt ràpid per mantenir-lo estable i poder fer diferents trucs.

Recorda que per fer-lo rodar, SOLS HAS d'ESTIRAR d'UN PAL. Normalment, la gent sol estirar nomès del pal dret, mentre que el pal esquerre no fa força, i sols es mou perquè la corda tira d'ell. A partir d'ahí, has d'intentar donar-li molta velocitat de gir al diàbolo.

Una manera fàcil de començar és amb el diàbolo a terra. L'has de fer rodar des de la dreta cap a l'esquerra i quan està allí, aixeca els pals en l'aire i puja el diàbolo mentre continues estirant sols del pal dret.

Altre aspecte important és que el diàbolo estigui estable i en posició horitzontal, és a dir, que no s'inclini cap endavant ni cap endarrera. Si el diàbolo s'inclina, has de corregir-lo amb la corda mentre continues donant-li força estirant amb el pal dret.

Si el diàbolo va cap endavant, el pots tornar al seu lloc, portant suaument el pal dret cap endarrera. I si el diàbolo cau cap endarrera, porta ràpidament el pal dret endavant.

Quan ja saps donar-li velocitat i mantenir-lo estable pots començar amb els trucs. Una de les coses que més agrada a la gent és llançar el diàbolo cap a dalt (en l'aire), tractar de recollir-lo sobre la corda i seguir ballant-lo novament.

Si vols llançar-lo, has de fer un moviment obrint els braços, tensar la corda i donar-li un impuls cap a dalt. Després, quan el diàbolo estigui dalt teu, puja els braços a dalt, apunta amb un pal (normalment el dret) i intenta que el diàbolo caigui sobre la corda. Si aconsegueixes fer la recepció, immediatament has de baixar els braços i seguir donant-li corda.

Mira els moviments bàsics:

L'altre instrument que practicam a classe són els BASTONS de DIABLE (devil sticks), o el que també alguna gent diu PALS XINESOS.

Recorda que el més important és tractar d'acompanyar el bastó amb els dos pals de silicona. Per tant, has de fer llançaments i recepcions suaus, amb moviments amortiguats (no violents)

Un bon truc per aconseguir mantenir el bastó en l'aire i que no caigui a terra, és passar-lo d'un pal a l'altre fent un moviment oscil·latori, com si fós un pèndul. Has de deixar que el bastó vagi d'un costat a l'altre, però que no estigui massa vertical, perquè si no relliscarà i caurà cap abaix.

Altra cosa que has de tenir en compte és colpejar el bastó prop dels extrems, perquè així farà un moviment controlat i (més o menys) lent. Però si li dones prop del centre, veuràs com el bastó s'accelera i és més difícil controlar-lo.

Quan ja sàpies passar-te'l d'un pal a l'altre sense problemes, pots començar a donar-li la volta. Això ho pots fer de dues maneres:

_ donant-li un cop més fort de pal, per fer que el bastó giri en l'aire i parar-lo amb l'altre pal.

_ donant-li un cop per la part baixa, prop del mig, i parant-lo amb el mateix pal que has fet l'impuls.

I si ets un màquina, podràs fer girs del bastó només amb un pal. Per fer-ho, has de donar-li l'impuls rotatori amb el pal situat just baix del centre del bastó i girar el teu canell com la batuta d'un director d'orquestra.

Mira el següent vídeo i aprén algunes de les coses més bàsiques que pots fer amb un bastó de diable i dos pals de silicona:

Ah, i no ens podem oblidar d'altre malabar anomenat les CARIOQUES, el qual és una barreja de malabars i ball.

Per això has de fer moviments molt coordinats amb els dos braços per intentar que rodin les carioques en diferents direccions (endavant, endarrera, en diagonal, cap els costats ...) i no donar-te a tu mateix, ni enrotllar-te amb els fils.

El truc està en tenir un moviment molt flexible dels canells ("de tus muñecas").

Si aconsegueixes donar-li fluïdessa als moviments i li poses imaginació, aconseguiràs una coreografia visual molt guapa.

T'agrada molt el món dels malabars ??????

Mira la web: Ensaimada Malabar