A Zirc30 turistautak kijelölése és végleges felfestése

Zirc Erdélyi Baráti Kör, 2014. júl. 24. 11:28   [ 2015. máj. 19. 11:18 frissítve ]
Zirc várossá nyilvánításának 30. évfordulója (2014) alkalmából Egyesületünk tagja, Kaszás Béla azt javasolta, hogy hirdessünk teljesítménytúrákat ebből az alkalomból.  A javaslatot a szervezők elfogadták. Egyesületünk bejárt és kijelölt három útvonalat Zircen és környékén (Szarvaskút 15, Kőkapu 10 és Pintérhegy 5), amelyeket a szervezők meg is hirdettek. Az első túranapot a rossz idő elmosta (ennek ellenére voltak indulók), a második túranapon (http://zirc.blog.hu/2014/06/12/jubileumi_teljesitmenytura_2014_junius_7_szombat_6_30-15_30h) már sokan részt vettek.

Egyesületünk tagja, Lamszider József javasolta, hogy fessük meg ezeket az útvonalakat véglegesként. Az illetékes megyei és országos turisztikai szervezetek elfogadták a javaslatot, így hát Egyesületünk augusztus-szeptemberben felfesti a Szarvaskút 15 (piros körút), Kőkapu 10 (zöld körút) és Pintérhegy 5 (kék körút) turistajelzéseket az országos jelzett turistaút-hálózat részeként. Erre Zirc város önkormányzatától 75 ezer forint támogatást nyertünk. A felmért útvonalak már szerepelnek a Cartographia kiadó legújabb Észak-Bakony turistatérképein is.

,
A Zirc30 turistaútvonalak térképe. Az útvonalak színjelzése nem a végleges turisztikai színjelzésnek felel meg, csak tervezési célokat szolgál.

A munkát elvégeztük, az eredményéről itt számolunk be: Kész a Zirc30 turistautak festése. A tervezett nyomvonalat - a Verga Zrt. észrevételei alapján - kismértékben módosítottuk a Szarvaskút15 útvonalán. A végleges útvonalak láthatók és letölthetők az OpenMaps vagy a Waymarked Trails alkalmazásokban.

Comments