Sistema D20 de la GDW

>>>Normes complemetàries: Combat amb armes de foc

Segons les normes oficials, les granades

>>>1. Disparar i posar-se a cobert - T2K, TNE, DC

És possible per un personatge sortir d'una posició protegida en el seu pas d'iniciativa, disparar i tornar a amagar-se. Caldrà tenir en compte les següents consideracions:

    • Només podran disparar sobre el personatge que "emergeix" aquells qui:

      1. Actuïn en el mateix pas d'iniciativa i passin una tirada d'observació, si cal, per localitzar l'objectiu quan surt de l'amagatall.

      2. Actuïn en el mateix pas d'iniciativa, sense necessitat d'una tirada d'observació si la posició del personatge a cobert ja es coneguda.

      3. Independentment de la seva iniciativa, estiguin esperant fent foc d'oportunitat quan el personatge surti de l'amagatall per disparar.

      4. Hagin creat una àrea de perill amb foc automàtic prèviament en el mateix torn o a l'anterior.

    • El personatge que "emergeixi" per disparar haurà de tenir en compte:

      1. Els trets s'efectuaran sempre amb un nivell més de dificultat.

      2. L'efecte del retrocés es dobla.

      3. Haurà de passar una tirada d'observació per poder fer foc sobre un objectiu, si anteriorment no el tenia localitzat.

      4. Encara que opti per fer foc de ràfega, no crea una àrea de perill que duri tot el torn. Per tant, el personatge farà les seves tirades per encertar el seu objectiu principal i per determinar possibles impactes a l'àrea de perill, però aquesta àrea de perill deixa de considerar-se al següent pas d'iniciativa.

      5. El personatge haurà sortit de la seva cobertura, haurà fet foc i s'haurà tornat a amagar durant el seu pas d'iniciativa.

>>>2. Disparar en moviment - T2K, TNE, DC

Segons els manual de la versió 2.2 de Twlight:2000:

  • No és possible disparar mentre un personatge repta o esprinta.

    1. No és possible apuntar en cap tipus de moviment, amb excepció de les mires làser, que permeten apuntar a menys de 40m mentre es camina.

    2. És possible disparar mentre es camina, restant 1 a la Força a efectes del càlcul del retrocés.

    3. És possible disparar mentre es va al trot, dividint la Força per 2 a efectes del càlcul del retrocés.

  • Mantenint els punt, hem considerat adequat modificar la norma de la següent manera:

  1. És possible disparar mentre es camina afegint 1 al retrocés de l'arma.

  2. És possible disparar mentre es va al trot, augmentant en un nivell la dificultat i doblant el retrocés.

>>>3. Disparar a cegues - T2K, TNE, DC

Quan un personatge dispara contra un objectiu sense tenir-ne visibilitat, com en el cas d'algú fent foc automàtic contra una zona densament coberta de fum o en el cas de fer foc de supressió contra la vegetació on es sospita s'hi amaguen possibles enemics, es pot utilitzar aquesta norma de "disparar a cegues". Els punts a tenir en compte són els següents:

    1. Només es tindrà en compte el foc automàtic.

    2. Es prendrà només en consideració la zona de perill (Danger Zone) creada pel foc automàtic. El jugador anuncia quantes ràfegues dispara i es calculen el nombre de trets que arribarien tenint en compte la mida de la ràfega, el retrocés i l'abast, seguint les normes de la GDW. Com que no existeix un objectiu primari, es divideix entre dos el número de bales que arriben i aquests són els daus que podem llançar contra qualsevol en l'àrea de perill. Degut a que ens cenyim a les normes de la Danger Zone, el director de joc hauria de distribuir qualsevol impacte entre tots els possibles objectius, només repetint-los si el nombre d'impactes obtinguts és superior al nombre de possibles objectius dins la Danger Zone.

esclaten automàticament després de ser llançades, sense considerar cap mena de retard. Proposem la següent norma alternativa que pren en compte el retard en l'esclat d'aquestes bombes de mà i la opció del personatge per esperar un cert temps abans de fer el llançament i fer que la granada detoni al mateix moment de tocar a terra o, fins i tot, a l'aire.

    1. Si un personatge no diu el contrari, llença la granada immediatament després de treure-li l’anella. La granada, en aquests casos, no esclatarà directament (com a les normes originals de la versió 2.2), si no que esclatarà amb un retard que oscil·larà entre els 3 i els 6 segons (1d4+2 seg.). Per facilitar les coses podem equiparar un segon a un pas d’iniciativa. Així, per un personatge d’Iniciativa 5 llençant una granada i obtenint un 2 a la tirada de retard, tindrem que la granada esclatarà al cap de 4 segons o passos d’iniciativa. Per tant, passaran les iniciatives 4,3,2, i esclatarà a la 1 (enlloc de fer-ho a iniciativa 5 com a les normes originals). El personatge realitza el control de Thrown Weapon normalment. Un personatge que tingui a l'abast una granada sense detonar pot retornarl-a si passa un control de Panic (Tirada d'iniciativa amb 1d6)), amb un +1 si té l'skill de Combat Engineer.

    2. D’altra banda el personatge pot intentar de retardar el seu llançament, causant que la granada esclati a l’aire o que l’enemic no sigui capaç de tornar-la. El personatge s’haurà de tenir la granada preparada i activa (sense anella i sense la seguretat) quan li arribi la seva iniciativa. En aquest moment haurà de fer un control de n control de Panic (Tirada sota la iniciativa amb 1D6) per saber si té la sang freda de fer-ho (amb un +1 si el personatge té l’skill de Combat Engineer). Si falla, llança la granada normalment. Si passa, efectuarà el llançament a la seva INI-3. En el moment del llançament es fa el control normal per saber si la granada ha caigut a l’objectiu i un segon control (Difficult: Thrown Weapons) per conèixer el retard. Si passa la segona tirada normalment, la granada esclata immediatament després d’arribar a l’objectiu (o a l'aire si així ho ha declarat el personatge). Si falla, la granada encara esclatarà després de 1d4-2 seg (o passos d’iniciativa).

Anotacions: Si una granada es llença sense esperar, pot fer-se rebotar contra obstacles, com parets i portes, sense que esclati.

4. DANY AJUSTAT PER NIVELLS D’ÈXIT

Un punt polèmic a les antigues regles de Twilight:2000 v2.2, Traveller: The New Era i Dark Conspiracy 2ª Ed. era l’extraordinària capacitat dels personatges jugadors per resistir el dany de les armes de foc. Fins i tot en un dels números de l’antiga revista Challenge, els autors es van veure obligats a defensar el seu punt de vista sobre aquest aspecte. El cert és que, vistes les opinions en els fòrums i les nostres experiències de joc, el jugador i el director de joc de Twilight:2000 v2.2 solen considerar insuficient el dany causat per les armes de foc quan es compara amb la capacitat de suportar-lo dels personatges jugadors i, en menor mesura, dels personatges no jugadors. Moltes normes casolanes s’encaminen a provar de solucionar aquest presumpte problema. La norma alternativa que us proposem és senzilla i no necessitarà de modificar cap de les característiques dels llistats d’equipament.

    1. Un cop realitzada la tirada per impactar, el jugador comprova el marge d’èxit, que és la diferència amb que s' ha superat el número que necessari per encertar l'objectiu. Aquest marge d'exit, dividit entre tres i arrodonit a la baixa, seran els punts d'èxit aconseguits pel personatge.

    2. Si s'estan utilitzant armes de foc, armes a distància de qualsevol tipus o armes cos a cos, cada punt d'exit equival a un dau addicional de dany. Els resultats d'aquests daus es sumen, doncs, al dany normal que realitza l'arma. Si la zona del cos danyada es troba protegida per algu tipus de blindatge, ignora aquests daus addicionals.

    3. Pel dany causat en combat cos a cos sense armes (Unarmed Martial Arts), cada punt d'èxit suma un punt addicional al dany cos a cos base capaç de causar el personatge (Unarmed Combat Damage). Després es calcula el mal causat depenent de l'acció del personatge (cop de puny, patada...) i utilitzant el Unarmed Compat Damage modificat com a base.

Si apliques aquesta norma, elimina l’efecte de l’èxit crític (Outstanding Success), que resultaria redundant.