Stödjande kvalitetsarbete

Digitaliseringsstrategi för utbildningsområdet Göteborgs Stad

- Vi analyserar, planerar, genomför och följer upp vårt digitaliseringsarbete, samt använder digitaliseringens möjligheter för att förbättra planering, uppföljning och utveckling.

Synligt digitaliseringsarbete

Ett systematiskt kvalitetsarbete är en förutsättning för att alla som arbetar i förskolan, skolan, fritidshemmet och vuxenutbildningen ska kunna ge barn, elever och studerande en likvärdig utbildning. För att digitaliseringsarbetet ska bli en integrerad del av skolutvecklingen måste det först bli en tydlig del av det systematiska kvalitetsarbetet. Detta är viktigt för att kunna driva utvecklingen och se till att barn, elever, studerande och personal får förutsättningar att använda digitaliseringens möjligheter på bästa sätt. 

Utvecklingsarbete

Det systematiska kvalitetsarbetet är en naturlig del i utvecklingsarbetet, för att genom det upptäcka vad som fungerar bra, vad som fungerar mindre bra och vad som kan göras bättre. I detta ingår återkommande kartläggning och uppföljning av vilka digitala verktyg som används och hur de används för att se vad som fungerar och kunna sprida metoder och verktyg som utvecklar arbete och undervisning.

Använda digitaliseringens möjligheter

Digitaliseringens möjligheter ska användas för att förbättra och effektivisera det systematiska kvalitetsarbetet. Förskolan, skolan och vuxenutbildningen behöver använda resultat från databearbetning för att skapa ny kunskap med potential att förändra system, processer och organisationer till det bättre.

Önskat läge

Omformade processer och strukturer

Lämplig digital teknik i kvalitetsarbetet

Synligt digitaliseringsarbete

Rutiner och system för uppföljning