O meni

    Profesorica sam hrvatskog jezika i književnosti, uglavnom u Medicinskoj školi Varaždin koja se nalazi na sljedećoj e-adresi: www.medskvz.org

Prvi sam put novac zaradila u četrnaestoj godini u dalekoj Njemačkoj kao sobarica i peračica posuđa u hotelu u bavarskim Alpama Schonblick u idiličnome Pfrontenu. Bila je to moj vruća želja kojoj su udovoljili moji, danas mi se čini suludi roditelji, i teta gastarbajetrica.  Radila sam tako i opet, pa onda još i u na crikveničkoj rivi u hotelu Dubrovnik kao pralja i stručnjakinja za guljenje krumpira. Nakon toga cijeli sam studij, ratnih zagrebačkih godina, odlazila "ljetovati" u Alpe i zarađivati za sljedeću studentsku godinu dok su moji bavarski prijatelji strepili nad svakim mojim povratkom  u zaraćenu Hrvatsku. Radila sam u podrumu Instituta za jezik unoseći u računalo građu za veliki kajkavski rječnik, a onda sam položila, "od heca" audiciju na HRT-u i postala novinarkom.

Više od sedam godina aktivno sam se bavila novinarstvom u varaždinskoj redakciji Hrvatske televizije te na Varaždinskoj televiziji, a danas s veseljem uređujem školski list "Bilo" koji možete čitati na našoj školskoj stranici. 

    

  


  Lektorirala sam diplomske, magistarske i doktorske radove, monografije, brošure, informatički časopis "Vinini", a u početku sam se uključila u projekt Državne mature kao ocjenjivač iz hrvatskog jezika. 
Danas se osobito zanimam za projekte Europske unije i sudjelovala sam u više tematskih konferencija o programima o Cjeloživotnom učenju, sudjelovala na kontaktnom seminaru i radionici u Beču o primjeni novih tehnologija u nastavi, koordiniram Comenius-projekt u svojoj školi, napisala sam prijedlog IPA projekta o uvođenju nastave Dramskog odgoja u obrazovanje medicinskih sestara.

Sudjelovala sam kao članica stručne radne skupine u izradi kurikuluma, digitalnih nastavnih materijala i priručnika za implementaciju informacijsko komunikacijskih tehnologija u osam osnovnoškolskih predmeta u organizaciji CARNeta, AZOO i učilišta Algebra. (http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/radne_skupine)
     

Obožavam putovanja, pa sam radila i kao turistički pratitelj i vodič po Varaždinu, a i danas rado  ispričam poneki "štiklec". Supruga sam i majka troje djece.


    Ova je stranica namijenjena mojim učenicima i kolegama nastavnicima hrvatskoga jezika i književnosti, ali i svima koji su spremni odvojiti vrijeme za učenje i poučavanje hrvatskog jezika i književnosti. Stranicu uređujem i stvaram u svoje slobodno vrijeme iz ljubavi prema predmetu i volji za poučavanjem u vremenu literaturi i čitanju nesklonu.

    Prijedlozi za obradu nastavnih jedinica, stvaralačke radionice, zamisli za terensku nastavu, ostvareni projekti u nastavi hrvatskog jezika, kvizovi znanja i listići za samoprovjeru, učenički eseji, plakati, umne mape, sastavci i štošta drugo našlo je tu svoje mjesto.

    Dragi učenici i kolege, pozivam vas na sustvaralaštvo. Neka vaša i moja muka urodi najslađim plodom - spoznajom i stvaralaštvom.
        
        Srdačno Vaša (m)učiteljica,


            Nataša Sajko, prof. mentor

Podstranice (1): Čušpajz
Comments