M1.T10 Canva disseny

Iniciar el nostre disseny

Des de Canva podem començar a treballar en un disseny propi, que haguem treballat en qualsevol altre programa, important-lo a Canva i editant-lo amb les eines propies de Canva.

També podem començar des de zero, a partir d'un disseny en blanc.

Podem seleccionar, després de fer una cerca des dels diferents panells del Canva (explicats en el tema anterior) o bé des del botó de cerca i també acotant els resultats amb els filtres.

Iniciar el nostre disseny des d'un pdf

Podem iniciar un nou disseny des del botó "Crea un disseny" que hi ha al marge superior dret de la pàgina del Canva, i a continuació, en el desplegable, triar el botó "importar un fitxer".

Podem fer la mateixa operació creant un nou projecte, des del menú lateral, i un cop creat triar l'opció de "Carregar".

En tots dos casos, l'arxiu importat quedarà desat dins de l'apartat de "els meus dissenys" accessible des de l'inici del Canva, en el panell central.

Quan Canva importa un arxiu, en aquest cas un pdf, interpreta tots els seus continguts, i els converteix a textos o a imatges. En funció de la qualitat i la complexitat de l'arxiu importat, el resultat d'aquesta conersió serà més o menys precís.

També podem importar projectes directament des de la nostra unitat del Google drive o del one drive de Microsoft o fins i tot del dropBox. Només caldrà`fer clic al botó "+ Afegeix un element nou" de la finestra de projectes 


Iniciar el nostre disseny des d'una plantilla del Canva

Ja sigui a través de les cerques del cercador de dissenys del Canva. O bé des de les opcions del menú lateral, o bé des dels suggeriments del panell principal, quan localitzem un disseny que pot ser un punt de partida pel nostra disseny, quan seleccionem un disseny que ens interessa, ens apareix una nova finestra amb la informació del disseny seleccioinat:

Títol, temes etiquetats, autor, previsualitació de les diferents parts del disseny, botó "destca" per si el volem afegir als nostres destacats, els tres botons ens serviran per compartir aquest mateix disseny i en la part inferior de la finestra veurem altres dissenys relacionats, que podrem filtrar per etiquetes, per si poden ser més interessants.

Quan la decisió de reutilitzar el disseny està presa, es prem el botó de "personalitza aquesta plantilla" i ja podem modificar-la per adaptar-la a les nostres necessitats

Opcions generals de la finestra de disseny

En el moment que hem triat el nostre disseny per editar, accedim a una finestra amb un seguit d'eines i recursos que ens permetran personalitzar-lo.

Aquestes eines es troben a la franja esquerra vertical de la finestra i ens permeten modifcar tots els elements del nostre disseny: Els textos, les imatges, ens permeten carregar noves imatges propies, fer dibuixos, figures geomètriques des de l'icona elements, ...

Depenent del tipus de disseny triat (document, presentació, infografia,...), ens permet donar coherència al format (colors, tipografies, interliniats, paràgrafs, ...) des de l'opció "estil" de la icona "Disseny"


Escriptura màgica

Canva disposa d'un assistent de text que a tavés de peticions aporta noves idees tant de text com d'estructura de continguts. Aquesta opció apareix en el moment en que estem editant un nou disseny. 

Exemples de peticions que se li poden fer:

"suggereix-me tres idees que millorin gràficament un treball sobre el patrimoni artístic català"

També se li poden demanar més temes de contingut:

"sugereix-me en cinc diapositives les idees més importants des d'un punt de vista literari del 'Don quijote'" 

És important saber que ara per ara el canvas no és capaç d'atendre peticions en català.