Kære Forældre, Kære elever og kære alle interesserede.

Et skoleår er gået på hæld, og vi må nok sige, at det på alle måder har været et år med forandringer – både ventede og uventede:

Ny afdelingsstruktur

I August 2020 mødte elever og personale ind til et skoleår med en ny struktur. Hvor vi før havde indskoling, mellemtrin og udskoling, startede vi nu op på at være en to-delt skole med specialafdeling. Nu går man i afdeling 1, hvis man er elev på 0. – 5. årgang og i afdeling 2, hvis man er elev i 6. – 9. årgang . Specialafdelingen tæller ti specialklasser fra 2. – 9. årgang. Opstarten i nye afdelinger er gået godt og medarbejderne har arbejdet med værdier for det fremadrettede arbejde. Skolebestyrelsen har også været inddraget i dette arbejde, og elevrådene er så småt blevet koblet på det også. Vi er klar til næste runde i det nye skoleår.

Dem vi sagde goddag til

Udover en bunke søde nye Holme Skole-børn, fik vi også nye voksne på skolen. Taha Noura startede som pædagog i specialklasserne, lærer Camilla Sejerup har været en anerkendt og afhold barselsvikar i afdeling 2 og Mads Aagaard Riisberg blev ansat som lærer i specialafdelingen. Vi siger 1000 tak til Camilla for indsatsen og ønsker hende held og lykke med den nye stilling, hun har fået. Vi har været utrolig glade for samarbejdet.

Skolebestyrelsen

Det er nu ved at være et år siden, at formandskabet i bestyrelsen skiftede, og vi startede en ny arbejdsform for bestyrelsen med temagrupper omkring vigtige emner. Et af dem var trafik - og skolens nye trafikpolitik blev lanceret ved en trafikevent. Hertil kom et oplæg til en make-over af vores kantine, som vi tager hul på i næste skoleår i samarbejde med kantinepersonalet. Vi har ligeledes haft skolens principper til genopfriskning, og dem arbejder vi videre med i næste skoleår. For få uger siden blæste vi til valg, og måske spillede Coronaen os et puds. Ihvertfald fik vi ikke fyldt alle tomme bestyrelsespladser op, så vi genoptager valghandlingen lige efter ferien. Kontakt os, hvis du har lyst til skolebestyrelsesarbejdet og se yderligere information på Aula. Skolebestyrelsen takker Karen Reitz, som efter flere valgperioder nu udtræder af bestyrelsen. Vi er glade for i lang tid at have nydt godt at Karens store engagement og viden om skole- og forvaltningsverdenen. Også en stor tak til bestyrelsen for et dejligt år med gode og indholdsrige bestyrelsesmøder, vedkommende initiativer og en dejlig stemning omkring bestyrelsesarbejdet.

AULA

I dette skoleår fik vi nyt kommunikationssystem, idet AULA kom på banen. Vi var alle spændte og lidt ærgerlige over at miste det gamle Intra, som vi jo kendte og kunne navigere i problemfrit. Aula blev dog skudt godt i gang med sparring fra superbrugere og god ånd hos både personalet og jer forældre. Med nogle begyndervanskeligheder kan vi konstatere, at vi er ”på”, og ”det kører”.

Fællesadministration

2019/2020 blev året, hvor administrationsafdelingerne i dagtilbud og skoler fusionerede og fik fælles ledelse. Holme Rundhøj Dagtilbud, Holme Skole og Rundhøjskolen deler nu administration, og det har vi skudt i gang på en flot måde – dygtigt ledet af administrationsleder Klaus Juul Sørensen og med stor samarbejdsvilje og fleksibilitet af vores teknisk administrative personale. Vi skylder dem alle stor tak for dette arbejde.

De gode traditioner

Heldigvis blev skoleåret 2019/20 også et år, hvor vi fastholdt de gode Holme Skole-traditioner, som vi holder så meget af. Flagallé for vores nye 0. klasseselever, når vi modtager eleverne ved kastanjescenen efter ferien, sommerfesten i altid dejligt vejr, det legendariske Luciaoptog, juleklippedag, kakaodag, juleshow, et brag af en musical igen i år, bestyrelsens trafikevent på Hjulbjergvej og meget meget mere. Desværre rammes nogle af vores vigtige traditioner i år af Coronaretningslinjer, men vi glæder os over, at det trods alt lykkes at give 9. årgang en dejlig afslutning på deres sidste skoleår hos os med både udklædning og dimission. 1000 tak til både elever og forældre på 9. årgang for kreativt at tænke med i forhold til at give eleverne en rigtig god dag.

Corona

Nej, vi orker ikke at snakke alt for meget om Coronalivet, men kommer selvfølgelig ikke udenom det i et tilbageblik på skoleåret. Coronaen med dens afstands- og hygiejnekrav, nød- og fjernundervisning, afskærmede grupper og retningslinjer var vel nok det, der kom mest bag på os i dette skoleår. Uden at gå meget i detaljer, vil jeg blot takke både personale og forældre for den store opbakning til måden, vi har måttet være Coronaskole på i de seneste måneder.

Vi har holdt os stringent til udmeldte retningslinjer for at tage vare på såvel voksne som børn på skolen, og det fortsætter vi med. Selvom vi nu – heldigvis – har fået den gode melding, at afstandskravet på 1 meter bortfalder 1. august, så en hel klasse igen kan være i samme klasselokale, vil der fortsat være retningslinjer en rum tid endnu. Dem skal vi nok holde jer ajour med, når det nye skoleår blæses i gang, men vi lader dem ligge indtil videre i denne Holmegang. I vil herunder kunne læse om elevers oplevelse af godt og skidt ved denne tid. Når vi kommer ind i det nye år, vil vi evaluere på, hvad vi synes, vi kan bruge videre frem, og hvad vi gerne skyller ud med badevandet fra denne tid. Absolut ikke alt har været skidt. Vi har også fået nye vaner, som har været gode for os og er værd af fastholde.

Ny 0. årgang

Mandag den 22. juni og onsdag den 24. juni tog vi imod børn og forældre fra vores kommende 0. årgang til et møde med skolen i bedste Corona-stil. Vi er så glade for, at det lykkedes os at gennemføre arrangementet under hensyntagen til retningslinjerne. Dejligt, at se en flok rigtig søde børn, som vi glæder os til at byde velkommen til august. Det var tydeligt, at det er en flok skoleklare børn, der møder os med gule og røde kasketter til august. Det glæder vi os til!

Farvel til 9. årgang

Torsdag den 25. juni havde 9. årgang både sidste skoledag og dimission på skolen, inden de fortsatte arrangementet i hjemlige rammer med en dejlig fest, forældrene havde arrangeret sammen med dem. 9. årgang blev ramt ekstra hårdt af coronaen, da de med denne fik aflyst deres prøver og gik glip af fysisk møde på skolen i en vigtig tid – nemlig afslutningen af et langt skoleliv. Vi ville ønske, vi kunne give dem den tid tilbage. Det kan vi ikke, men snart er de ude over stepperne og møder nye spændende ting i tiden efter folkeskolen. Tak til 9. årgangs elever, forældre og lærere for det kæmpestort engagement i forhold til at stable en skøn afslutning og dimission på benene.

I kan læse min dimissionstale for 9. årgang - sammen med skolebestyrelsesformand Marie Overgaard Nielsens - og Noah og Claras til 9.x, som vi også har fået lov at bringe. I finder dem her

Det, der skal ske

Når vi rammer det nye år, sker der nyt med de fysiske rammer. Kontoret får lavet en skranke, så hverken børn, forældre eller medarbejdere længere skal helt ind kontoret, men bliver ude på gangen. På biblioteket (PLC – Pædagogisk Lærings Center) går vi i gang med en nyindretning, så vi laver endnu bedre og mere inspirerende rammer for at komme på biblioteket for børn og voksne. Herudover vil vi efter nytår omdanne den ene gymnastiksal til en multisal, der kan tjene til at danne en ny ramme om idrætsundervisningen, musikundervisningen og ikke mindste de gode traditioner, hvor vi inviterer gæster ind på skolen. Efter idé fra bestyrelsen, får kantinen en make-over, hvor kantinerummet gøres indbydende med vægmaleri og med elevers medvirken laves pallemøbler. Istandsættelse af klasseværelser går i gang fra en ende af, ligesom toiletterne i gården renoveres og gøre med gæstfrie, hvis man kan sige sådan om toiletter.

Virtuel sommerferiesang

Nu er sommeren for alvor over os! I år kan vi ikke holde fælles afslutning på kastanjescenen, men ferie-sangen og klokkeringning vil vi altså ikke gå glip af. Derfor har skolens herlige lærerband optaget en video med sangen sammen med en god-sommer-tale fra mig og lidt bimlen med sommerferieklokken! Den synges klassevist derude, inden den enkelte klasse tager afsked med ønsket om en god sommer. I kan synge med her:

Jeg ønsker jer alle en rigtig skøn sommer. Tak for skoleåret, der gik og på gensyn den 10. august kl. 8.00.

De bedste hilsener,

Ditte

Et festligt farvel til 9. årgang – trods alt

Foråret og forsommeren 2020 blev ikke som forventet for nogen. Ikke bare for os her i Aarhus eller Danmark – men i hele verden blev både hverdag og fest enten anderledes, aflyst eller udsat. 9. klasserne landet over er nogen af dem, der kunne føle sig særligt ramt, for deres sidste forår i folkeskolen kom til at ændre sig markant. Der er dog langt mere, som vi rent faktisk kan gennemføre i en modificeret udgave, end hvad vi havde frygtet, så vi skal nok få dem sendt godt og festligt afsted – trods alt.

Den 11. marts annoncerede statsministeren, at store dele af Danmark ville lukke ned – herunder skolerne. Mon ikke mange elever lige i starten syntes, det faktisk var meget fedt – for så efter ret kort tid at begynde at savne skolen, hverdagen og vennerne igen?

I hvert fald fortæller lærer Jan Larsen, at da de store elever endelig måtte begynde at komme i skole igen, var smilene store.

”Fjernundervisning kan noget – men de led et stort socialt afsavn, mens skolen var lukket. Så alle eleverne på 9. årgang har været glade for at komme i skole. Det ér bare federe at være sammen med kammeraterne,” siger han.

Afgangsprøver testet af

På Holme Skole blev de to 9. klasser samlet i hver sin gymnastiksal, for her var plads nok til at kunne holde afstandskravet på 1 meter. De skulle dele salene med 8. årgang, som mødte forskudt fra dem, og derfor fortsat supplere med fjernundervisning. Specialklassernes 9. årgang kunne være i egne klasser. Alle afgangsprøver blev aflyst og årskaraktererne overføres derfor i de fag, de skulle have været til eksamen i. En glæde for nogen, men også en ærgrelse for mange.

”Prøverne er jo afslutningen på mange års skolegang og det, vi har arbejdet hen imod de sidste par år. Vi lavede i stedet en eksamenslignende situation i de skriftlige fag og også mundtligt i nogle fag. På den måde fik de alligevel den udfordring og fik deres niveau prøvet af,” fortæller Jan Larsen.

Èn stor festdag

Det faglige punktum er én ting, men afslutningen på de 10 års skolegang bliver traditionelt også markeret med en gallafest, sidste skoledag med udklædning, underholdning og karamelkast og endelig en dimission som det allersidste farvel. Også alt dét, var det længe uvist, om afgangseleverne årgang 2020 skulle opleve. Heldigvis har det vist sig muligt at det meste kan gennemføres – med corona-ændringer.

”Da der endelig kom grønt lys til at holde noget, og vi fik retningslinjerne for Aarhus-skolerne, holdt vi virtuelle møder med repræsentanter for elever, forældre og lærere, for at samle idéer og ønsker til dagen,” fortæller pædagogisk leder for afdeling 2, Simon Fenger.

Elevrepræsentanterne er Nanna, Marie, Johannes og Abdi, som har haft rygende travlt med at arrangere og samle trådene for hele årgangens sidste skoledag, men de er ikke ubetinget begejstrede.

”Det er faktisk røvsygt, at der er så meget, der ikke kan blive, som det plejer! Og vi har ikke haft tid nok til at planlægge det, så vi har alt for travlt nu,” siger Johannes – råt for usødet.

Ingen karamelkast

Gruppen medgiver dog, at det klart er bedre end det ingenting, som de gennem lang tid frygtede, og i fællesskab med lærere og ledelse er de landet på en sidste skoledag, som indeholder stort set de samme elementer, som den plejer: Der er morgenmad på skolen, udklædning, de overrækker karamelposer til de yngre klasser (ingen kast) og de laver underholdning for lærerne. Alt sammen dog klassevis for fortsat at sikre, at der ikke sker smittespredning på skolen.

”Vi kommer til at mangle at kaste med karameller – sådan ordentligt – og vi må heller ikke spille fodbold med lærerne, som man plejer. Men vi prøver at finde alternativer til det hele og gøre det bedst muligt for alle med de retningslinjer, der er,” fortæller Marie.

Gruppen er dog også enige om, at de nok har fået lidt længere snor med deres egne ønsker, end 9. årgang plejer.

”Vi har fået lov til at bestemme mere og gøre de ting, som vi gerne vil. Jeg tror lærerne er ekstra søde til at lytte til os, fordi de godt ved, at vi har mistet meget i forhold til det normale,” mener Marie.

Dimission hver for sig

Også dimissionen tager en lidt anderledes form end normalt, hvor alle elever og forældre plejer at være samlet i én gymnastiksal. I år deler klasserne sig i de to sale og i specialklasselokalerne, Ditte holder tale tre steder, eksamensbeviset bliver ikke overrakt med håndtryk og hver familie sidder med afstand til de øvrige.

”Fra skolens side har det vigtigste været at lytte til elevernes ønsker og at give dem noget, der er så godt som muligt. -Samtidig med at vi jo har skullet forholde os til en lang række retningslinjer, som vi ikke selv har bestemt. Efter omstændighederne synes jeg, vi er landet et godt sted,” siger Simon Fenger.

Også fra lærersiden er der tilfredshed med det, der er aftalt om afslutningen for 9. årgang.

”Vi er bare virkelig glade for, at det faktisk kan lade sig gøre alligevel. Vi havde jo frygtet, at det slet ikke blev muligt. Det er dejligt, at vi må invitere forældrene indenfor, og jeg tror, at dimissionen bliver lige så højtidelig som den plejer med taler fra elever og skoleleder, selvom det i år er klassevis. Vi glæder os til hele dagens program – det bliver et brag af en afslutning,” forventer Jan Larsen.

På trods af de mange ting, der ikke er muligt, tror elev-udvalget som Jan på, at det bliver en god dag.

”Vi er alle sammen indstillet på, at det SKAL blive en god dag – og uanset hvad, er vi allesammen sammen; det er det vigtigste,” slutter Marie, inden gruppen skynder sig videre for at få flere detaljer på plads, inden den store dag.


Se lidt levende billeder fra karamelkast:


Anderledes optakt til skolestart

Det var ikke kun afslutningen på folkeskolen for 9. årgang, der blev anderledes i 2020. Optakten til skolestart for de kommende 0. klasser blev det også – for heller ikke her var det muligt at gøre som vi plejer. Besøget i skolen med børnehaven blev aflyst, men heldigvis lykkedes det for os at holde goddag-til-skolen. Det skete blandt andet med videooptakt, afstand, udendørs arrangement og opdeling på to dage.

Frem til martskørte det hele som planlagt: der var informationsmøde for interesserede forældre til kommende skolebørn i starten af oktober, goddag-til-skolen for børn og forældre i slutningen af oktober, indskrivningsarrangement i november og børnene var et aktivt publikum til musical i januar. Men så…

”Besøget i 0. klasse sammen med børnehaven måtte vi aflyse i maj. Corona-retningslinjerne betød, at vi ikke måtte samle børn fra mange institutioner af hensyn til eventuel smitteopsporing,” fortæller pædagogisk leder i afdeling 1, Laila Nielsen.



Lang tids uvished

I lang tid lå det hen i det uvisse om også ’goddag-til-skolen’, hvor de kommende 0. klasser kommer på besøg lige før sommerferien med deres forældre, også stod til aflysning. Men heldigvis lod det sig alligevel gøre – dog med corona-tilpasning.

”Vi måtte flytte udenfor, kun have besøg af en klasse af gangen og arrangere os, så alle sidder med god afstand. Vi optog en video, som vi sendte hjem til forældrene med en mini-rundvisning og præsentation – for det blev meget kort familierne måtte komme ind i hold,” forklarer hun.

Besøgene over to dage gik rigtig fint. Forældrene var fulde af forståelse for at skolen skal leve op til retningslinjer fra ministerium og forvaltning – og var bare glade for at det lod sig gøre.

Laila er ikke bekymret for om det anderledes forløb i forsommeren får betydning for de nye 0. klassers start på livet i sfo og skole.

”Vi skal nok få en god og tryg start alligevel. Langt de fleste plejer at starte i SFO ugen før skolestart – og det er også, hvad vi anbefaler. Så skal de ikke lære det hele at kende på én gang, men får en rolig start, hvor de først lærer stedet og pædagogerne så småt at kende, så er der knapt så meget at tage ind til skolestarten den 10. august,” siger Laila, som håber at retningslinjerne til den tid tillader at forældrene gerne må komme med ind i sfo’en.

Skolen efter corona – hvordan har det været?

Siden 0.-5. årgang kom tilbage til skolen i genåbningens først fase, har klasserne været opdelt i to lokaler for at overholde kravet om afstand mellem pladserne. Da 6.-9. årgang kom tilbage i fase to, var også deres skoledag anderledes, da de måtte dele store faglokaler mellem sig for at møde retningslinjerne. Men hvordan har det været set med elevøjne at komme tilbage i en anderledes skolen – og er der noget, vi kan tage med ind i tiden efter? Vi har spurgt nogen af dem.


Ella og Daylane fra 2.a

Hvad har været godt?

Daylane: ”Det var dejligt at komme tilbage i skole, og ændringerne har været gode. Man kan slappe mere af, når der er færre i klassen. Jeg har fået nye venner, fordi man bliver tættere på dem, man er i gruppe med.”

Ella: ”Der har været mere ro, og vi har været mere ude. Når vi ikke er så mange, kan læreren komme mere rundt og hjælpe.”

Hvad har ikke været så godt?

Daylane: ”Der var nogen lege i starten, man ikke kunne lege. Fangelege og sådan noget, og man måtte ikke være sammen med dem fra den anden gruppe, så man savnede nogen af sine venner.”

Ella: ”Man må ikke kramme – det er ikke godt!

Hvad kunne I tænke jer fortsatte:

Dayla: ”At man bliver mere på sin plads, for det giver mindre larm i klassen. Og så at man er mere ude.”

Ella: ”Det er en god idé, at blive ved med at vaske hænder. Så undgår man også influenza og sådan noget.”

Ingrid og Karla fra 4.b

Hvad har været godt?

Ingrid: ”Det er bare fedt at være tilbage i skole, det var træls ikke at kunne se sine venner. Der er meget mere stille i klassen, fordi der ikke er så mange, der render rundt.”

Karla: ”Det er godt, at vi først møder klokken 10 og får fri klokken 14. Jeg var så træt før, når jeg kom hjem fra en rigtig lang skoledag. Og så er det fedt, at vi må stå på rulleskøjter i skolegården, fordi der er få, som holder frikvarter på samme tid.”

Hvad har ikke været så godt?

Ingrid: ”Nogen af de bedste venner er på det andet hold i klassen. Det var især træls i starten, hvor vi slet ikke måtte være sammen med det andet hold.”

Karla: ”Hvis vi fik tidligere fri, ville det passe bedre med ridning på Holme Vestergård, som går i gang, før vi får fri.”

Hvad kunne I tænke jer fortsatte:

Karla: ”At vi må bruge skolegården til at køre på rulleskøjter.”

Mathilde, Sigrid og Emilie fra 6.b

Hvad har været godt?

Sigrid: ”Det har været godt at komme tilbage – man savnede at være sammen med sine klassekammerater. Jeg glædede mig til at komme i skole igen.”

Mathilde: ”Det bedste er, at skoledagen er så kort. Vi møder 8.00-11.15, og så har vi fjernundervisning for resten.”

Emilie: ”Det er faktisk fint at have både skole og fjernundervisning. Hvis det f.eks. er en opgave, der skal laves, kan man selv bestemme, hvornår det passer én at lave det.

Hvad har ikke været så godt?

Sigrid: ”Vi har jo været samlet som klasse, så det har ikke været så anderledes. Det er bare et andet lokale.

Mathilde: ”Det har været træls at vaske hænder 20 gange om dagen. Det er virkelig irriterende.”

Emilie: ”Men man kan jo godt se meningen med det. Det er jo for, at man ikke bliver smittet.”

Hvad kunne I tænke jer fortsatte:

Sigrid: ”Den kortere skoledag – eller en blanding mellem skole og fjernundervisning. Man opdagede under corona, hvor meget skolen egentlig fylder i ens hverdag.”

Loui og Sofie fra 1.b

Hvad har været godt?

Loui: ”Det har været godt at komme tilbage. Jeg savnede skolen, hvor jeg kan være sammen med mine venner, rigtig meget. Det var kedeligt at være hjemme, når forældrene også var hjemme og skulle arbejde.”

Sofie: ”Det er dejligt, at man nu kan lege og ikke skal være på 100 meters afstand af sine venner, som man mest kunne se på en skærm i Facetime under corona.”

Hvad har ikke været så godt?

Loui: ”At vi skulle vaske hænder så mange gange, og at vi ikke har været sammen hele klassen; der er nogen af de andre venner i den anden gruppe. Men det er dejligt, at vi nu må være sammen i pausen.”

Sofie: ”Det er lidt træls, at vi ikke må være i skolegården, vi skal være i haven.”

Hvad kunne I tænke jer fortsatte:

Sofie: ”Det med at vaske hænder. Det hele bliver lidt renere,”

I 6.a har alle elever skrevet et ’brev til corona’.

Vi har fået lov at bringe et af dem her:

Kære corona,

Jeg skriver til dig, fordi jeg vil have, at du skal vide, at du ændret min hverdag fuldstændig. Før du kom, klumpede vi os sammen i tivoli, store arrangementer og fester, og det gjorde vi uden at bekymre os. Jeg gik i helt normal skole, og svømmetrænede 6 gange om ugen. Der var fuld fart på min hverdag! Nu går jeg kun i skole halvdelen af dagen og har hjemmeundervisning resten af tiden, og det er overhovedet ikke det samme, og slet ikke lige så godt som før. Jeg kan ikke komme til svømning, det betyder at jeg nu kun kan styrketræne og konditionstræne på land. Det mest underlige er, at jeg ikke må være sammen med mere end 10 personer ad gangen. Derfor har jeg ikke været til familiefødselsdage i lang tid, og min fars fødselsdag blev fejret med kun mine bedsteforældre, men det var nu også meget hyggeligt.


Jeg kan huske den første dag du kom, hvor alle begyndte at hamstre i supermarkederne, som fx toiletpapir og brød. Jeg så det i nyhederne, og jeg blev meget bekymret, for jeg fik fornemmelsen af, at der var noget farligt på vej.

Folk begyndte også at skælde hinanden ud, hvis man kom for tæt på. Jeg tror, at det er fordi, at folk var blevet bange for hinanden og især for dig og for fremtiden ligesom mig. Derfor må jeg sige til dig Corona, du er ikke velkommen her, du skal bare forsvinde, og aldrig komme tilbage.


Det er ikke kun dårlige ting du har bragt med dig. Du har bla. lært os at sætte pris på ting, man overhovedet ikke lagde mærke til før, som familien, at være sammen og være social. Vi er også blevet bedre til at passe på os selv og hinanden. Jeg tror, at jeg taler for os alle, når jeg siger, at vi har fået en MEGET bedre håndhygiejne. Ud over det er CO2’en også faldet med mange procent. Jeg ved, at det lyder skørt, men jeg tror, at du kunne være miljøets redning, fordi der er mange lande og politikere, som vil i gang igen på en mere grøn måde. Det er godt, men nu skal jeg ikke rose dig alt for meget, fordi du er stadig farlig og har slået alt for mange ihjel, og du har gjort alt for mange arbejdsløse.

Det føles som om, at du er på vej væk nu, fordi vi må flere ting som at gå i biografen, tage på restaurant og komme i skole. Jeg skal bare lige sige til dig Corona, at hvis du bestutter dig for komme tilbage, så lader vi dig ikke komme ind. Du skader mere, end du gør godt, og jeg synes, at du skal rejse så langt væk så muligt, så jeg aldrig ser dig igen.

Med venlig hilsen

Liva M. J.

Gården vandt ingredienser til stenalderdag

Lærer Gitte Noer var så heldig at vinde en præmie fra Projekt Bliv NaturligVis, der er et et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund. Præmien bestod af undervisningsmateriale, dyrekølle, gråand og et skind - og så var det bare at gå i gang med temadag om jægerstenalderen for specialklasserne på Gården.

Dagen bød blandt andet på stenaldergrød med æbler og nødder, andebryst på bål og masser af snitteri for at fremstille bue og pil - komplet med styrefjer og det hele.

Se videoen for at få et indblik i dagens aktiviteter.