Series capaç de ballar una peça de 7 minuts sense que se t'acabessin els passos? Tens prou recursos per no acabar avorrit de repetir una i una altra vegada els mateixos moviments?

Molts alumnes o companys de ball manifesten aquest tipus de neguit. És més, nosaltres mateixos hem passat crisis cícliques en les que hem tingut la sensació d'estar estancats, d'estar fent sempre el mateix.

Però aquest neguit va desaparèixer (quasi completament) el dia en que la musicalitat va esdevenir una part important del nostre ball. El dia en que la responsabilitat de triar quin pas o moviment fas va deixar de ser un acte conscient (una decisió que has de prendre cada vuit) i va passar a ser una reacció a allò que t'està proposant o suggerint la música.

Mira aquest vídeo en que hi hem assenyalat els elements musicals principals que la cançó exposa i que et poden servir per inspirar el teu ball. Si ets capaç de percebre'ls i d'expressar-los en els teus moviments vol dir que, en el teu cas, ja és la música qui guia els teus moviments i, per poc que tinguis una bona parella que t'hi ajudi, aquesta cançó us farà fruir d'allò més. Si no és així, si et costa percebre o entendre aquests elements, si tens dificultats per percebre, per exemple, l'estructura de la cançó o la sensació de 2 i 4 pulsacions, no saps que és un riff o un chorus o no se t'acut de quina manera expressar la pregunta i resposta en el ball, ni que sigui amb la millor parella possible, aquesta peça es pot convertir en un llarg turment.

La nostra impressió és que la comprensió de la música i la seva traducció en moviments i passos és un camp que molts balladors no l'han treballat amb prou profunditat i, per tant, els falten recursos per poder millorar aquests aspectes. És més, alguns balladors tenen per resoldre aspectes tant bàsics com la percepció i seguiment de la pulsació o de l'1. Per això, en aquest web hem intentat ordenar i sistematitzar la informació referent a aquests aspectes, il·lustrar-los tant bé com ens ha estat possible per així facilitar-ne la comprensió i aportar propostes concretes per poder-los millorar, si et cal.

Així, si ho vols, comencem per unes reflexions generals sobre com hem desenvolupat el material i com pensem que es pot aconseguir ser més musical.