Startside

Hei

Dette er en side med utgangspunkt i min egen interesse for bilsport. Den fikk sin start på slutten av 1950-tallet, med Rally Viking og Monte Carlo samt grusbaneløp på norske travbaner. Det var ikke få sykkelturer som ble tilbakelagt fra Oslo til baneløp i Drammen, Tønsberg og Larvik, og Rally Sørland ble også besøkt pr. sykkel på midten av 1960-tallet. Ambisjonen var jo dengang å delta sjøl, noe som ble virkelighet fra 1968, uten at det resulterte i noen større pokalsamling. Jeg var vel heller det man ville kalt rimelig talentløs i tillegg til å mangle en eller flere skruer.

Jeg fortsatte imidlertid med det jeg begynte med som 5-åring, å klippe ut bil- og bilsportbilder fra aviser og blader for så å lime detta inn i permer. Det er resultatet av dette som jeg her vil prøve å dele med andre som ha en viss interesse for motorsporthistorie. I første omgang er det norsk bilsport og utenlandske rally som har stått i fokus, men etter hvert håper jeg å få med litt racing.

I tillegg til det jeg har samla sjøl har det også dukket opp personer som villig deler av seg sine gamle resultatlister, og i den anledning vil jeg få takke: Kjell Gudim, Monty Karlan, Ann-Kristin Ingier, Trond Schea, Vidar Holum, Stein Grøndal, Arve Herstrøm, Christian Holck, Morten Karset, Tore H. Bratlie, Per Odvar Nyborg, Bjørn Lie, Arne Eikåsen, Oddvar Moland, Holm Jacob Matheson, Dag Halvorsen, Christian Mosgaard, Aage Frydenberg, Ingar Engan, Tom Berge, Aasmund Kleve, Stein Hardeng, Astrid Tofteland, Jan Eyolf Brustad og Per Arnt Nilsen, med håp om at denne listen vil kunne gjøres enda lenger.

Med hilsen

Bjørn Lahus