Hervormd Hei- en Boeicop

U kunt hier informatie vinden over onze kerk en alle activiteiten die er plaats vinden. Zomer en winter, elke zondag staan de deuren van de kerk uitnodigend open en komen we samen in de kerkdiensten. Daarnaast zijn er gedurende het winterseizoen ook diverse andere activiteiten in de gemeente. De kerkenraad nodigt u van harte uit hieraan actief deel te nemen.

Kerkadres: Hei- en Boeicopseweg 46

Predikant: ds. W.A. van den Born, predikant@hervormdheienboeicop.nl, telefoonnummer (0345) 84 66 82

Scriba: D. Bassa (scriba@hervormdheienboeicop.nl)

Gemeenteprofiel

Hervormd Hei-en Boeicop maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland en deelt daarmee in de aan Israël geschonken verwachting van het Koninkrijk Gods en strekt zich daarnaar uit. Lees verder......

Aanmelden voor bijwonen kerkdienst

Degenen die zich hebben opgegeven om de diensten bij te wonen worden vooraf uitgenodigd. Zie Aanmelden bijwonen kerkdienst. De live uitzending van de kerkdiensten (beeld en geluid) blijft op de gebruikelijke wijze plaats vinden.

Elke zondag komt de gemeente bij elkaar in de kerk. De klokken luiden over ons dorp, als roep en nodiging samen te komen en zich te voegen onder het Woord.

Kerkdiensten:

Zondag 24 oktober 2021

09.30 uur ds W.A. van den Born (Heilige Doop)

18.30 uur ds J.T. Maas, Vinkeveen

Zondag 31 oktober 2021

09.30 uur ds M.P.D. Barth, Schoonhoven

18.30 uur ds W.A van den Born

Op zondag luisteren we met elkaar naar de stem van onze God, die tot ons spreekt in het lezen en de verkondiging van het Woord. De kerk is de werkplaats van de Heilige Geest.

Werkblad voor de kinderen | 17 oktober 2021

Algemene informatie: Er is een kleine commissie gevormd die voortaan bij toerbeurt voor elke morgendienst de werkbladen voor de kinderen gaat maken.

Voor de kinderen: Fijn dat je meeluistert met de kerkdienst! Of je nu in de kerk zit of thuis, je mag God ontmoeten en samen Hem eren. Dit blad kun je gebruiken om in te vullen tijdens de kerkdienst van zondagmorgen 17 oktober 2021.

Update coronaregels erediensten per 26 september 2021

geactualiseerd: 2-10-2021

Naar aanleiding van de gewijzigde richtlijnen en de adviezen vanuit de landelijke kerk is besloten de volgende regels aan te houden:

 • Kerkgangers hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden, maar wel wordt gevraagd gepaste afstand te houden. Er vindt geen registratie meer plaats bij het betreden van het kerkgebouw. Bij binnenkomst wordt uw zitplaats aangewezen. Voor diegenen die zorgen hebben bij deze versoepelingen, is er de mogelijkheid om een plaats toegewezen te krijgen waarbij de 1,5 afstand aangehouden wordt, zorg dan dat u mimimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig bent. Overige zitplaatsen zijn op gepaste afstand, houd hierbij ook rekening met de ander. De twee achterste banken in zowel de ochtend- als de avonddienst zijn gereserveerd voor de jongeren.

Verder lezen.: klik op het uitvouwsymbool
 • U wordt nog steeds uitgenodigd via het wel bekende uitnodigingssysteem. Er wordt vanaf heden een groter aantal personen uitgenodigd.

 • Er wordt geen Coronatoegangsbewijs gehanteerd.

 • De ‘basisregels’ blijven van kracht: thuis blijven bij klachten, geen handen schudden en de benodigde hygiënemiddelen worden u ter beschikking gesteld.

 • Tijdens de dienst zal er voldoende geventileerd worden.

 • Overige zaken, zoals bijvoorbeeld de looproutes in het gebouw en de wijze van collecteren blijven nog hetzelfde.

 • Afhankelijk van het verloop van de komende diensten wordt een besluit genomen of er nog verdere versoepelingen mogelijk zijn.

 • De Rank: er zijn geen wijzingen voor wat betreft de eerder aangegeven regels in, en bij het gebruik van, de Rank.

Een vertrouwde plek

Beste dorpsgenoten,

Midden in ons dorp staat de kerk. Een gebouw waar mensen al eeuwenlang bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten en om God te ontmoeten. Ook doordeweeks vinden er diverse activiteiten plaats in De Rank, naast de kerk. Het afgelopen anderhalf jaar hebben wedat gemist. Vanwege de beperkingen gingen veel activiteit niet of anders door. Meer dan eens beseffen we weer hoe belangrijk het is om elkaar écht te ontmoeten. Niet via een schermpje, maar op een vertrouwde plek midden in ons dorp.

De kerk heeft haar eeuwenoude functie dus niet verloren. Er worden weer veel verschillende activiteiten georganiseerd. Dat zijn momenten om elkaar en om God te ontmoeten. We nodigen u en jou daarom uit om daar (weer) aan deel te nemen. Graag tot ziens in en om de kerk!

Ds. Daan van den Born

Winterwerk 2021/2022

Het winterwerk is weer gestart . Op de kerkapp en de website is de agenda te raadplegen. We hopen weer een goed seizoen te hebben met elkaar. Elke vereniging/club of kring heeft een programma voorbereid. Onder Gods zegen zullen het ook dit jaar weer fijne ontmoetingen worden.

Graag informeren wij u als Hervormde Kerk van Hei- en Boeicop over de plannen voor het komende seizoen. We zien en ontmoeten jullie graag!

Download de flyer

CONGO | Op dit moment is de familie Godeschalk tijdelijk naar Bunia vertrokken. Op 35 kilometer van Lolwa raakten rebellen namelijk slaags met het Congolese leger. "Lolwa zelf is rustig, maar we willen eerst van een afstandje bekijken hoe dit zich zal ontwikkelen. We hopen dat Lolwa een plaats van veiligheid zal blijven, ook voor alle Congolezen op de vlucht." Bid je mee voor de situatie in Congo en voor het werk van Mark en Corine?Wil je het werk van familie Godeschalk ondersteunen? Word Zendingsmaatje!

"Na ons verlof in Nederland zijn we inmiddels al weer een aantal maanden terug in Congo. We hebben een goed verlof gehad, waarin we echt hebben kunnen bijkomen, veel dingen hebben kunnen regelen en aanschaffen en we hebben een aantal van jullie ook echt ontmoet. Heel waardevol."

Lees de volledige nieuwsbrief.

Tentdienst 12 september 2021 | Thema "VRIJ ZIJN"

Contactpersoon gebruik van de Rank

Marieke Verkerk gaat het werk met betrekking tot het opstellen en bijhouden van het gebruiksrooster van de Rank overnemen van Anja Steijsiger. We willen Anja hartelijk bedanken voor de trouwe en grote inzet voor het opstellen van de gebruiksroosters.

Lees meer in het nieuwsbericht.

Gebruiksplan Hervormde gemeente te Hei- en Boeicop “de Rank”

Het gebruiksplan voor het kerkelijk gebouw de “Rank” is aangepast. Dit in verband met de aangepaste richtlijnen en specifiek voor de activiteiten die in het komende seizoen in “de Rank" plaats vinden.

Het nieuwe gebruiksplan is te downloaden via onderstaande knop.

Kerk-app

Kerk-app Hei- en Boeicop

Vanaf nu is de Hei- en Boeicop app in de AppStore en in de Google PlayStore te downloaden. Klik op de linkjes om de app te downloaden. Om app-beheerders, collecte-beheerders en gebruikers op weg te helpen, zijn er verschillende handleidingen beschikbaar. Bekijk ze door op de linkjes te klikken!


Meer informatie op de pagina Kerkapp

Het installeren

Na het installeren van de app moet u een aantal gegevens invoeren en toegang vragen voor de app. De app is namelijk alleen voor mensen die betrokken zijn bij onze gemeente. Zo ontstaat een veilige omgeving waar we elkaar kunnen bemoedigen en informeren. Eén van de beheerders geeft u binnen enkele uren toegang tot de app. Het gebruik van de app is vrij eenvoudig. Onderaan in de app vindt u vijf functies. Verdere toelichting per functie is hier te vinden.


⏩⏩⏩⏩⏩

Rommelmarkspullen nu ook op Markplaats:

Uitnodigingssysteem bijwonen kerkdiensten

Voor bezoekers die zich nog niet eerder hebben aangemeld: dit kan hier worden gedaan.

Bericht hier uitvouwen -->

Ten aanzien van kerkgangers die zich wel eerder al hadden aangemeld, geldt het volgende:

 1. Er hoeft In eerste instantie geen actie te worden ondernomen

 2. Wacht de uitnodigingsmail af

 3. Reageer binnen 48 uur op de mail om aan te geven of u/jij de dienst bij wilt wonen.

 4. Niet reageren is een afmelding

 5. Eventueel kan na ontvangst van een uitnodiging door u/jou het aantal werkelijke bezoekers worden verminderd via kerktijd.nl

Collectebonnen

De verkoop van collectebonnen in de Rank is vervallen! | Lees hier hoe u collectebonnen kunt bestellen.

U kunt ook aan de collecte geven via de Kerkapp.

KERKBLAD VOOR DE KINDEREN

Voor de kinderen is een standaard kerkblad gemaakt. Dit is elke kerkdienst te gebruiken.

De kinderen worden van harte uitgenodigd hier gebruik van te maken.

Kerkdiensten op internet

Kerkdiensten en bijeenkomsten kunnen ook worden beluisterd en bekeken via Kerkdienst gemist! via uw tablet, laptop, computer of digitale televisie.

Geven | Collecte

Kerkdienst live luisteren (audio) |

Kerkdienst live kijken (video) >>>>>>

Omzien naar elkaar!

heicophelpt@gmail.com

Heicop helpt:

Omzien naar elkaar

____________________________