Hervormd Hei- en Boeicop

U kunt hier informatie vinden over onze kerk en alle activiteiten die er plaats vinden. Zomer en winter, elke zondag staan de deuren van de kerk uitnodigend open en komen we samen in de kerkdiensten. Daarnaast zijn er gedurende het winterseizoen ook diverse andere activiteiten in de gemeente. De kerkenraad nodigt u van harte uit hieraan actief deel te nemen.

Kerkadres: Hei- en Boeicopseweg 46

Predikant: vacature

Consulent: ds E. van der Poel

Kerkelijk werker: R. Verkaik

Scriba: D. Bassa (scriba@hervormdheienboeicop.nl)

Gemeenteprofiel

Hervormd Hei-en Boeicop maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland en deelt daarmee in de aan Israël geschonken verwachting van het Koninkrijk Gods en strekt zich daarnaar uit. Lees verder......

Elke zondag komt de gemeente bij elkaar in de kerk. De klokken luiden over ons dorp, als roep en nodiging samen te komen en zich te voegen onder het Woord.

Zondag 16 december 2018

09.30 uur ds H.E. Veldhuijzen, Schelluinen

18.30 uur ds J. Tadema, Nijkerk

Zondag 23 december 2018

09.30 uur prop. R. van der Knijff, Apeldoorn

18.30 uur ds. G.C. Bergshoeff, Scherpenzeel

Op zondag luisteren we met elkaar naar de stem van onze God, die tot ons spreekt in het lezen en de verkondiging van het Woord. De kerk is de werkplaats van de Heilige Geest.

Kerst 2018

Zaterdag 22 december 2018

18.30 uur Sing-in (de Rank)


Dinsdag 25 december 2018, 1e Kerstdag

09.30 uur ds J.P. Ouwehand, Houten

18.30 uur prop. A.J.R. Treur, Vinkeveen

Woensdag 26 december 2018, 2e Kerstdag

10.00 uur Kerstfeest Zondagsschool


A festival of NINE LESSONS and CAROLS


Dit is een traditie in veel Anglicaanse kerken in de adventstijd. Deze dienst, geïntroduceerd in de 19e eeuw, bestaat uit negen lezingen uit de Bijbel (Lessons) die worden afgewisseld met kerstliederen (Christmas Carols) in een combinatie van koorzang en samenzang. Rond die tijd was namelijk weer belangstelling ontstaan voor oude Christmas Carols. Na de eerste Wereldoorlog werd in Cambridge deze vorm voor het eerst onder de naam A Festival of Nine Lessons and Carols geïntroduceerd door de King’s College. Via de radio uitzendingen in het Britse Rijk werd deze dienst snel verspreid en enorm populair. De lezingen zijn sinds het begin ongewijzigd gebleven: die komen uit Genesis, Jesaja, Lukas, Mattheus en Johannes en vertellen het verhaal vanaf de zondeval tot aan de komst van Jezus. De samenstelling van de carols verschilt echter jaarlijks. Met één uitzondering: het openingslied _Once in Royal David’s City_ is traditiegetrouw.

Wat kunt u verwachten?

Het Festival staat in het teken van liefde tot de medemens, zoals Christus ons heeft voorgeleefd.

Het koor wil met u op weg gaan naar Kerst de boodschap van liefde, blijdschap en verwondering overbrengen. Naar het Licht, naar het bijzondere moment dat Gods Liefde door de geboorte van Zijn Zoon als een lichtstraal doordringt in de duisternis.

Beroepingswerk predikant

De profielschets van de gemeente en van de te beroepen predikant of proponent is hier te downloaden of te lezen.

Kerkdiensten op internet

Kerkdiensten en bijeenkomsten kunnen ook worden beluisterd en bekeken via Kerkdienst gemist! via uw tablet, laptop, computer of digitale televisie.